Детето, ударено от кола на НСО, пресичало на червено?

Автомобилът се движел със скорост около 40 км/ч
Обновена: 13 дек 2019 09:13 | 13 дек 2019 07:00, Елка Василева
297
Детето, ударено от кола на НСО, пресичало на червено?
Снимка: архив, Reuters

Момчето, което беше пометено от автомобил на НСО на бул. "Драган Цанков" в столицата, е пресичало на червен светофар, предаде репортер на DarikNews от мястото на произшествието.

Шофьорът на BMW 3, което се води на президентската администрация, се е движил със скорост около 40 км/ч. Той е бил сам и вече е прибирал колата към гаража. Има много свидетели на инцидента, които са разпитани.

14-годишното момче е било със свой връстник, който се опитал да го издърпа от пътя на колата, но приятелят му е притичал пред гумите.

Въпреки ниската скорост водачът не е успял да предотврати произшествието, защото момчето е изскочило изненадващо.

Още по темата

От мястото на инцидента то е закарано в болница "Света Анна", където са пристигнали и родителите му. Тийнейджърът е с лицева травма, счупена кост на носа, два избити зъба, счупена ръка и се намира в съзнание, научи още DarikNews от разследващите.

На мястото на инцидента и след полунощ имаше екип на Военна полиция и военен прокурор, а по-рано там бяха и представители на ръководството на НСО.

Колата, ударила детето, е превозвала един от секретарите на президента Румен Радев. Закарала е високопоставения чиновник до тях и на връщане, когато шофьорът е бил сам в автомобила, се е случил инцидентът.

По-рано беше съобщено, че пострадалото дете е прието е в Спешното отделение на УМБАЛ "Св. Анна". То е с опасност за живота, съобщиха от лечебното заведение.

Когато бъде изяснено защо и как автомобилът на НСО е блъснал пешеходец, от службата ще излязат с официална информация.

Националната служба за охрана изразява дълбоко съжаление за пострадалото дете и уверява, че при установяване на виновно поведение на служителя на НСО ще бъдат предприети всички изискуеми от закона мерки, съобщиха от службата.

'Ако се докаже вината на служителя на НСО, който по-рано днес блъсна дете в София, то той ще бъде уволнен. Това посочиха от службата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
2
 
16
 
! Отговори
DDD преди 4 години
"Ние сме велика нация - кисело млеко, секс и демокрация!"... Вече не'ам нерви! Това не е държава, а ***!... Дано ви се върне тъпкано, мъ.рши нещ.астни от УБО! Грешка - НСО.
210
1
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Хан Крумне знам дали радио "Дойче веле" НАИСТИНА е пуснало тая "муха",не знам и доколко е истина,но...Какво значение има кой се е возил в колата на "НСО"?!..Днеска президента,утре Мутрьо..При това на Мутрьо кортежа е три пъти по-многоброен...И по-агресивен....Въпроса е:..-ИМА ЛИ ИЗОБЩО НЯКАКВА "логика" и "резон" в дивотията,която ПОСТАВЯ КОЛИТЕ НА така нареченото "НСО" НАД ЗАКОНИТЕ И ПРАВИЛАТА?!?!Докато в ЕС държавните "фактори" ходят на работа с метрото,у нас ЦЯЛО СТАДО дебеловрати
209
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама разбира се, че детето се е движело с превишена скорост. От НСО са едни такива примерни шофьори. Ама как от НСО ще направят нарушение? Детето е явно наркоманче и се е бодяло с хероин като е пресичало. Как от НСО да са виновни? Неееееее! И баща му е алкохолик и майка му е ***, нали? Нали съм ви виждал по пътищата, бе? Кого лъжете?
208
13
 
8
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
току що радио Дойче веле съобщи, че в колата дето блъснала детето е била Десислава Радева и се е измъкнала със другата кола на НСО която ги е охранявала. То за това толкова време мишока Радев мълча и се прави на незнаещ. Както за случая в Пазарджик. нещо в последно време около зеленочорапестия ни "прецедент" доста неща катастрофират. Да не би някой да го е проклел.
207
3
 
9
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Не, бе - детето нарочно е блъснало зверски колата като се е опитало да потроши президентското имущество. то така и в Пазарджик един инвалид се опита да потроши колата на бащата на президента. как не го е срам този въздушен файтонджия и парвенюшката му съпруга? то бива толкова възгордяване и ояждане ама ще им се затъкне и на двамата.
206
2
 
15
 
! Отговори
Съсед преди 4 години
Ченгето първо в панделата. После ще водим следствие. Снощи си е лющил ракията с колеги. Докога бе?
205
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А и как знаят, че е карал с 40км/ч. Такъв тип удар няма да ти спре километража, така че общо взето е неговата дума. Може да е карал и с 90 и да е намалил до 40 преди да се е ударил. Цялата история е абсурдна. Ако удариш пешеходец, дори и да е пресичал неправилно, ще има най-малкото разследване, може да се стигне и до съд. Само че за НСО това не важи. При всичките сериозни инциденти с тях, те са жертви (в смисъл не са виновни). Да се неначудиш колко са нежни тези охранители.
204
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно е, че на всеки може да се случи да му изскочи човек и да не може да реагира. Редовно виждам някакви потенциални самоубийци на Южната дъга. Обаче тази статия, с цялото й форматиране и наблягане на опорните точки, с промяната в описанието на състоянието на детето, просто някак не се връзва. Не го вярвам и това е. Карал е с 40км/ч? Че с толкова много малко хора карат и в кварталните улички, какво остава за булевард. Това просто не е сериозно.
203
4
 
10
 
! Отговори
Кофти и за двамата преди 4 години
Пътищата в града са тъмница ,а хората с черни дрехи за да не ги перат често и става една мътилка пред теб ,особенно ако има селяни с китайски халогени отсреща от тия дето направо те ослепяват за две минути...
202
3
 
5
 
! Отговори
Трите ленти преди 4 години
Не говора за тоси случай ,но на мен лично доста тинейджъри са ми изкачали на платното ,къде на червено, къде на път без пешеходна тип зебра .Излизат на пътя и нито се оглеждат нито реагират като зомбирани са от теа игри и телефони.Емота некви или герои от комикси.
201
3
 
9
 
! Отговори
::: преди 4 години
"На широк булевард с 40 виждаш всичко и можеш да отреагираш."Докато не ти се случи, все си мислиш, че си много печен шофьор и на всичко можеш да реагираш.Уви, в такава огромна заблуда си, че ми е трудно да започна да ти обяснявам.А, нашият закон е в директно нарушение на КОНСТИТУЦИЯТА, в която се казва:Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.(2) Всички граждани са равни пред закона.т.е. пешеходците също носят своята отговорност.Изключае НСО, явно.
200
2
 
9
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 4 години
"Опитен е, с много изминати километри, не е наказван. Той е изключително стриктен и съвестен служител. Вчера, обаче, той леко прекъсва своята стриктност и съвестност и удря с колата момче и момиче, които са с опасност за живота си. След което той отново става изключително стриктен и съвестен служител", каза говорителят на НСО Веселин Нинов.
199
0
 
12
 
! Отговори
::: преди 4 години
Интересно. Когато аз блъснах *** прескочил преграждения, пресичащ 3 ленти, далеч от светофари и пешеходни пътеки, въпреки минималните травми, ми взеха книжката за 6 месеца (това след като обжалвах наказание от 1 година).Но, когато са пазачите на властта, те никога и за нищо не са виновни?!В случая, дори детето да е пресичало на червен светофар, било е кръстовище, има пешеходна пътека, т.е. то е нарушило закона далеч по-малко от ***, когото аз блъснах.Но, тук имаме за-кон и за-лъв.
198
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОЖЕЛАВАМ НА МНОГОЗНАЙКОВЦИТЕ, КОИТО ПИШАТ ПРОСТОТИИ ТУК, НЯКОЙ ВНЕЗАПНО ДА ИЗСКОЧИ ПРЕД КОЛАТА ИМ НА БУЛЕВАРД-------Няма такув вариант внезапно изскачане на булевард, ако се движиш с 40. На широк булевард с 40 виждаш всичко и можеш да отреагираш. И освен това като караш бавно и тебе те виждат и няма да скочат.
197
1
 
15
 
! Отговори
гост преди 4 години
тук става въпрос за една напълно ненужна слуба от от слуги нагли и безочливи както е цялото президенство и мин. съвет . напълно ненужен държавен апарат
196
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УуууууууУтрипачииииии
195
0
 
14
 
! Отговори
гост преди 4 години
това го написаха още преди да стане произшествието детето е блъснало кола на нсо и сега родителите да платят ремонта с ак 47 .наи доброто платежно от което разбират тия мутри начело с вожда им
194
2
 
8
 
! Отговори
ай си . . . преди 4 години
А какво е мнението на социалистите за войната по пътищата?Ако шофьора беше човек от народа, никой нямаше да разглежда вината на пешаходеца.
193
1
 
22
 
! Отговори
ан преди 4 години
защо трябва да се харчат народни пари,за да се разкарват ,,висши чиновници,, какви са тези коли ,шофьори и други екстриприличаме вече на азиатска държава ,а и помним че 89 г се дразнехме от същите ексрина власттакак пък се изучиха бързо новите и си запазиха резиденции,коли ,кюфтета
192
4
 
7
 
! Отговори
потресен преди 4 години
Той и инвалида си призна че се е движил по кръговото и затова го глобиха.Айде още една година че да си ходи.