Гърция спря 10 000 мигринти на границата си

Бежанците хвърлят камъни срещу граничарите
Обновена: 1 мар 2020 17:10 | 1 мар 2020 15:45, Камелия Цветанова
96
Гърция спря 10 000 мигринти на границата си
Снимка: БГНЕС

През изминалата нощ са продължили организираните опити за нарушаване на гръцко-турската граница от мигранти, съобщи АНА-МПА, като се позовава на правителствени източници.

"От 6 часа сутринта вчера до 6 часа днес беше предотвратено влизането на гръцка територия на 9972 души в префектура Еврос (на сухопътната граница с Турция - б.ред.) 73 души са задържани и са образувани преписки срещу тях. Тези, които влязоха незаконно, нямат никаква връзка със (сирийската провинция Идлиб). Идват от Афганистан, Пакистан Сомалия", се казва в съобщението, цитирано от БТА.

Около 2 през нощта е направен организиран опит на група от около 2000 млади мигранти да влязат в Гърция от място на границата, където няма ограда, в близост до ГКПП Кастаниес. Гръцките полицейски сили и армията са предотвратили влизането им на гръцка територия.

Вчера следобяд и през нощта организирани групи мигранти са хвърляли камъни, запалени факли, железни предмети и сълзотворен газ срещу гръцките сили.

Днес в 18 часа премиерът Кириакос Мицотакис свиква правителствения съвет за национална сигурност.

Около 500 мигранти са успели да достигнат днес до гръцките острови в северната част на Егейско море.
Вестник "Катимерини" съобщава в електронното си издание, че гръцките власти са засекли лодките с мигрантите още докато са били в турски териториални води. Незабавно е била уведомена турската брегова охрана. За разлика от предишни случаи обаче тя не е реагирала и лодките са успели да достигнат до гръцките острови.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: Гърциямигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Бат' Динкооооооо, идвай и яхвай коня ! Идвай и оправяй България ! Никакво преговори не могат да помогнат ! Само "преговорите" на бат' Динко са меродавни !!!
66
0
 
2
 
! Отговори
дедо ви преди 4 години
Да ги приемат,но с по една голяма мотика и по 12 часа на къра всеки ден. И така поне десет години за да допренесат за икономиката на държавата. На останалите шута и обратно ....
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Гърция!Не са като нашите! Пазят си държавата.
64
0
 
5
 
! Отговори
ИДЕЯ!!! преди 4 години
Размразяване забраната за миниране и спешно направа такава зона на границите.Справка Западна сахара - стената на Мароко.НИКОЙ НЕ МИНАВА ОТ ТАМ!
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само преди 30-40 години това нямаше да бъде възможно. Границите се пазеха така, че пиле не можеше да прехвръкне. Ако килимните мънго джерита бяха опитали такова нещо през "лошия соц", калашниците щяха да прегряват от граничен контрол. Искахте банани? Ми бая бананаи идат от Мордор за дъщерите ви сега, така че гответе се.
62
0
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Тяхното най-силно оръжие е европейската толерантност.
61
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХхххИма клипове в туитър на гръцки граничари които стрелят предупредително, тия не се спират. Викат си алах е велик продължават да се мъчат.
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хекимян може и да не осъмне нищо чудно вече да си стяга мешката към блатная...
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция е арестувала три олгински хибрида спукали са ги от бой първо да се готвят и тукашните русоглисти
58
0
 
24
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Това са ордите на Тосун бей, за които споменава Иван Вазов. Хора, бедна ни е фантазията какво идва от изток. ***! И всичките задължително с тутурутки и златни ланци по врата, без документи.
57
3
 
25
 
! Отговори
хазари преди 4 години
тези пълчища ще създават само проблеми на европа. защо европа се прави на луда ? онези в брюксел да не си мислят че са фанали господаря за шлифера ?
56
3
 
18
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Бе така като гледам снимките, те тез мигрИнти по-добре облечени и по-одухотворен поглед от нашего превъзходнего *** вадят. Как така?
55
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Бежанците хвърлят камъни срещу граничарите"6аси наглостта!
54
8
 
6
 
! Отговори
СЕЛДЖУК преди 4 години
НА ВСЕКИ БЕЖАНЕЦ ОТ АФРИКА ПО ЕДНА БЯЛА ПОМАКИНЯ ИЛИ БЪЛГАРСКА ТУРКИНЯ МОЖЕ И РОМКА ЗА ЖЕНА И ДА ИМАТ МНОГО ДЕЦА.САМО ТАКА ЩЕ СПАСИМ ТУРКИЯ.
53
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Динко 2017-та: Помнете ми думата, че с тия от изтока ще става все по- лошо и по- лошо!И Журналистката: А как трябва да се справяме с тях?Динко: Кат изчезнат 20- 30 човека безследно ще видите как!Голям! )))
52
28
 
5
 
! Отговори
БЪДЕЩЕТО преди 4 години
НА ВСЕКИ - ПО ЕДНА БЪЛГАРКА ЗА ЖЕНА.И ДА ИМАТ МНОГО ДЕЦА.САМО ТАКА ЩЕ СПАСИМ БЪЛГАРИЯ.
51
5
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
по суша-"мигрантите"....По въздух-"ПРЪСКАНИЯТА"....Ето сега,в 17:50 ЗАНИЗАХА "хемитрейлсите" над Западна Тракия!..От самолети с ВОЕННО ОЦВЕТЯВАНЕ И БЕЗ НИКАКВИ ОТЛИЧИТЕЛНИ ЗНАЦИ!!~!Посоката е СЗ-ЮГИ това е ВСЕКИДНЕВНО!!!!!!!!!!!..ВСЕКИ ДЕН ни пръскат !..обаче вие си гледайте талавизиите,"в тях е истината"..
50
4
 
20
 
! Отговори
Хххх преди 4 години
До Анонимен 39...Доста глупаво изказване....ти какво си мислиш че всеки граничар хваща емигрант за яката ли?10 души с автоматично оръжие и няколко предупредителни откоса във въздуьа могат да задържат дори и хиляда души...а ако почнат да стрелят на месо и десет могат да задържат.
49
4
 
2
 
! Отговори
Автора преди 4 години
"Гърция спря 10 000 мигринти..." - супер откъм мигринтите нямаме проблеми, кажете сега за мигрантите "бежанци" какво правим?
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дъртата Меркел има желязна охрана и ще пукне някой ден. Да му мислят ние и децата при тази диваа ***, която напира към Европа.