Гърция спря 10 000 мигринти на границата си

Бежанците хвърлят камъни срещу граничарите
Обновена: 1 мар 2020 17:10 | 1 мар 2020 15:45, Камелия Цветанова
96
Гърция спря 10 000 мигринти на границата си
Снимка: БГНЕС

През изминалата нощ са продължили организираните опити за нарушаване на гръцко-турската граница от мигранти, съобщи АНА-МПА, като се позовава на правителствени източници.

"От 6 часа сутринта вчера до 6 часа днес беше предотвратено влизането на гръцка територия на 9972 души в префектура Еврос (на сухопътната граница с Турция - б.ред.) 73 души са задържани и са образувани преписки срещу тях. Тези, които влязоха незаконно, нямат никаква връзка със (сирийската провинция Идлиб). Идват от Афганистан, Пакистан Сомалия", се казва в съобщението, цитирано от БТА.

Около 2 през нощта е направен организиран опит на група от около 2000 млади мигранти да влязат в Гърция от място на границата, където няма ограда, в близост до ГКПП Кастаниес. Гръцките полицейски сили и армията са предотвратили влизането им на гръцка територия.

Вчера следобяд и през нощта организирани групи мигранти са хвърляли камъни, запалени факли, железни предмети и сълзотворен газ срещу гръцките сили.

Днес в 18 часа премиерът Кириакос Мицотакис свиква правителствения съвет за национална сигурност.

Около 500 мигранти са успели да достигнат днес до гръцките острови в северната част на Егейско море.
Вестник "Катимерини" съобщава в електронното си издание, че гръцките власти са засекли лодките с мигрантите още докато са били в турски териториални води. Незабавно е била уведомена турската брегова охрана. За разлика от предишни случаи обаче тя не е реагирала и лодките са успели да достигнат до гръцките острови.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: Гърциямигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
12
 
! Отговори
:( преди 4 години
*** и щастливите "бежанци" ... чак ми се плаче! Тези на снимката да ги настанят в Столипиново при нашите ***,да им дадат по една права лопата и да копат! Когато си заслужат храната с работа да имат претенции за нещо повече.
26
0
 
30
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Хайде нова ОРДА с Дива-ци навлиза в Европа -за да краде изнасилва убива и лентяйства --А ЧестиТУ!!! А "меките китки" в Брюксел се почесват по голите темета и обясняват колко много трябва да сме толерантни солидарни и да ги посрещаме с плюшени мечета и къси полички ! 2.5 милиона ПЕНСИОНЕРИ В БЪЛГАРИЯ ГЛАДУВАТ И СА ПО ЗЛЕ ОТ ЕМИГРАНТИ -ЕВРОПА НА "ДВЕ ОГЛЕДАЛА' НА БОГАТИТЕ И НА БЕДНИТЕ!!
25
14
 
5
 
! Отговори
Шабан Мустафа преди 4 години
Добре дошли , скъпи мюсюлмански братя ! Ще се грижим за вас,ще ви даваме помощи по 1100 лева,ще ви храним с дюнери!Вие сте мъченици на мохамеданската вяра !!!
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така като чета тия мигранди са много по-добре въоръжени от нашенската армия. Па са и по-многобройни.
23
3
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Ердо има пари, той иска ЕС да признае Идлиб - като Турска територия , тогава ще ги прибере тия бежанци , даже в Идлиб ще ги прати ,ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
22
1
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Хвърлят нещо като коктейли *** по гръцките полицаи , огньове горят, тия идват от война, не са много читавиХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
21
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 23 Аре да те питам като ти хвърля газова граната, дали ще можеш да отидеш до нея без противогаз , че да ми я хвърлиш обратно, папагал!
20
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С мечка-стръвница дипломация няма!Просто стреляш пръв!
19
0
 
28
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
Прав си. Където не помага дипломация си трябва армия.
18
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 20 Е то с Ердоганя даже и ЕС не можа да се разбере, бе. За каква дипломация говориш? Като има липса на дипломация от отсрещната страна- стреляш на месо. Това е!
17
6
 
14
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
13 Наистина няма к'во да ги мислим гърците. Имат си армия на европейско ниво, а не като нашата.Важно е да имаш армия, но най - добре е да имаш добра дипломация!
16
2
 
20
 
! Отговори
До 15 преди 4 години
Армия няма как да имаме. Нали всички пищяха, че в мирно време армия не ни трябвала.При този тотален хейт и подигравки с военните, никой човек с достойнство и чест няма да влезе в армията, че и да тръгне да защитава хейтърите.Като казвах,че ако си събуеш гащите и да се надяваш, че нищо няма да ти се случи, разни акъллии ръсеха мозък,че акъл под шапка не виреел. Идва времето да се уверите,че със събути *** през лятото може и да ти е добре, ама през зимата най-малкото ще настинеш.Е сега да бягат у
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 17 За изтребителите им винаги ще се намери гориво, бъди спокоен!
14
25
 
3
 
! Отговори
Рядък преди 4 години
Гърците обаче не ядигат често изтребители щото нямат гориво икономически са зле.Така че са в опасност
13
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оня български граничар който гръмна нарушителя е светъл пример за гърците!
12
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
13 Наистина няма к'во да ги мислим гърците. Имат си армия на европейско ниво, а не като нашата. Бях 2007 -*** на гурбет в западна Гърция в едно малко градче. Само да ви кажа, че сутрин и вечер по една двойка изтребители патрулираха на 500 -600 метра височина. А ние имаме ли ресурс да вдигнем 2 изтребителя на месеца веднъж? Къде са гърците, къде сме ние...Няма място за сравнение.
11
0
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
С 5.45 ("носорог") ли са ги спрели?
10
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия мигранти пътуват директно с автобуси от централната автогара пътуват до Одрин без да плащат една стотинка защото е пътуванията им е осигурени от.. знаете кой е.. Гледайте им по ръцете си държат смартфони, облечени са хубави... В Турция живеят като царско без да плащат нищо.. получават безплатно здравеопазване.. Толкова са лицемери, че като видят по-добри условия за живот избягат там..кърлежи..
9
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 11 Те елините ще се оправят сами, не ги мисли. Винаги са били горд народ и не дават аванта. Нас обаче кой ще ни спаси от тия....
8
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган обявява война на Европа. Ползва жива вълна от невъоръжени беззащитни хора за отдушник на пропадналата си мегаломанска политика и разочарованието си от "батушката" Путин !