Кристиан Николов отнесъл колата на Милен Цветков с 99 км/ч

Приключи разследването на катастрофата, в която загина журналистът
1 окт 2020 15:30, Нели Христова
140
Кристиан Николов отнесъл колата на Милен Цветков с 99 км/ч
Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура е приключила действията по разследването по водено досъдебно производство за извършено престъпление по транспорта – умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението. Това съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Към настоящия момент са изготвени всички назначени експертизи, като с оглед тяхното заключение на 01.10.2020 г. държавното обвинение е прецизирало квалификацията на престъпното деяние, по което извършителят – Кр. Н., е привлечен към наказателна отговорност.

В резултат на проведеното разследване е установено, че около 18 ч. на 19.04.2020 г., на ул. „Хенрик Ибсен“, преди кръстовището с бул. „Черни връх“, при управление на лек автомобил, марка „Ауди“, модел Q7, обвиняемият Н. нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което предизвикал пътнотранспортно произшествие и умишлено причинил смъртта на друг участник в движението – водача на спрелия на пътното платно лек автомобил марка „Субару“, модел „Форестер“, Милен Цветков. Случаят е особено тежък – деецът управлявал МПС след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч. Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, обвиняемият не предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. В същия момент на пътното платно и в района на кръстовището се намирали множество други участници в движението – водачи на автомобили и пешеходци.

С действията си Кр.Н. е извършил престъпление по чл. 342, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Предстои Софийска градска прокуратура да предяви материалите по делото на пострадалите лица, както и на обвиняемия и неговата защита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А вие какво очаквате?!? Докато течеше процедурата/разследване,дело,всевъзможни обжалвания/ ,цели 5 години,при безспорни доказателства за мъртво пиян *** с 2,75 промила за смъртта на съпругът ми този успя и да се размножи! Те така!!! Има ли такава държава?!?
80
3
 
20
 
! Отговори
гражданка преди 3 години
Още малко и ще изкарат че Милен е дал на заден, и затова са се блъснали...Направо ни правите на канарчета, ега ти и правосъдната система
79
2
 
30
 
! Отговори
Нустрадамоз преди 3 години
.... поради огромния публичен интерес и общественото недоволство мамин Кристианчо ще получи присъда .... сериозно изглеждаща присъда , която гръмко ще бъде обявена на простолюдието, ще последва дъъъълго обжалване на втора инстанция и тихичко и без много медиен шум присъдата ще бъде намалена . Ще последва още по-дъъъълго обжалване пред върховен съд ,който въобще няма да бъде отразяван в медиите и ефективната присъда тихичко ще бъде заменена с условна или само за лежаното в ареста .....Край.
78
5
 
23
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Самото твърдение с около 99 км/ч е фактическо доказателство за това, че има мобилизирани служители на прокуратурата да измъкнат убиеца. Това пък е доказателство за корупция от гигантски размери и чудовищна дързост, бидейки се доказва на целия народ, че в България за кокошка няма прошка, а за милиони няма закони. Очаквайте по време на делото да бъдат мобилизирани всякакви подобни методи, като режисирани процесуални грешки, въз основа на които защитата да пледира порок в процеса и т.н. мерзост
77
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което предизвикал пътнотранспортно произшествие и умишлено причинил смъртта на друг участник в движението...:):):)ето как от некадърност, делото ще се точи и накрая ще е съвсем ниска присъдата. от шменти-капели, не е умишлено причинена смърт, а престъпна небрежност! но един читав адвокат така ще ползва каламбурите на прокуратурата, че накрая и те няма да знаят какво са искали да кажат.
76
2
 
19
 
! Отговори
Az преди 3 години
Смъкнали са скоростта дотолкова, че да не е над 50 км/ч в градкси условия...*** мафията ***...
75
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, обвиняемият не предприел действия за намаляване на скоростта или спиране."Нещо повече - съвсем умишлено си го целкаше, увеличавайки скоростта много над 99 км/ч. За мен това си беше един поръчков акт, целящ да отстрани един от критичните и популярни ТВ лица в момент на разгръщащо се мракобесие и повсеместна медийна измама.
74
5
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Главният Прокурор е един най-обикновен криминален престъпник.Той е част от ОПГ, поръчала убийството и в качеството си на висш държавен служител замита следите. Такова е положението.
73
0
 
31
 
! Отговори
Очевидец преди 3 години
Бях на 50м от кръстовището когато стана катастрофата. Даже катастрофа не е правилната дума, по скоро експлозия. Чу се гръм и като се обърнах видях как летят стъкла и ламарини. 99км/ч ама друг път.
72
0
 
24
 
! Отговори
Бай Кольо преди 3 години
ЕЙЙЙ от 100 кладенеца ще извадят вода за да го изкарат невинно това мамино синче наркоманче. Направо се учудвам че смъкнаха скоростта до 99 а не до 49км/ч та да се окаже че е спазвал ограничението!
71
0
 
46
 
! Отговори
Скромен инженер преди 3 години
Работя близо до мястото на катастрофата и си поиграх да сметна приблизителната скорост на катастрофата от видеото на охранителната камера (това което не беше забавено за пред хората). Скоростта на удара е била около 35 метра в секунда което е 126км/час. Та тази скорост от 99 дето ни я пробутват е за пред обществото...
70
0
 
26
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
А на бас, че ще му се размине по тънката лайсна на тоя, все пак е от господарската раса не е от овчарите.
69
0
 
36
 
! Отговори
Защо ли... преди 3 години
тази цифра 99 ми напомня на подвеждащите цени по магазините...
68
0
 
26
 
! Отговори
Дрън Дрън преди 3 години
на ***..ка им в... Реалната скорост не е била магическата цифра 99 а поне 120-130км/ч. Това личи от деформацията по колите и факта че колата на Цветков беше изтреляна на 20м навътре в кръстовището.
67
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоростта е била 199,99 км. Нема и двеста. А Тиквун ги намаава с 300.....
66
0
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
да го праатят в Дубай да играят карти с черепа
65
0
 
26
 
! Отговори
хаха преди 3 години
99!? Сигурно за над 100 вече влиза в друга алинея на наказателния кодекс. Тоя джип с 99 хич не го виждам.
64
1
 
32
 
! Отговори
Тънка разлика преди 3 години
Скороста е определена на 99км./ч , защото ако е над 100км/ч сигурно наказанието става неприемливо за родителите на обвиняемия .....
63
1
 
24
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
99 км. ще се окажат около милион лв. или евро. , зависи от прякора.
62
0
 
2
 
! Отговори
От Белене преди 3 години
Играч съм ,но вече се найграх!