Ердоган: Европа се завръща към периода на варварство

„Неуважението към Пророка расте като рак сред управниците в Европа“
28 окт 2020 14:43, Елка Василева
362
Ердоган: Европа се завръща към периода на варварство
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че враждебността към исляма и мюсюлманите се разраства като рак сред управниците в Европа, предаде Анадолската агенция.

По повод на карикатурата, на която е изобразен на корицата на днешния брой на френското списание "Шарли ебдо", той каза, че дори не я е погледнал.

По отношение на обидните карикатури към пророка Мохамед обаче той каза, че за Турция е въпрос на достойнство да се изправи срещу тези нападки.

"За съжаление преминаваме през период, когато враждебността към исляма и мюсюлманите, неуважението към Пророка се разраства като рак сред управниците в Европа", каза той.

По думите му Франция и Европа като цяло не заслужават агресивната, провокативна, враждебна политика на френския президент Еманюел Макрон и онези, които споделят същия манталитет.

Още по темата

Ердоган прикани "европейците със здрав разум да подемат инициативи срещу тази опасна тенденция в името на светлото бъдеще на себе си и своите деца".

"Вярвам, че враговете на исляма и Турция, които под предлог свобода нагазват в тресавище на злоба и омраза, ще се удавят в него и ще си отидат", каза още той, цитиран от БТА.

Според него случващото се е знак за "завръщане на Европа към периода на варварство".

"Всъщност те искат отново да подемат кръстоносен поход", смята Ердоган. "На нашите земи, в тази страна има 435 църкви и синагоги, които се намират под грижите и закрилата на държавата", изтъкна още той, подчертавайки, че страната му не се меси в ничия религия и вяра.

Ердоган спомена и случая с полицейската акция в джамия в Германия по време на сутрешна молитва, като заяви, че канцлерът Ангела Меркел не е могла да му обясни действията на полицаите.

"От мюсюлманите не стават терористи, от терористите не стават мюсюлмани", каза още турският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много се дразни,че се гаврят с "пророка" а иначе няма проблем да поругава християнскятя светиня Света София в Константинопол
212
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тоя няма ли кой накрая да му нацепи канчето. Ислямистите са с около 400-500 години назад в развитието си. Това което беше християнството по време на кръстоносните походи е това което е сега исляма. Християните обаче имаха своя ренесанс докато марангустите затъват все повече в диващината си. Всички марангусти трябва ада бъдат депортирани обратно в дупките от които са изпълзяли и Европа ще има своя втори ренесанс.
211
10
 
7
 
! Отговори
Han Asparuh преди 3 години
Кучето лае керваньт си вьрви.Турция винаги ще е велика дьржава и никой не подценява Бьлгария.Може би не знаете че в Истанбул са живейели кьм 55000 граждани от бьлгарски произход и няма смисьл да сейете семена на враждебност.
210
3
 
8
 
! Отговори
Забрана за Исляма преди 3 години
Тя щот Турция много цивилизована!
209
1
 
7
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 години
ердъоКОМПЛЕКСИРАНИЯ ТУРСКИ СУЛТАН СИ Е ВАРВАРИН КАКТО И ДА ГО ПОГЛЕДНЕШ
208
5
 
8
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 години
Ердоган: Европа се завръща към периода на варварство--------------ПРАВИЛНО - НЕ УВАЖАВАМ РЕЛИГИЯ , СЪС ЗАБУЛЕНИ ЖЕНИ И ХАРЕМВАРВАРИН СЪМ
207
0
 
4
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Най скапаната медия? Триете коментари по неудобство? Много сте зле!
206
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
айде хващай пътя към Кадафито и Садама по-бързо, гиди диктатор гнусееен...
205
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ястребителю, скъпа Тонка :) Арменците са приети в България, както и турците, работиш в сайт, така че си спести глупостите :) Ако искате война ще си е получите, само не забравяй че нямаме загубена битка на фронта след 1878 г. така че не ни подценявайте, имаме опит :)
204
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е за разпада на Турция, отдавна не са светск държава и с настоящата политика ще създадат няколко държави. Прецака се сам дуганчето с вземането на църквата света София, ще дойде време в което Цариград ще е пак християнки и няма да има нито една джамия в новата държава там. Всичко се нарежда по план
203
6
 
13
 
! Отговори
РЯЗАНИ МЕЧТИ преди 3 години
ГЛЕДАМ БЪЛГАРСКИТЕ ЕНИЧАРИ ПАК ЗАБЛЯХА В ТОН С ЕРДОГАН БЕЙ.РАДВАЙТЕ СЕ ,ЧЕ СТЕ ЖИВИ И СЕ ПОЛЗВАТЕ ОТ БЛАГАТА НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА,КОЯТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ЛЮБИМАТА ВИ ТУРЦИЯ,АПРОПО КАТО ТОЛКОВА МНОГО ОБИЧАТЕ БЕЯ,ОТКАЖЕТЕ СЕ ОТ БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО И ИДЕТЕ ДА УБИВАТЕ ЖЕНИ И ДЕЦА НА ТУРСКО-СИРИЙСКАТА ГРАНИЦА,Е ТАМ И АСКЕРА ГО БИЯТ ОТ ВРЕМВ НА ВРЕМЕ
202
5
 
26
 
! Отговори
Хммм преди 3 години
Ами естествено че полицаите в Турция не проверяват църкви, кога за последен път слушахте за радикализирани християни убили невинни жертви в името на Исус. Можеби ако мирната му религия не превъщаше хората в безмозъчни сатанисти щяхме всички да гледаме по различен начин към тях. Защо няма подобно негативно отношение към азиатците в Европа? Защото не са религиозни фанатици. Останалия свят отдавна порасна в това отношение, но не и те.
201
3
 
13
 
! Отговори
За всички цензура преди 3 години
само за ДПС няма!? Какъв е този ястреб ли, синигерче ли, пъпа му в Турция ли е хвърлен, че толкова се е загрижил за турският диктатор? Преди да оправите макарона, диктатора ще ви раз цепи г ъзовете. Не виждаш ли, че не само Макрон го е захапал, но и САЩ стискат Ердоган за гушата, само Путин го гласи яко!
200
5
 
4
 
! Отговори
watch?v=GlbiHbRGIx0 преди 3 години
Сладък им е животът на арменчовеца, но ... трябва да има възмездие за бомбарираните цивилни населени места в Азербейджан! Господ може и да прощава, но турчин - не!
199
1
 
4
 
! Отговори
ГОЛЯМАТА екскурзия!! преди 3 години
Хм.. Х-и-хи-хи..По Дойче веле даваха едно филмче за много богатите турци с коли за по 140 000 евро образовани млади ,как посещават Александруполис (Гърция) как не ги интересува нито история нито международни отношения просто искат да се насладят на качествен алкохол на добри цени и хазартни игри ,който са напълно легално в Гърция с две думи живее им се на хората и не искат и да чуват за диктатора си!
198
0
 
1
 
! Отговори
тъ преди 3 години
Арменската версия на храбрия войник Швейк.
197
1
 
0
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До Арменеца:-))))Лека нощ, или приятен ден, където се намираш около света!
196
1
 
1
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До АрменецаХайде да те оставя на мира, че аз съм много див, прозст и примитивен индивид за такъв интелектуален колос като тебе. Остани със здраве и Фнимавай много за Байрактар'ите, Каргу"тата и Яcтpeб'ите да не ти разнасят леша наоколо като пияна свФиня слама!
195
1
 
0
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До АрменецаАми как да ги прибере Алиев труповете на войниците си, като армянчовците са досигнали портите на Баку бе человек!? :-)Подочувам, че великата армия на великия Арцах стратегически се оттеглял и то градовете Шуша и Ханкенди, но нещо работите се закучили около Лачин, щото някакви НЛО'та от Марс ги атакували постоянно. Вярно ли е това?
194
1
 
0
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До АрменецаАко си мислиш че Байрактар'ите бяха лоша изненада за вас, съжалявам за тебе, но имам лоша новина за тебе приятелю мой - Турция предостави на Азербейджан голямо количество дронове КАРГУ, които ще ви направят съвсем на шашави. Ама какво да ви правим - "Щом не сакаш мира, на ти тебе секира!"