Тежки боеве северозападно от Киев, руски авиоудари в редица градове

В украинската столица отново е отекнал вой на сирени
25 фев 2022 10:30, Елка Василева
188
Тежки боеве северозападно от Киев, руски авиоудари в редица градове
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските войски съобщиха, че се бият с руски бронирани части тази сутрин на две места - Димер и Иванков, съответно на 45 и 80 км северозападно от столицата Киев, предаде Франс прес.

Още по темата
"Въздушно-десантните войски на въоръжените сили на Украйна водят боеве около населените места Димер и Иванков, където са пристигнали голям брой вражески танкове", съобщи армията на страницата си във Фейсбук.

Украинските сили съобщават, че са спрели настъплението на "превъзхождащите вражески сили" на река Тетерив, предаде ДПА. Мостът през реката е разрушен, се допълва в съобщението.

Руските сили са извършили въздушни удари срещу редица украински градове.

Репортер на ДПА съобщи, че в Киев отново е отекнал вой на сирени. Градските власти призоваха всички граждани да потърсят сигурни убежища. Много хора се крият в метрото на столицата - град с 2,8 милиона жители.

Според съобщения на медиите руските сили са атакували летище в западния град Ровно. Съобщава се за сражения и в Суми на североизток, близо до границата с Русия. Тези съобщения не могат да бъдат потвърдени от независим източник, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Израел кога?
129
38
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, гледам от Майдана на живо уеб камерата. Сутринта виха сирените, и сега следобед преди малко пак виха. Освен сирените, нищо друго не се чува. Тихо и спокойно е в Киев.Нито гърмежи, нито бомби се чуват. Ако се водят тежки боеве, то те са далече от центъра, Майдан Незалежности и Хрещатик. Бях там през 1988 г. Киев е много хубав град. Европейски. Ще бъде жалко ако нациста Путин, преродения Хитлер го разруши така, както Луфтвафе разруши Варшава през 1939 г.!
128
14
 
14
 
! Отговори
До 138 преди 2 години
Декомунизация? Ти добре ли си с главата? Ами ако утре Путин обяви война за неуважение на култа към Ленин и Сталин? Пак ли ще имаш обяснение?
127
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпрос на време е Зеленски да даде отговор за избитите от НЕГОВИТЕ войници невинни руснаци в двете републики.
126
23
 
31
 
! Отговори
До 909 преди 2 години
А ти бил си в Русия ,а Москва ако спре да се развива ..то София няма да я стигне в близките 20 години..Какъв комунизъм и фашизъм те гонят пък теб..аз имам познат в Москва и той казва ,че 70-80 % подкрепят действията на Путин срещу радикалите и фашистите в Украйна.Откакто стъпи Путин на власт те тръгнаха нагоре ..и ни стигнаха и отминаха като Запорожец на магистралата и *** ги гони сега..Много е изостанал твоята роднина..или е замъглен от някоя водка))
125
8
 
10
 
! Отговори
До Беновска... преди 2 години
Виж Како,нещо не си разбрал(а)! Русия беше официално поканена за асоцииране член на ЕС още преди повече от 15 г. Путин отказа! Не САЩ!
124
6
 
18
 
! Отговори
До 136 преди 2 години
Така е като не си чул изявлението на Путин преди операцията. Ще се проведе декомунизация и ДЕНАЦИЗАЦИЯ на украйна. Тоест всички фашисти нацисти ще бъдат ликвидирани.
123
5
 
7
 
! Отговори
Украинците преди 2 години
В България да готвят сопите, когато след месец два, излязат ония измекяяри-фашисти от т.нар."безсмъртен" полк, да млатят докато мърдат
122
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе нали само щяха да спасяват населението на Донбас? Де е Донбас, де е Киев? Лъжи,лъжи..
121
10
 
25
 
! Отговори
Беновска пита преди 2 години
А защо Русия не е член на ЕС?? Тя е ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА!!! И защо не е член на НАТО?? Щото тогава ще има глобална сигурност.!! Войни няма да има!! Проблемът е световният полицай САЩ!! Схващате ли бе тикви???
120
19
 
11
 
! Отговори
909 преди 2 години
До Киро ти нормален ли си? Леле колко русофили със замъглено съзнание има в тази наша бедна държава...От както Путин е на власт, Русия няма нищо общо с държавата, която обичахме и й бяхме благодарни. Путин е шизофреник, там е по зле от Китай. Там е диктатура - комунизъм + фашизъм. Нормалните руски граждани реват на умряло от този луд. Мой роднина живее в Москва от 20 години. Всички мразят Путин и не могат да се оттърват от него. Действа като Сталин избива всеки който му попречи да е на власт!
119
4
 
3
 
! Отговори
До 128 БЪЛГАРИН преди 2 години
Гледай ти скоро да бе исчезнеш или най много да те намерят някъде в крайпътна кснавка истинал
118
14
 
9
 
! Отговори
Смърт, преди 2 години
за руските фашисти и фюрера им в Кремъл, Путин е военнопрестъпник и трябва да бъде съден в Хага заедно с фашистката му хунта около него
117
7
 
10
 
! Отговори
Илия преди 2 години
/ Пиша това за мислещите / Спомняте ли си че имаше война между Иран и Ирак а в България имахме купа на " съветската армия " /по футбол/. СССР даваше оръжие и на Ирак и на Иран. На въпрос към Радой Ралин - за какво се бият Иран и Ирак - той беше отговорил " За купата на съветската армия ". Народа им яде само картофи...баровците и Путин смучат черен хайвер....долна имперска ***.
116
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и снимка от някакво учение преди години лол честни медии
115
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето Хитлер си беше въобразил, че Германия е велика сила... сега същото си мисли и ***... Краят е ясен. Въпрос на време е...
114
14
 
12
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 2 години
Като начало, каквото и да се случи с Братска Украйна /разположена изцяло върху територията на Старата Българска държава/ в края на краищата примитивна Русия. още тази година, ще изчезне от картата на света, а ако някои от джуджетата оживеят, ще наведат засрамено глави пред Хагския трибунал.
113
8
 
9
 
! Отговори
Паметлив до #123 преди 2 години
Ало," анонимния"!! През периода 2014 -2021г. украинските фашисти убиха 18 000 цивилни в Донбас и Луганск!! Схващаш ли бе тикво?? И не си отваряй много много гагата!!!
112
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гзте чакат русия да ги освободи от нацистие и от воината в републиките.а газ за европа ще има само че на 2000 дол.украйнците масово вдигат бял флаг путин ги праща по домове си
111
1
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
До 122 И какво ще рече това? Дай да не си защитават столицата, че била близо до Беларус?? Ти нормален ли си? От военно дело отбираш ли малко? Столицата трябва да има планове и отбранителни линии и то много сериозни. Не може чужда армия след 30 часа да налвиза в нея. Нещо не е както трябва. Или Украйна има боен дух 0, защото разбра, че нато няма как да се намеси и никой нищо не го интересува. Не знам какво са си мислили до вчера, но не виждам как ще стават член на нато.