Тежки боеве северозападно от Киев, руски авиоудари в редица градове

В украинската столица отново е отекнал вой на сирени
25 фев 2022 10:30, Елка Василева
188
Тежки боеве северозападно от Киев, руски авиоудари в редица градове
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските войски съобщиха, че се бият с руски бронирани части тази сутрин на две места - Димер и Иванков, съответно на 45 и 80 км северозападно от столицата Киев, предаде Франс прес.

Още по темата
"Въздушно-десантните войски на въоръжените сили на Украйна водят боеве около населените места Димер и Иванков, където са пристигнали голям брой вражески танкове", съобщи армията на страницата си във Фейсбук.

Украинските сили съобщават, че са спрели настъплението на "превъзхождащите вражески сили" на река Тетерив, предаде ДПА. Мостът през реката е разрушен, се допълва в съобщението.

Руските сили са извършили въздушни удари срещу редица украински градове.

Репортер на ДПА съобщи, че в Киев отново е отекнал вой на сирени. Градските власти призоваха всички граждани да потърсят сигурни убежища. Много хора се крият в метрото на столицата - град с 2,8 милиона жители.

Според съобщения на медиите руските сили са атакували летище в западния град Ровно. Съобщава се за сражения и в Суми на североизток, близо до границата с Русия. Тези съобщения не могат да бъдат потвърдени от независим източник, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
4
 
15
 
! Отговори
Nekoj преди 2 години
Евала на украинците, бият се като лъвове ! ----------------------------------------------------------------------------------------------- Това майтап ли е ??? Не се подигравай с по-слабите...
109
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците обстрелват панелките в градовете и убиват беззащитни хора.. Много героично! Няма що!
108
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
русия докато не изчисти фашистите нема мир те не обстрелват градовете и смена на власта ще съди всики убиици от одеса и републиките
107
2
 
9
 
! Отговори
До Ужас преди 2 години
Ами когато Русия те заплашва и очакваш война с Русия, а после те нападнат от Беларус (виж карта на Украйна и гледай къде се намира Киев) ще разбереш как тъй за 24 часа са пред Киев. Има 200км магистрала и си в Киев. Ако не бяха с танкове през полята щяха още вчера да са там.
106
12
 
25
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Че то отдавна цял свят е тръгнал срещу русия, затова на путин не му пука вече. Вместо да се отворим за русия и руснаците да видят, че има и друг път, запада ги изолира. По времето на елцин само грабиха русия, никой не е искал да ги приобщава. Първо америка теябва да спре с цветните революции.
105
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала на украинците, бият се като лъвове ! ... бият се за родината си, бият се за цяла Европа! ... а българския селянин още чака путин да го спаси от капитализма!
104
9
 
15
 
! Отговори
Гз преди 2 години
***, крият се в метрото и цъкат на телефона. Не им трябва държава.
103
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
113, точно след тази вероломна агресия Украйна никога вече няма да бъде част от Русия. По никакъв начин. Но това не е всичко. Агресията на Русия срещу Украйна е тази повратна точка, от която връщане назад няма. Целият свят вече само да 24 часа гледа на Русия по друг начин и ще се отнася към нея по друг начин. Приятелството свърши. Конфронтацията е неизбежна. А който е трэгнал против целия свят никога не е спечелил.
102
3
 
9
 
! Отговори
haha преди 2 години
сметките за ток и газ ще се увеличават до състояние на политически шантаж, докато зависим от Русия да тези доставки. ------------------------------------------------------------------------------------------------- Аиде стига с тия лъжи. Кой те е спрял да си докараш газ от Катар или Австралия??? Цената и пак цената ...
101
2
 
7
 
! Отговори
haha преди 2 години
Или руснаците, или ние всички останали ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Твое право да мислиш каквото искаш. За мен е добре да има и руснаци и китайци и американци. За останалите нации също. И не говори от името на всички говори от собствено име... Може да ти се наложи да се гърмиш - или руснаци или ние .... :)
100
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
110, сметките за ток и газ ще се увеличават до състояние на политически шантаж, докато зависим от Русия да тези доставки. Основното решение и да не зависим от Русия. Защото Русия използва газта като оръжие, за да ни шантажира. Май само ти не си го разбрал. С тази страна не трябва да имаме нищо общо. Тогава няма и да зависим от нейните шантажи.
99
14
 
16
 
! Отговори
Nqma Bg kalviatura преди 2 години
Украйна винаги е била и ще бъде част от Русия. Това че са се отделили и са се продали на Американците е тяхна грешка!!! Ами глупавички са украинците. Ако нас тръгнат да ни освобождават, няма да се противим поне, самои ще идат да почистят парламента. У-крайна, от време оно е било мястото където са пращали изметта дето се вика, тея дето по филмите ги наричат дезертьори. Ако някой знае повече за ИСТИНАТА на нещата, дами се обади
98
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
107, Путин влезе в Украйна, не за да убива жени и деца, а за да заличи Украйна като държава. Това харесва ли ти, май се понапънах малко. И това ще бъде началото на неговия край. На този свят няма място за руснаци и за всички останали едновременно. Или руснаците, или ние всички останали. Ето, още веднъж се понапънах малко.
97
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега колко арабски стани ще приемат укри за да ги пояти гледат?
96
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Генчовска и сие - Вие сте готови да понесете тежестта на санкции с/у Русия, ама ние не сме! Ноооо.... след като г-жа Генчовска е готова - ето къде ще пращаме сметките за ток и газ, като се увеличат с 1100% след месец-два
95
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво "великата" руска армия победи 100-тно по-слаба армия. Що не се пробвате срещу някой равностоен като САЩ примерно
94
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не е нанесен още ядрен удар против Русия?
93
9
 
17
 
! Отговори
до 96 от славянин преди 2 години
И как установи че ''Путин отидe в украйна, за да убива жени и деца'', кастрирано атлантиче!? Колкото и въздух под налягане да помпите в свирката на лъжата никой нормален човек не може да ви повярва! Поне се напънете малко по-интелигентно да лъжете, че да имате малко по-голям шанс да мине!
92
3
 
24
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Аз само да попитам, как така за малко повече от 24 часа от началото на операцията, вражески сили влизат в столицата на атакуваната държава? Що за армия е имала Украйна? Че не може да опази два дни стоилацата си? Това ли беше от тях? Много добре да си помислят някои хора и да анализират какво става. И това е Украйна, уж многочислена армия, мобилизация, стратегия, генерали. Бият ли се въобще? Как така ще влизат в столицата на втория ден. Представете си какви военни и отбранителни способности имаме
91
7
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Укрите веят бели байраци.