Зеленски към руските войници: Предайте се или умрете!

За 19 дни руската армия е загубила повече, отколкото в двете войни в Чечения
15 мар 2022 10:13, Нели Христова
533
Зеленски към руските войници: Предайте се или умрете!
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се обърна към гражданите чрез видеообръщение. Както той каза, защитниците продължават да „нанасят катастрофални загуби на руските войски“.

Зеленски каза, че броят на свалените хеликоптери в Русия скоро ще достигне стотици.

„Те вече са загубили 80 бойни самолета, стотици танкове, хиляди друго оборудване. За 19 дни руската армия загуби повече в Украйна, отколкото в двете кървави и продължителни войни в Чечения“.

Той каза още, че противникът е объркан, защото не е очаквал такава съпротива от украинските защитници. Освен това окупаторите започват да осъзнават, че войната няма да постигне нищо.

Още по темата

„Те вече започват да осъзнават, че войната няма да им донесе нищо. Техните войници го знаят, техните офицери го разбират. Те бягат от бойното поле, хвърляйки оборудването. Взимаме трофеи и ги използваме, за да защитаваме Украйна. Руските войски днес всъщност са доставчици“, каза Зеленски.

Президентът на Украйна се обърна също към руската армия и им предложи избор - да умрат или да се предадат.

„Искам да кажа на руските войници, тези, които вече са дошли в страната ни и които тепърва ще бъдат изпратени да се бият с нас. Руски новобранци, слушайте ме особено внимателно. Руски офицери – вие вече разбирате всичко“, каза Зеленски. „Защо да умирате? Знам, че искате да оцелеете. В подслушваните разговори чуваме какво наистина мислите за тази война, за този срам и за вашата страна“, добави Зеленски. „Затова ви предлагам избор. От името на украинския народ ви даваме шанс да оцелеете, ако се предадете на нашите сили. Ще се отнасяме с вас така, както трябва да се отнасяте с хората, както не са се отнасяли с вас в армията ви. Избирайте!“, обобщи Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


533
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
354
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и Путин да спечели войната в Украйна(засега),той е свършен като политик.Най -вероятно самите руснаци ще го довършат, за да покажат на света,че не са с него. Надявайки се да облекчат санкциите и изолацията,омразата.Жалко за руския народ.
353
8
 
20
 
! Отговори
Рейгън преди 2 години
Гледам в тубата и от 10-на дни се въртят едни и същи попадения на няколко самолета и хеликоптера. Нищо ново. Едвали сте свалили повече от 10 самолета и 10 - 15 хеликоптера. В същото време руснаците през няколко часа публикуват нови клипове с поразени танкове, бронирани машини и много заловени Джавелин-и и NLAW.Ако някой не убие Путин, операцията ще бъде завършена, а голяма част от вашата аармия обградена и унищожена. Лошо, дано да има преговори.
352
6
 
24
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Този Зеленски да каже откъде има 1 млрд евро в панамски сметки, как е закупил няколко апарамента в Лондон и къща във Флорида за 30млн.?
351
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако старчека Байдън смята ,че Русия няма да отговори направо с държавна печатница на долари масови кибератаки истински саботаж по Американска инфраструктура и интереси ...
350
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски казал страната ми е бомбардирана 24 часа в денонощието : правилно, докато се предадеш, ти какво си мислиш, че са дошли на разходка, трябваш им за нещо, заплашвал си ги с ядрено оръжие, ако някой си мисли че като президент може да прави такива неща и да няма отговор, точно от Русия, нека си помисли пак.
349
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали сме в Пандемия с Омикрони Ковиди и Делти а то война в Украйна , значи който воюва не го хваща Короната така ли?
348
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А къде ви е следващата крадена Новина за Зеленски с обръщение към Канада
347
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като погладуват из украинската природа след няколко седмици ще свалят гарда. Помощи за украйна в магазини Билла? пакети от разни храни събрани в количка след касите -- за укрофашистите? -- нямат право да събират. Все едно тази немска търговска верига да иска да ни замеси във война с трета държава. Правете им забележки,че си превишават правата.
346
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ох скоро не бях се смял така, на този стоката му е от най яката вече вижда спейс рейнджъри
345
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Центърът за подготовка на чуждестранни наемници близо до границата с полша е бил подложен на ракетни удари и унищожен. Загинали са разни британчета, хърватчета и всякаква друга *** тръгнала да се бие срещу Русия поради собствената си глупост.
344
5
 
17
 
! Отговори
Ноби преди 2 години
ми кажи къде си, да дойдат да се предадат
343
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преговорите са само за обмен на пленници най-вероятно, но се използват и за пропаганда от двете страни. Никакво примирие не може да има без руснаците да постигнат целта на операцията. Руските военни бавно, но сигурно ще задушат всяка съпротива и по-голямата част от украйна, която има значение за Русия ще бъде превзета. Украинските части са заобиколени и без доставки, чака се да започнат да се предават доброволно.
342
3
 
20
 
! Отговори
аз-ът преди 2 години
На либераслъка толко много им се иска да има стотици унищожени самолети и танкове, че почват вече взаимно да се надлъгват. Иво Инджев в блога си пусна сърцераздирателна статия за унищожи танкове. Заедно с видео естествено, доказателства все пак, сериозен журналист. Всичкото русофоби се нареди да лае отдолу. И на другия ден Инджев пуска друга статия , извинява се чиляка, не видял че БИЛО ДЕМО НА ВИДЕО ИГРА :))))))))
341
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е война, ако беше война киев вече щеше да е превзет с много жертви от страна на украинците. Това е специална операция за сваляне от власт на същия този зеленски и неговите поддръжници без да има жертви от страна на цивилното население. Естествено че ако тръгнеш да се биеш срещу руснаците най-вероятно ще загинеш.
340
5
 
30
 
! Отговори
Към Зеленския преди 2 години
Това не ти е Кънтър Страйк, където може да рестартираш играта след Game over. Играта свърши и ти си пътник. Това е реалността.
339
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да има прошка за тебе, пане Зельонски. И в САЩ ще те намерят.
338
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак е прекалил с кока-кола
337
12
 
13
 
! Отговори
Обаче преди 2 години
пръдливият обитател на бялата къща продаде Украина на руснаците. Това Зеленият клоун не знае със сигурност, но вече го подозира. Та затова и постоянно циври като едно момиченце. И е отчаян че никой няма намерение да го спасява. И тъй скоро ще бъде обикновен редови руски гражданин.
336
14
 
9
 
! Отговори
Украинска поговорка преди 2 години
Най-добрият руснак е този във вид на ГРУЗ 200!
335
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленото човече пак е прекалило с белият прах . Добрата новина е , че много скоро Kagupoв ще го излекува от тази зависимост ...