Зеленски към руските войници: Предайте се или умрете!

За 19 дни руската армия е загубила повече, отколкото в двете войни в Чечения
15 мар 2022 10:13, Нели Христова
533
Зеленски към руските войници: Предайте се или умрете!
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се обърна към гражданите чрез видеообръщение. Както той каза, защитниците продължават да „нанасят катастрофални загуби на руските войски“.

Зеленски каза, че броят на свалените хеликоптери в Русия скоро ще достигне стотици.

„Те вече са загубили 80 бойни самолета, стотици танкове, хиляди друго оборудване. За 19 дни руската армия загуби повече в Украйна, отколкото в двете кървави и продължителни войни в Чечения“.

Той каза още, че противникът е объркан, защото не е очаквал такава съпротива от украинските защитници. Освен това окупаторите започват да осъзнават, че войната няма да постигне нищо.

Още по темата

„Те вече започват да осъзнават, че войната няма да им донесе нищо. Техните войници го знаят, техните офицери го разбират. Те бягат от бойното поле, хвърляйки оборудването. Взимаме трофеи и ги използваме, за да защитаваме Украйна. Руските войски днес всъщност са доставчици“, каза Зеленски.

Президентът на Украйна се обърна също към руската армия и им предложи избор - да умрат или да се предадат.

„Искам да кажа на руските войници, тези, които вече са дошли в страната ни и които тепърва ще бъдат изпратени да се бият с нас. Руски новобранци, слушайте ме особено внимателно. Руски офицери – вие вече разбирате всичко“, каза Зеленски. „Защо да умирате? Знам, че искате да оцелеете. В подслушваните разговори чуваме какво наистина мислите за тази война, за този срам и за вашата страна“, добави Зеленски. „Затова ви предлагам избор. От името на украинския народ ви даваме шанс да оцелеете, ако се предадете на нашите сили. Ще се отнасяме с вас така, както трябва да се отнасяте с хората, както не са се отнасяли с вас в армията ви. Избирайте!“, обобщи Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


533
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
7
 
6
 
! Отговори
72949 преди 2 години
До Анонимен забрави Ленин, Сталин и всички оправлявали русия до днешната другарка ПУТИНА
313
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
stabilna eu kolona napoleon, gitler, musolini, franko, zelenskii
312
7
 
9
 
! Отговори
72949 преди 2 години
До володоМОР Зеления - Абе ти от коя раса си от оркте ли? Евреин - нацист, няма по голяма глупост от тая дето ходи по хората. Като погледнеш назад в историята се оказва,че по големи фашисти от рашките няма.И свой са избивали и чужди масово в гулак. Ако на това не му казваш фашизъм или нацивъм, значи си от ония зомбираните ***. Другарко Путина покажете истинското си лице пред света. Китайчетата няма да ви спасят
311
5
 
27
 
! Отговори
Бело преди 2 години
Щом побеждава, защо продължава да реве, че Европа и НАТО не му помагали? Трябва по-често да си пие хапчетата или да смърка белото, за да не редува фазите.
310
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иначе ревеш за военни помощи От Отан и Бидон.. Колко милиарда ти платиха бре еврейче?
309
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 352Та руската армия станала за смях? Какво стана с американската в Афганистан? Зарязаха хамъри и Блекхоук и се изнесоха като ... За довиждане отстреляха с дрон бус с 10 цивилни. 3 възрастни и 7 деца! "Просто грешка". В Сомалия как набиха елитните части на САЩ? В Украйна руснаците пазят цивилните! Не са с елитните си части и въоражение. Украйна е с 3 та по големина армия в Европа. Учили са с руснаците. Инструктирани са от Запада. Последни модели оръжия за градски бой.
308
30
 
13
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Велик Зеленски!!! Такъв президент ни трябва и на нас вместо каскет!!!!
307
13
 
19
 
! Отговори
ууу преди 2 години
"Руската армия стана за смях пред целия свят." -- написа някой. А аз го питам - както в Сирия ли? И да, там войната свърши, и в Украйна ще свърши. В полза на Русия.
306
11
 
34
 
! Отговори
володоМОР Зеления преди 2 години
Айде тоя евреин -НАЦИСТ пак се е надрусал...!!!!!!!
305
18
 
12
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 години
Наистина пидо-рашката "армия" по-скоро предизвиква съжаление отколкото омраза... Милите те - сбирщина от маломерни дребосъци и видимо повечето умствено и физически непълноценни татари, буряти, удмурти - гладни, жадни и окъсани се маят като улави из храсталаците, надявайки се да ги пленят и нахранят...
304
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ше ги разправя тия небивалици до самия край. Досега си мислех че играе за американците, но вече се чудя дали не поднесе Украйна на тепсия на Путин.
303
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинкисте войски са отблъснали руските при Николаев сега се прегрупират и ще има контра за Херсон
302
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 350 :): в бой има значение много неща. Примерно, на хартия Русия може да има 10000 танка. Но на практика да има 2000 танка които може да ги пуснат. От тези 2000 танка, някой офицер може да е скътал гайка, болт - тъй като няма офицерът на ходи на война, нали? Само на учение веднъж на година. И така офицерът си кара някоя G-класа или яхта - и на хартия имаш танк. Но на практика нямаш. Нека видим кой по-по-най
301
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Светът ще победи Империята на злото.
300
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската армия стана за смях пред целия свят.
299
28
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ситуацията е много просто: Путин загуби, а Зеленски спечели. Русия ще плаща, а Украйна ще е независима и свободна.
298
38
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците се оказаха смел народ,бранят земята и свободата си срещу агресора.Зеленски е достоен президент!
297
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 337 Анонимен: интересно че това е военна операция, а не война. Още повече, че войниците могат да приемат заповед до момента в който тази заповед е в интерес на държавата. Част от клетвата на войниците е към държавата. Ако дадат на военен заповед която е против държавата му, негова отговорност е да намери начин да не я спази. Така че отиди войник, да се учиш на нещо.
296
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите "умни и красиви" на българския медиен небосклон. Само те са цивилизовани, и само тях цивилизования свят обичa. Всички други трябва да се предадат или умрат...
295
9
 
23
 
! Отговори
Кръстьо преди 2 години
Явно украинската армия се бие с руската някъде под Москва ... Е, значи помощ не им трябва и украинците ще си заминат скоро.