Русия готви атака срещу родния град на Зеленски?

Кривой Рог се намира на около 50 км от южната фронтова линия
336
Русия готви атака срещу родния град на Зеленски?
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Украйна днес заяви, че Русия е започнала да създава военни ударни сили, насочени към родния град на президента Володимир Зеленски – Кривой Рог, и предупреди, че Москва може да подготвя нови настъпателни операции в Южна Украйна, съобщи Ройтерс.

Русия държи обширни територии в южната част на Украйна, които завзе в първите фази на започнатата на 24 февруари инвазия, но Киев заяви, че ще предприеме контраофанзива. Вчера украинските власти заявиха, че са си върнали контрола над 53 села в окупираната Херсонска област.

В редовната си информация за войната в южната част на страната украинското южно военно командване определи ситуацията като напрегната и заяви, че Русия продължава с атаките по протежение на фронтовата линия на 2 август.

Кривой Рог, където Зеленски е израснал, се намира на около 50 км от южната фронтова линия.

"Русия е започнала да създава ударна група за действие по направлението Кривой Рог. Също така е доста вероятно врагът да подготвя контранастъпление с последващ план да стигне до административната граница на Херсонска област", заяви южното украинско военно командване.

Украйна се опитва да засили натиска върху руските позиции в стратегически важния Херсонски регион на Черно море и използва доставените от Запада оръжия с голям обсег на действие, за да нанася удари по руските снабдителни линии и складове за боеприпаси.

Според изявление на украинските военни руските сили са проучвали мазета в региона, за да ги превърнат в бомбоубежища, в които да складират военна техника.

Късно вчера  в нощното си обръщение към нацията  Зеленски описа боевете в части от източната фронтова линия в силно индустриализирания регион на Донбас като "истински ад“./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 210 Щото правят каквото трябва, за да могат украинците да се борят за свободата си и същевременно да не дават извинение на ядрения терорист в Кремъл да изгори бушона.
128
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 208 "То и НАТО не е това което си си го представял," Напротив, винаги съм си представял НАТО точно както в момента си изпълнява ролята: да държи на къс повод полуделите руски ядрени терористи, без да им дава повод да се "проявяват" и същевременно даващо ясен сигнал, че а са посегнали към ядрено оръжие, а са изчезнали в облак от ядрен прах. Това, че не говорят, не означава, че пръста им не е на спусъка.
127
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 207 За какво говориш? Тоав как ще са украинците в ЕС няма нищо общо с отразяването на новините в този сайт, нито с конфликта им с нацистка Русия. Украйна рано или късно ще влезе в ЕС, и ще бъде много по-добре от Империята на Злото. Империята на Злото от това се страхува: че западния модел ще покаже каква жалка реалност цари в самата Империя на Злото: затова сеят мизерия по всичките си граници при всичките си съседи.
126
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 205 След като ти разбих всички твърдения започна да ми се пънеш какво спасявало Украйна и как иначе щяла да я няма. Ами, злобата ти не показва нищо друго, освен, че руснаците не са това, което си си представял, нито пък нещата са така, както ти харесват. Нищо повече.
125
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 203 Не си променяй твърдението! Впрочем, НИКОЕ от тези заглавия не изразява, че Украйна има "превъзходство". Показва се подкрепата на Запада и международната общност за проблемите на Украйна, но това е съвсем различен проблем. И сега какво излезе, че в ОТРАЗЯВАНЕТО НА ВОЕННИТЕ ДЕЙСТВИЯ ТОЗИ САЙТ ФАВОРИЗИРА РУСНАЦИТЕ. Кофти, кофти ...
124
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 201 НИКОЕ от тези заглавия не показва никакви укрински успехи, с което да се демонстрира, че Украйна "мачка руснаците". ТОВА беше твоето твърдение. Чакам кои са заглавята от последните 3 дни, освен тези, които съм посочил, които демонстрират твърдението ти.
123
14
 
1
 
! Отговори
Щом Украйна преди 1 година
Ги унижава , то Германия ще унищожи Русия за дни.
122
2
 
11
 
! Отговори
Врачанска ламя преди 1 година
За Зеленски враг,а за нас брат.Фашизмът е болест!
121
2
 
1
 
! Отговори
Възможно е преди 1 година
От антихриста всичко може да се очаква !
120
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 194 Продължавам: "Русия подготвя настъпление към Харков", "Шестима ранени при атаката срещу руския Черноморски флот". 1:1. Общо за последните три дни в отразяването на бойните действия от двете страни 5 заглавия съобщават за руски "успехи" и 2 за украински. Ако съм пропуснал някоя статия - посочи я.
119
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 194 Значи признаваш, че не можеш. Добре, нека да вземем последните 3 дни и да видим в колко заглавия имаме отразяване на руски и в колко на украински "успехи" . Ето ги и тях: "Русия готви атака срещу родния град на Зеленски?", "Москва се хвали: Унищожен е склад за чуждестранно оръжие", "Украйна си e върнала 53 населени места в Херсонска област", "Русия унищожила американски ракетни комплекси в Украйна". Дотук са 4:1 в полза на руснаците
118
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 192 "Дали са 70 %" Дай да пробваме да си защитиш твърдение със 70%. Посочи период. Чакам.
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 190 Направи твърдение с проценти, можеш ли да го защитиш, или не?
116
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 188 Защо бягаш от твърденията си? Дай да ги видим тия 80%. Посочи период да видим какво се е публикувало тук през него.
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 186 Добре, дай за 80%. Чакам отрязъка от време, който да показва това, че 80% от новините тук са как Украйна мачка руснаците. Давай, ти си.
114
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинската армия е качена на влака между Донбас и Херсон. И не знае къде да слезе. Очаква се, в Полша.
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 183 давай конкретен период, да видим. Нали било както казваш. При 90% няма да ти е никак трудно. Хайде, чакам да ми покажеш как "90% от новините тук били как Украйна мачкала руснаците".
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 180 "Отразяват 90% тези от сайта новини, че украинската армия мачка руснаците." Чакам да ми посочиш отрязък от време, където това, което твърдиш е видно. Давай да ги видим.
111
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ауу-уу! Че какво като е ролния град на щмъркалото? И той е руски.
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 177 Я да видим дали е така. Дай единотрязък от време да видим колко статии за войната съобщават за проруски и колко за проукраински успехи. Давай дни. Чакам.