Зеленски призова на въстание украинците под руска окупация

Ако имат важна информация за врага, да я съобщават
11 авг 2022 08:45, Елка Василева
303
Зеленски призова на въстание украинците под руска окупация
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова сънародниците си в окупираните от Русия части на страната да въстанат.В традиционното си среднощно обръщение той отново обвини Русия в терор и добави, че нападенията срещу цивилни в района на Николаев и Харков за пореден път доказват, че е необходимо да се увеличи военната помощ за Украйна, предаде БНР.

Въоръжените сили на Украйна, разузнаването и правоохранителните органи няма да оставят без отговор руския обстрел в Днепропетровска област, заяви Зеленски, който се обърна и към жителите на окупираните територии с призив, ако имат важна информация за врага, да я съобщават на украински военни и спецслужбите.

"Колкото повече загуби търпят окупаторите, толкова по-скоро ще можем да освободим земята си и да гарантираме сигурността на Украйна. За това трябва да мислят всички, които защитават и помагат на нашата страна", заяви Зеленски.

Още по темата

Чуждестранните кредитори на Украйна одобриха двугодишен мораториум върху плащанията по облигации за близо 20 милиарда долара.

Днес в Копенхаген започва конференция на министрите на отбраната на държавите, които подкрепят Украйна. Те ще обсъдят нова военна помощ за Киев.

Също днес в Ню Йорк извънредно ще заседава Съветът за сигурност на ООН за кризата около Запорожката атомна електроцентрала.

Киев и Москва взаимно се обвиняват, че през изминалите почивни дни са бомбардирали най-голямата централа в Европа.

Михаил Улянов, който е постоянен представител на Москва в Международната агенция за атомна енергия, заяви пред руската държавна телевизия, че зоната на радиационни поражения, ако централата наистина пострада, ще обхване територии в радиус от 5500 километра - това включва по-голямата част от Украйна, части от Русия, Турция, Румъния и България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво значи да се увеличи военната помощ? То само ядрено оръжие не им е дадено. Имат повече Хаймарси от Канада, до момента са произведени 169 а в тях са 16. Цял ЕС си изпразни складовете,а шефовете на нашите оръжейни заводи станаха милиардери. Това, че Укрите не стават за нищо и моралът на армията им е ударил дъното е съвсем друг въпрос.
171
2
 
13
 
! Отговори
999 преди 1 година
До слава на Украина____ То само със слава не става.Трябват пари,оръжия,хора...
170
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето ви НПО опорки: Вместо България ни наричат българската държава. Вместо Българи ни наричат българските граждани. Ако искате ще ви кажа и имена. Вие сами ги чувате по радиото и телевизията.
169
26
 
3
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 1 година
Слава на Украйна!
168
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12 часа пуснах радиото до сега само срещу Русия лаят. Ако продължава така ТСВ ни е в кърпа вързана. ПП Герб и ДБ, за които гласувах дълги години ДСБ Хора бдете ще има война !!!
167
0
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Пак с ядрена авария ни плашите :) Спокойно, ние отдавна сме резистентни.
166
2
 
20
 
! Отговори
рН преди 1 година
Укрите се усетиха къде е "сладкото и мекото" и масово се завръщат по "окупираните" от руснаците територии. Руснаците възстановяват домовете им, разрушената от Клоуна инфраструктура, плащат им пенсите в рубли и никой не ги гони по улиците да ги мобилизира. А, това жалко Наполеонче ги кара да възстанат??? Този вече е много далече от реалноста?!
165
1
 
21
 
! Отговори
Избирател преди 1 година
Като гледам как украинците са се разтичали да ловят диверсанти (други украинци дето са проруски настроени или поне така твърдят службите на Зеленски) май опасността да въстанат срещу Зеленски е по-голяма.
164
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
наглите укропи нарочно се крият между мирните жители местните да не посрещат с хляб и сол руснаците да създават вражба местните жители и русармия
163
0
 
5
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
До Де ги партизаните?;ПАРТИЗАНИТЕ ВЪВ ВСВОЙНА СА ВЪРШИЛИ ТОЧНО ТОВА,ДИВЕРСИИ И АТАКИ СРЕЩУ ХИТЛЕРИСТКИТЕ АДМИНИСТРАТИВНИ ОРГАНИ.
162
2
 
12
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
Тоя съвсем се чална.Е добре,само кажи кога да го чакаме.Заедно с ''контранастъплението'' или преди него.
161
12
 
4
 
! Отговори
До 164 преди 1 година
Разбира се, че това е целта. Българи да се бият с българи. Още от времето на траките е така. Разделяй и владей. Въпросът е, че т.нар. русофили са толкова далеч от традиционните български ценности, колкото и слепите поклонници на Запада.
160
0
 
9
 
! Отговори
Де ги партизаните? преди 1 година
Партизаните са пара-военна организация на окупираното население. Диверсантите са ВОЕННИ в тила на врага изпълняващи специални оперции - диверсии. ИМА ГОЛЯМА РАЗЛИКА!
159
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен: Пилците, правителствата и газовите запаси се броят наесен! Териториите се броят след капитулация. Предполагам ще остане Украйна, но със един единствен град- столица Киев, да има кой да плаща заемите на недорасляка близките 10 милиона години.
158
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: номер 171 Няма партизани бе, как ще има! Те в Крим войниците много пушат и си хвърлят фасовете по военните обекти, затова се взриви и горя онова летище там, не че има партизани.И Украйна отрича да има нещо общо, значи Путин е прав - един неугасен фас - и дум, кораба на дъното! Много ще се изкефя ако вземат да пушат масово и в руските подводници!!!
157
4
 
16
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Този става все по-неадекватен, наркотиците не прощават...Денят започва с комикът Зеленски и свършва с него.
156
7
 
6
 
! Отговори
доктор Хаус преди 1 година
До: номер 170 Какво да поиска??? Какви територии на Русия са окупирани от Украйна???
155
3
 
9
 
! Отговори
Де ги партизаните? преди 1 година
Дотук само терористи и диверсанти. А и местното 'потиснато' население под окупация само ги предава на републиките.
154
4
 
10
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 1 година
Ако Путин поиска същото колко часа му давате на недорасляка?
153
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ и целокупния Запад на територията на Украйна водят война с Русия, която след толкова години гражданска война в Украйна най сетне се реши да помогне на рускоезичното население .Хората казаха: Чакаме ви отдавна какво иска Запада