Руски партизани стоят зад атентата срещу Дугина, готови са за още

Обявявиха президента Путин за узурпатор и военнопрестъпник
22 авг 2022 06:35, Александър Попов
403
Руски партизани стоят зад атентата срещу Дугина, готови са за още
Снимка: БГНЕС/EPA

Бившият депутат в руската Дума Иля Пономарьов обяви, че руски партизани стоят зад бомбения атентат, при който загина Даря Дугина. От Киев, където се намира в момента, Пономарьов обяви, че е бил упълномощен да прочете изявление на Националната републиканска армия, която се бори против властта на руския президент Владимир Путин.

"Тази акция, както и много други партизански действия, извършени на територията на Русия през последните месеци, беше извършена от Националната републиканска армия. Обявяваме президента Путин за узурпатор на властта, военнопрестъпник, изменил конституцията, който освен това води братоубийствена война между славянски народи и изпраща руските войници на сигурна и безсмислена смърт", гласи част от изявлението на организацията, прочетено от Пономарьов пред рускоезичния опозиционен телевизионен канал "Утро февраля", цитирано от БНР.

Пономарьов добави, че партизани на територията на Русия са в готовност да извършат и други подобни атаки срещу високопоставени държавни представители, олигарси, свързани с Кремъл, както и срещу членове на силите за сигурност на Руската федерация.

Даря Дугина беше дъщерята на Александър Дугин - виден идеолог на руския национализъм и сред хората от близкия кръг на руския президент Владимир Путин. Тя беше убита през уикенда при експлозия на джипа, с който се е движила в покрайнините на Москва. Според анализатори истинската цел на атентата е бил Александър Дугин.

По-рано от Москва допуснаха, че зад убийството стоят властите в Киев, но Украйна категорично отхвърли тези твърдения.

Украинският президентски съветник Михайло Подоляк отрече Киев да е замесен във взривяването на автомобила на руската журналистка и политолог Даря Дугина, предаде ТАСС.

"Подчертавам, че Украйна със сигурност няма отношение към това", каза Подоляк, цитиран от украинското издание "Лига.нет".

Ръководителят на общественото движение "Руски хоризонт" Андрей Краснов, който се е познавал с Дугина, каза, че шофираният от нея автомобил е принадлежал на баща й – руския обществен деец Александър Дугин.

Според Следствения комитет на Русия убийството на Дугина е планирано и носи поръчков характер.

Предположение за украинска следа в случая беше изказано по-рано от ръководителя на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин и Владимир Рогов от назначената от Русия военно-гражданска администрация на Запорожка област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези дето са се самонарекли партизани без да са такива, прикриват истинските извършители, защото това си е държавен тероризъм. Въпросът е кои са терористите - САЩ или Украйна?!
254
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мирише ми на гражданска война.
253
9
 
10
 
! Отговори
ъъъ преди 1 година
А партизани Другаре русофили това са ваще хора трябва да ги защитавате
252
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двама руски дворяни-патриоти очистиха Разпутин в края на 1916 г. Сега пак руски патриоти смятаха да очистят новия Разпутин (Дугин), но е станала грешка. Следващият път няма да му се размине.
251
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като бях ученик през 70-те г.на миналия век в училище ни учеха , че партизаните били един много добри хора, които са борели за нашата свобода и изтребвали народните изедници. Няма как да не е народен изедник този, чиято дъщеря се вози в джип за 200 бона
250
0
 
4
 
! Отговори
До Аз преди 1 година
Него го обвинили, защото бил по-непослушен, а не по-корумпиран от останалите !
249
9
 
15
 
! Отговори
до 269 преди 1 година
Маргариткее, в любимия ти руски колхоз пращат в гулаг всеки несъгласен с нелегитимния им лидър Путин, а когато приключват някой от близкия кръг на същия, ти изведнъж много загрижена за демокрация
248
4
 
15
 
! Отговори
До Аз преди 1 година
В Русия има ли някой некорумпиран ?
247
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На руските т*олчета им звършхиха пак опорките. От една страна украинците били слаби и п*ости, а в същото изречение казват, че същите имат логистика от ниво Мосад за да извършват професионални атентати в Москва. Ха-ха. Ясно е, че в самата Русия има предостатъчно хора и организации (както и приближени на Путин) които вече виждат накъде отиват нещата и дават контра.
246
11
 
12
 
! Отговори
Маргарита преди 1 година
Какви измислени руски партизани? Когато убиваш човек за неговия светоглед и идеи, на какво ви прилича-на фашизъм! Кой го прави, машата на ляволибералния ред -Украйна! "Новият ред" на принуда и тероризъм! Новият фашистки ред!
245
10
 
13
 
! Отговори
Куку преди 1 година
Така става,когато един про..т , неграмотен и крадлив кагебеец управлява 20 години огромна федерация.Медиите му създадоха образ на велик вожд а той през 90 години работил като таксиметраджия в Питер!!!
244
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази измислица може да мине за пропагандата на Запад , Путин едва ли ще се впечатли . Зеленски разбира лека -полека какво е направил
243
8
 
16
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Справка: Иля Пономарев бивш депутат с отнет имунитет за корупция в големи размери, преди да му бъдат предявени обвинения избягал в Украйна. От време на време изплува със сензационни разкрития.
242
11
 
23
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Истинските руски националисти мразят ч*фута Путин. Нормално да има партизански отряди. Това са истинските руснаци.
241
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - сигурен съм че като измъчват и репресират народа, няма да доведе до никакви ескалации. Сериозно ли мислиш, че джуджето има силата и може да контролира нещо такова? Сега в детско гърне ще трябва да к.ендза докато скрит под мустака на Песков.
240
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
по скоро активно мероприятие на кагебейшниците, за да оправдаят репресиите и зверствата си
239
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До бай Гошо - бас хващам че е Рускуят елит. За разлика от вас не са ид.иоти и нямат намерението да дърпят прищявките на някакво самозабравило се джудже което се опитва да мине за големият мъжкар, но вече половин година не можа да окупира една селска държава. Опорката "ама той сега само започва" също умря. Скоро ще почнат с кокалите на Сталин да ги замярват, ЩОТО ПАРИ НЕМА! ДЕЙСТВАЙТЕ!
238
4
 
13
 
! Отговори
А стига бе преди 1 година
Еми това е положението - затва дъртака се покри в бункера - ай сеа шъ види кво значи вътрешна опозиция , освен ако самия той не я организира за да може некак си да излезне от загубената война
237
11
 
7
 
! Отговори
Vivax преди 1 година
Киев отрича да е замесен, а в същото време терористите поемат отговорност за атентата от .... Киев.По-малоумно не можаха да го изамилят. Сцепиха мрака с тъпотията си укропите и сащисаните им съветници !!!
236
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен: Аз пък напук на теб съм БЪЛГАРОФИЛ :) Така както са били БОТЕВ , ЛЕВСКИ, ВАЗОВ и всички наши герои ! Аз също като тях НЕ ОБИЧАМ русия :) Няма нужда са си американофил ! Просто ОБИЧАЙ БЪЛГАРИЯ и бъди против окупатора ! - Solar Power