Руски партизани стоят зад атентата срещу Дугина, готови са за още

Обявявиха президента Путин за узурпатор и военнопрестъпник
22 авг 2022 06:35, Александър Попов
403
Руски партизани стоят зад атентата срещу Дугина, готови са за още
Снимка: БГНЕС/EPA

Бившият депутат в руската Дума Иля Пономарьов обяви, че руски партизани стоят зад бомбения атентат, при който загина Даря Дугина. От Киев, където се намира в момента, Пономарьов обяви, че е бил упълномощен да прочете изявление на Националната републиканска армия, която се бори против властта на руския президент Владимир Путин.

"Тази акция, както и много други партизански действия, извършени на територията на Русия през последните месеци, беше извършена от Националната републиканска армия. Обявяваме президента Путин за узурпатор на властта, военнопрестъпник, изменил конституцията, който освен това води братоубийствена война между славянски народи и изпраща руските войници на сигурна и безсмислена смърт", гласи част от изявлението на организацията, прочетено от Пономарьов пред рускоезичния опозиционен телевизионен канал "Утро февраля", цитирано от БНР.

Пономарьов добави, че партизани на територията на Русия са в готовност да извършат и други подобни атаки срещу високопоставени държавни представители, олигарси, свързани с Кремъл, както и срещу членове на силите за сигурност на Руската федерация.

Даря Дугина беше дъщерята на Александър Дугин - виден идеолог на руския национализъм и сред хората от близкия кръг на руския президент Владимир Путин. Тя беше убита през уикенда при експлозия на джипа, с който се е движила в покрайнините на Москва. Според анализатори истинската цел на атентата е бил Александър Дугин.

По-рано от Москва допуснаха, че зад убийството стоят властите в Киев, но Украйна категорично отхвърли тези твърдения.

Украинският президентски съветник Михайло Подоляк отрече Киев да е замесен във взривяването на автомобила на руската журналистка и политолог Даря Дугина, предаде ТАСС.

"Подчертавам, че Украйна със сигурност няма отношение към това", каза Подоляк, цитиран от украинското издание "Лига.нет".

Ръководителят на общественото движение "Руски хоризонт" Андрей Краснов, който се е познавал с Дугина, каза, че шофираният от нея автомобил е принадлежал на баща й – руския обществен деец Александър Дугин.

Според Следствения комитет на Русия убийството на Дугина е планирано и носи поръчков характер.

Предположение за украинска следа в случая беше изказано по-рано от ръководителя на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин и Владимир Рогов от назначената от Русия военно-гражданска администрация на Запорожка област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навсякъде има и предатели, но в случая предателите прикриват истинските извършители от САЩ и Украйна.
274
5
 
15
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
ПУТИН Е ПЪТНИК. ИМЕТО МУ Е ТАКОВА. Показателно е!
273
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, явно има достойни руснаци
272
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските генерали трябва да спрат гражданската война, като арестуват и осъдят на военнополеви съд Путин на разстрел като Чаушеску и да поемат властта и да се спасят. Лавров ще бъде Елена Чаушеску. Песков, Захарова, Шойгу, Конашенков, Салавйов, Дугин ще бъдат осъдени на доживотен затвор.
271
5
 
11
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
Е, може да започна да си променям мнението за руснаците, след като има такива смелчаци сред тях, които се борят с оръжие срещу рашистката тирания !!!___РЕСПЕКТ към тях !!!___путинкапут !!!
270
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
оркиитее от Мордор какво очакваха?!?
269
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски партизани от ФСБ :))))
268
23
 
12
 
! Отговори
справедлив преди 1 година
Дано скоро това продажно и пияно укрофашистко племе бъде изтрито от лицето на земята.Окрайнината е развъдник на фашизма ,подкрепян изцяло от краварската агресия.
267
19
 
15
 
! Отговори
срамота преди 1 година
Атентата е дело на подлите хохли.И дано скоро си получат заслуженото.Вече ми писна да ме манипулират продажните медии ,колко свестни били фашагите в Уссрайна. А Зелевия наркоман всеки ден да ми натрапва глуповатата си физиономия.80% от честните и достойни българи искат Русия да унищожи завинаги бандеровска Уссрайна и живота да се върне към нормалността.Само продажните ни политици са на друго мнение.Факт.
266
15
 
6
 
! Отговори
Напомняне преди 1 година
Както Васил Левски е казвал за такива като Пономарьов, "бил кой бил", ама в момента е храненик на режима в Киев, а армията, от чието име говори, е съвременно издание на Руската освободителна армия (РОА), командвана от ген. Власов. Така че отхвърлянето от Киев на отговорността за убийството на Дария Дугина няма никаква стойност. Що се отнася до някогашната РОА, тя е била създадена през 1942 г., била е съставена предимно от съветски военнопленници и е воювала на страната на Хитлер.
265
0
 
2
 
! Отговори
765 преди 1 година
До МАРГАРИТА (Коментар 269)Маргаритка,Маргаритка,във ума си доста плитка.
264
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако са биле руски партизани тогава защо бандеровците са заплашвали философа за 8 дни до атентата - како нямате достоверна инф-я не пишете ! как аз читател зная а вие журналисти не знаете и пишете нищо за провокатора и бандит Пономарьов - той си чист крадец но на държававни пари !
263
3
 
9
 
! Отговори
Както вика... преди 1 година
проф. Витанов - поредната "новина" за шаран-юрдеци!
262
7
 
8
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 година
да де, ама то отдалече си личи, чий момчета са свършили туй "активно мероприятие"... ама тук не не е добре да се пише кои са те, нали така?
261
13
 
8
 
! Отговори
Крети преди 1 година
От Смърта на Сталин до смърта на Брежнев СССР е ръководен от Украинци 0т 1953 до 1982 , Укрите са пуснали корени в подмосковието даже Сталин убиха долните к..... Сега партизани са станали смех, толкова украинци има в Русия че не е истина.който може да мисли да си направи сам изводите.
260
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партизани, партизани, легендарни синове, над полета, над балкани, над села и градове. Партизани, партизани, на челата със звезди, от вашите кърви проляни, свободата се роди!
259
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОЩЕ !
258
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разпутин написал в последното си посмо до царя, че царските хора са подготвили неговата смърт. Предупредил и монарха, че той и семейството му няма да преживеят повече две години след като той умре. Русия навлиза в нова спирала на насилие, вътрешната драма ще е много пострашна от онази гражданска война от 1918 до 1922 г. Путиновият СССР 2 се оказа мъртвороден.След чудовището Путин може да дойде още по-страшна твар, както след Ленин е дошъл Сталин. Сатрапски нрави има в тая дива страна!
257
1
 
9
 
! Отговори
ами преди 1 година
то тва безумие трябва да избие нанякъде
256
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом ти мирише, нали се сещаш къде ти е кафявото.