Нидерландия ще блокира приемането на България в Шенген

Ще се съгласи за Румъния и Хърватия
Обновена: 2 дек 2022 18:44 | 2 дек 2022 18:00, Александър Попов
266
Нидерландия ще блокира приемането на България в Шенген
Снимка: БГНЕС/EPA

Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се присъединят към Шенгенското пространство, но ще блокира приемането на България, съобщи Нидерландската радиопредавателна корпорация.

Нидерландското правителство реши на заседание днес, че България все още не отговаря на условията за присъединяване към Шенген, посочва медията.

Нидерландският министър на външните работи Вопке Хукстра заяви след заседанието, че все още е "твърде рано" да се постигне съгласие за присъединяването на България. Според него Нидерландия може да преразгледа въпроса едва когато стане ясно, че в България има действаща правова държава, способна да се справи с корупцията и организираната престъпност.

Разширяването на Шенгенското пространство с трите държави е включено в дневния ред на срещата на министрите на вътрешните работи и правосъдието от Европейския съюз на 8 декември. Повечето държави вече са взели решението си по-рано. На срещата министрите трябва да постигнат единодушно съгласие за приемането на нови държави. Така че дори ако Нидерландия е единствената, която гласува против, България няма да получи разрешение, отбелязва медията.

Нидерландският министър-председател Марк Рюте заяви на пресконференция днес, че решението да не бъде подкрепено присъединяването на България към Шенген не е политическо, а се основава на факти. Според него Нидерландия не е единствената страна, която има съмнения по въпроса, съобщава уебсайтът "Дъчнюз"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
0
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
до 168. Хърватите са славяни, запиши си го някъде и то много повече славяни от нас. Ние сме по скоро траки, плюс малко славяни и много роми. Ако холандците имаха ненавист към славяните щяха да блокират хърватите а нас и румънците да ни пуснат в Шенген. Трябва да си почистим отпадъците в нашия двор преди да сочим с пръст чуждия двор
130
0
 
0
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Разбирам неистовото желание на по заможните българи да пътуват из Европа без да ги проверяват за паспорт, но няма как да влезем в Шенген с тази престъпност, с тази корупция и с тия джигити по пътищата. Холандците са обективни. Едва ли румънци и хървати са им по симпатични. За тях и трите народа сме дииваци, но нашия малко се откроява от другите два народа, че търпи корумпирани политици като Винету, Шиши и там другите велможи. Просто сме супер толерантни към оотрепките и затова Шенген друг път.
129
0
 
0
 
! Отговори
Разбирач преди 1 година
Аз се учудвам че само холандия ни блокира.Другите явно са слепи...
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато не изчегъртаме ГЕРБ няма да спрем корупцията и няма да ни приемат в Шенген.
127
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вън от ЕС и НАТО! Стига вече унижения от запада! Ненавистта им към славянските народи няма мярка.
126
0
 
0
 
! Отговори
Някой към 163 преди 1 година
Той не е материал, а вожда на толупите, мисирките и лошият генетичен материал хахаха. Създаде ги и добре си ги знае хаха ама те го плюха пак си го избраха хаха то е любов това нещо. Убий *** обичам те хаха. Ама то като видиш и Кирчо и Кокорчо хаха майкооо пък Янев и Костадинов направо къртят в идиотският сектор хахаха. То и по света не по различно просто е поднесено уж по културно хаха
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да видим какво искат Холандците в ЕС?
124
0
 
0
 
! Отговори
Коста Копейкин преди 1 година
Обаче пък ще ни приемат в зоната на евразия.Ще има много,много рубли.
123
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв им е проблема да ни приемат в Шенген по въздух? По летищата има всякакви проверки за наркотици за контрабандаа и за експлозиви. Личната карта я гледат на всеки преди да се качи в самолета. Кому е нужно това повторно гледане на лични карти и висене по опашки на летището? Деца реват, събират се полети и човек се чувства все едно не принадлежи в ЕС, а идва от третия свят.
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Холандия и Белгия са били едно време испанска територия. А можеше да си останат такава.
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** реве, че хората не му щат келепирщината. Солунската митница от времето на Алеко *** я е заменил с "Капитан Андреево". И ние го знаем, и в ЕС го знаят. Какъв Шенген, да не са луди хората от нормалния цивилизован свят. А скоро ни чака и "По изборите в Свищов" и "Угасете свещите", че да надраскате неудобните бюлетини и да ги превърнете в недействителни, нали ***. Ган_ьо тържествува - за пореден път уби Алеко. Боже, пази България!
120
0
 
0
 
! Отговори
Някой към 158 преди 1 година
Кирчо и Кокорчо хахаха добре ме разсмя. Кокорчо хаха. Той дето се кокори ами и докато се изкаже да ти отече сърцето хахаха. Избиха рибата всички по щуромерство. Един изплюе сто думи за милимунда, другият докато се изкаже да припаднеш, другият като го чуеш по-добре да не беше го чул. Като се изкажат всички и се чудиш майкооо що извратеняк на куп можело да има хахаха..... Къде отиде вид, изказ, класа, образование, възпитание, България.....
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
90-те беше хаос и всичко под контрола на олигарсите. Но от години не е така. Митниците още Милен Велчев ги даде на Краун Агентс да ги стпоаниства. От тогава го няма това: "Митничарче да си бате" Постегнаха ги. Митничарските села, и незаконните имоти на повечето вече бивши митничари ги срутиха и им иззеха имущество. Пак има пробойни но сега не е както през 90-те, тавариш.
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да обявим бойкот на всичко холандско . Заради тях клекнахме на Македония , но като сме шушумиги всички ще ни унижават . Един път им мина номера , сега просто се гаврят . Бойкот на всички предложения от Нидерландия в ЕС
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно и точно заявено от холандците: Борисов в затвора, конфискация на чекмеджетата, Цветанов в затвора - конфискация на апартеаментите с асансьорите, Кирчо и Кокорчо на съд за държавна измяна !
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И това благодарение на ОПГ пп-дб-фигурант
115
0
 
0
 
! Отговори
Някой към 151 преди 1 година
Цензура незнам по едно време някой се беше развихрил във фейсбук ако кажеш нещо против България и ако блокаж. Сега няма. Може би сега България е на първо място по свобода на словото и демокрация. Ела в ЕС и виж какъв страх какво промиване става на европейците в полза на саламите и батерии, какоооо хахаха. Руснаци и Германци абсолютен страх да говорят. Само скрито с близките. Навън бля бля бля. Минали са покрай демокрацията и свободата на словото хаха
114
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Холандците са били най-големите търговци на роби в света. Повечето африканци в Америка са закарани там с холандски кораби. И съответно печалбите са били огромни.
113
0
 
0
 
! Отговори
Някой към 144 преди 1 година
Всички сме съгласни. Барабар с чалга простаците подарък. Подарък еднопосочени билет с напътствия за живот в Холандия хаха. Търсим спонсор за проекта хахаха. Австрия също не ни искали. Солидарно ще им ги разпределим с напътствия да покажат как се интегрира това нещо хахаха. Искам билет първа класа за тази комедия хахаха
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като не ни приемат в Шенген, ние пък няма да им приемем еврото. Затворете си атомните блокове, затворете си въглищните централи, изобщо съсипахме си държавата.