Пътят на американските бойни машини за Украйна минава през България

Бронираните машини "Брадли" разполагат с ефективни противотанкови оръдия
10 яну 2023 10:37, Нели Христова
423
Пътят на американските бойни машини за Украйна минава през България
Снимка: БГНЕС

Гръцките медии проследиха трансфера на американски бойни машини към Украйна, като отбелязват, че маршрутът преминава през България, предава кореспондентът на БНР.

С репортажи от пристанище Александруполис медиите съобщават за трансфер на американски бойни машини "Брадли", които за първи път се предоставят на Киев.

На гръцкото пристанище те се прехвърлят от кораби на камиони, които ги транспортират до Украйна. Отбелязва се, че маршрутът по суша преминава през България.

По-рано украинският президент Зеленски каза, че украинската армия има нужда точно от този вид бойни средства.

Бронираните машини "Брадли" разполагат с ефективни противотанкови оръдия, поради което са известни с прозвището "убийци на танкове".

Междувременно Великобритания обмисля снабдяването на Украйна с британски танкове за сраженията с руските нашественици, съобщи "Скай нюз".

"Скай нюз" цитира добре запознат със случая западен източник, според който вече от няколко седмици се разговаря за изпращането в Украйна на танкове модел Challenger 2, предава още БНР.

Подобен ход ще отбележи значителна промяна по отношение на западната подкрепа за Украйна и може да накара други страни членки на НАТО, като Германия, да последват британския пример, коментира медията.

"Скай нюз" допълва, че няма окончателно решение от страна на правителството на Риши Сунак, но ако подобна пратка бъде одобрена, Великобритаиня ще стане първата държава, откликнала на молбите на Киев украинската армия да бъде снабдена с мощни западни танкове.

На 20 януари ще бъде проведена среща на така наречената Контактна група от около 50 държави, предвождана от Съединените щати, които оказват военна подкрепа на Украйна.

Цитираният източник е казал, че Великобритания може да предложи 10 танка Challenger 2 и е коментирал, че това само по себе си няма да внесе някаква промяна на бойното поле, но все пак е изключително важно, защото ще бъде премината бариерата, която досега възпираше съюзниците да предлагат западни танкове, поради опасения, че Русия ще го приеме като опит за ескалация на конфликта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


423
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре , че сме на пътя , та независимо от русоробската върхушка ни държат в ЕС и от НАТО. Щяхте да се гърчите като Грузия и Армения на милостта на Русия и Турция иначе.
296
2
 
1
 
! Отговори
бай Ставри преди 1 година
До Арто Мъчиш се да си интересен, гл0бчо
295
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-доброто за нас е да сме далеч от оръжия и военни действия!
294
3
 
2
 
! Отговори
Фишер и други преди 1 година
Зигмунд Фройд намеква психологически че еврейската история започва чак след потушаването на бунта от Веспасиан и Тит а саратника му от диспута:"Защо война" Алберт Айнщайн се самоопределя като вярващ във Бог евреин които отрича изцяло ЯХВЕ,Юдеизма,Талмуда.......................След 9 май 1945 психоанализа на поведението на Алберт Айнщайн говори за огромните му съмнения че Адолф Хитлер му е еврейски сънародник въпреки че холокоста била истинска
293
5
 
3
 
! Отговори
натовски лентяй преди 1 година
то през БГ нищо вече не минава минава квот трябва през ТУрция ние см еколония
292
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до глупавия който се е писал Капитан Петко......Амебо Капитан Петко е бил един от най големите русофили на България бе глупи. Ама само да пишеш простотии без да си прочел една книга как да стане.
291
5
 
3
 
! Отговори
Сатанизма 88 преди 1 година
Точно след 88 години власт на кръстоносците над Йерусалим исляма го превзема...............числото 88 на Адолф Хитлер е свързано с опозоряването на Християнството от Исляма..........1988 Айзък Азимов публикува сатанинския Роман за юдеоеврейски дявол:"АЗАЗЕЛ сякаш като подигравка че е излъгал всички че харесвал Исак Нютон а го презирал и винаги му е бил враг........Айзък Азимов умира от СПИН а неговите предци Хазарите се бият за Саладин срещу Запада и от там в ислямоЮдейски съюз и в Хорезъм
290
16
 
16
 
! Отговори
Капитан Петко преди 1 година
Да смачкат и продажната руска пета колона по пътя си.
289
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До10. По последни статистики за руснаци се имат около 60 000 000 мил. население - 2016г. + Другото е до 30 мил. Общо 90 мил.
288
3
 
14
 
! Отговори
До 321 преди 1 година
Не е важно къде си роден, важно е как си възпитан и какво си постигнал в живота. Ако това ти е гордостта, че си роден в най-мръсният град в България, то халал да ти е. И докато Азимов го е чувал целия свят, ако ще и роден на село, то за теб знаят основно близките ти.
287
11
 
2
 
! Отговори
Кореняк драги преди 1 година
В столицата София съм роден и акт за раждане имам и там пише роден в град София....................В акта за раждане на Айзък Азимов според самия него пишело "роден в СЕЛО Петровичи" а не в град.....факт
286
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ми е забавно как някакъв *** от с. Мало *** обяснява как Азимов бил селянин от Петровичи.
285
2
 
3
 
! Отговори
Бог Тор преди 1 година
Петролът се произвежда от включително човешка прогнила тор и друга прогнила растителна биомаса и е религиозно престъпление срещу Аллах.................Газта е ЕКО и при изгаряне отделя вода и кислород но и липсва универсалност..........Само от петрол се произвеждат автомобилните гуми,асфалт и прочие......Това е ситуацията
284
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и какво от това, това ли е новината?
283
5
 
2
 
! Отговори
Веста и Вещици преди 1 година
Айн Ранд лейбъритянка родом СССР е казала:::::::"Арабите са над двухилядолетен етнос от ДИВАЦИ които никога не са имали култура и цивилизация",факт...........Селянина от Петровичи Айзък Азимов като Никита Хрушчов мечтаел да работи в метрото,същия се забъркал с Ядрените експерименти на САЩ на атолите в Тихия океан,същия А.Азимов е написал цитирам по памет:::"Населението на която и да е държава на тази планета много лесно по изкуствен начин може да се подменя и дирижира като численост".....факт
282
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите пияни ли са вече, нищо не им се разбира?!
281
21
 
4
 
! Отговори
ВИЕ - НА преди 1 година
РУСИЯ като сравня факторите Въоръжение. ----- напредничава еволюция-----ниво на културата и цивилизацията ще я бъде и след 3001 година................................тези дето няма да ги бъде като етнос са украинци,поляци,чехи,хървати,сърби,българи.............Русия е втората по сила ядрена държава русофилски вой и сега за сега я урежда напълно руския национализъм САЩ да са единствените с двете взривени ядрени бомби но всичко се променя понякога от русофобите примерно
280
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 306 - верно ли, баце? Ами ти може да не докараш до там. Е така, някой ден докато четеш за поредния срам на любимата ти "Могучая" ще опънеш петалата от яд. И така да спестиш малко мъки на нас и няколко копейки на Майчица Русия.
279
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Христо Христов - а останалите 5% начело с теб, направо в "Могучая". Редко проZт и арогантен човек си!
278
6
 
0
 
! Отговори
До анонимен 307 преди 1 година
До Анонимен 306, за втория народен съд да се готвят русофилите. - ГОТВИМ СЕ, правим списъци, отбелязваме кой как се проявява и ги актуализираме, сега е много лесно през 21 век с тия социални мрежи :)