Пътят на американските бойни машини за Украйна минава през България

Бронираните машини "Брадли" разполагат с ефективни противотанкови оръдия
10 яну 2023 10:37, Нели Христова
423
Пътят на американските бойни машини за Украйна минава през България
Снимка: БГНЕС

Гръцките медии проследиха трансфера на американски бойни машини към Украйна, като отбелязват, че маршрутът преминава през България, предава кореспондентът на БНР.

С репортажи от пристанище Александруполис медиите съобщават за трансфер на американски бойни машини "Брадли", които за първи път се предоставят на Киев.

На гръцкото пристанище те се прехвърлят от кораби на камиони, които ги транспортират до Украйна. Отбелязва се, че маршрутът по суша преминава през България.

По-рано украинският президент Зеленски каза, че украинската армия има нужда точно от този вид бойни средства.

Бронираните машини "Брадли" разполагат с ефективни противотанкови оръдия, поради което са известни с прозвището "убийци на танкове".

Междувременно Великобритания обмисля снабдяването на Украйна с британски танкове за сраженията с руските нашественици, съобщи "Скай нюз".

"Скай нюз" цитира добре запознат със случая западен източник, според който вече от няколко седмици се разговаря за изпращането в Украйна на танкове модел Challenger 2, предава още БНР.

Подобен ход ще отбележи значителна промяна по отношение на западната подкрепа за Украйна и може да накара други страни членки на НАТО, като Германия, да последват британския пример, коментира медията.

"Скай нюз" допълва, че няма окончателно решение от страна на правителството на Риши Сунак, но ако подобна пратка бъде одобрена, Великобритаиня ще стане първата държава, откликнала на молбите на Киев украинската армия да бъде снабдена с мощни западни танкове.

На 20 януари ще бъде проведена среща на така наречената Контактна група от около 50 държави, предвождана от Съединените щати, които оказват военна подкрепа на Украйна.

Цитираният източник е казал, че Великобритания може да предложи 10 танка Challenger 2 и е коментирал, че това само по себе си няма да внесе някаква промяна на бойното поле, но все пак е изключително важно, защото ще бъде премината бариерата, която досега възпираше съюзниците да предлагат западни танкове, поради опасения, че Русия ще го приеме като опит за ескалация на конфликта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


423
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
15
 
9
 
! Отговори
БГ реалност преди 1 година
Милиардерите в Русия се стопили от 123 на 88 заради войната, докато про-руските БГ опърпани баламурници продължават да се кланят на един изкукал кремълски дедо и обкръжението му.
256
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повтаряте като папгали ,как НАТО ,как САЩ, как Запада. Те не се бият директно. Просто не искате да признаете борбеността на украинският народ. Дават оръвие в ръцете на хора които искат да имат свободна родина и те правят чудеса. Руската армия затова не е силна, защото няма по-силно от борбеността на народ, който брани земята си.
255
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимендо 277 НАТО не се меси директно - а само с логистика - за да не стане ядрена война. Ако стане такава ти пръв ще избягаш, ама няма къде.Предвид колко малко получават Украйна освободиха по-голямата част от територията си - близо 400 кв. км.
254
10
 
20
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
СЕГА Е МОМЕНТА НАШИТЕ ДЪРТИ КОМУНИСТИ ОТ БСП/БКП/ ВОДЕНИ ОТ БАБА ЯГА - *** НИНОВА ДА ВЗРИВЯТ КОМПОЗИЦИЯТА В КРЕСНЕНСКОТО ДЕФИЛЕ - БАБА ЯГА ЩЕ КРЪЖИ НА МЕТЛАТА СИ КАТО ДРОН И ЩЕ СНИМА ПРИНОСА НА БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ ЗА СВЕТОВНИЯ МИР.
253
22
 
18
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Нищо нередно няма. Ние сме част от НАТО. Трябва и България да предостави руското желязо на Украйна,час по-скоро. Но с това проруско служебно правителство засега е трудно. Но едно е сигурно: Украйна ще победи,а фашистка Русия ще се разпадне и Китай и Япония ще си върнат земите,заграбени през вековете от Русия.
252
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За украинките е страшно: сводници и разпространители на порно ги налазиха яко">За украинките е страшно: сводници и разпространители на порно ги налазиха якоЖертвите често са примамвани с фалшиви обещания за работа в интернет
251
12
 
12
 
! Отговори
алооо преди 1 година
ние сме в НАТО !!!
250
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Контрол Уау колко сме умни. :-)
249
19
 
18
 
! Отговори
Контрол преди 1 година
Песен: И ще дойде най щастливия ден, когато Путин ще бъде взривен!
248
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен до Радев преди 1 година
Хайде още един за смях няма такава организация Натто. И той пишел грамотно хахаха!
247
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите никой не ги е питал дали искат да са в НАТО някой го е страх, че не искат. :-)
246
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тия Натовски оръжия са от типа само НАТО ако се намеси, само ако и това го повтаряте от 11 месеца а това НАТО така и не смее. Същото и с оръжията им Русия ако се страхуваше от НАТО дали би започнала тази операция как мислите ? Над 30 държави срещу една а Руските сили войват със 17% от военния си потенциал. Факт НАТО не смее директен сблъсък, факт Руските сили са в Украйна, факт руските ракети поразяват инфраструктурата и оставиха Украйна без ток. А от вас чувам саво едно АКО смях.
245
19
 
16
 
! Отговори
Радев преди 1 година
За неграмотниците русофили които пишат тук все пак България е член на Натто и нормалния д минават и от тук,обаче ако беше техника за руската им родина щях да скачат от радост ,та такива са те родолюбци
244
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Лаврентий БерияПитам другарю малко, че е лоша ми сега ще я доунищожат краварските тежки машини. Винетки ще платят ли поне?
243
4
 
12
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 270 - тоа па се загрижил за инфраструктурата! Що не пита оня дето ти направи такава "инфраструктура" - магистрали демек, по която като мине ТИР и след него остават следи като след кораб по Дунав? А? 12 години те язди! Тогава що не питаше?
242
7
 
12
 
! Отговори
ХАХАХА преди 1 година
Тук един сам се направи за смях. Искате да кажете, че анимационните оръжия на Русия спират НАТО да се директно да намеси в Украйна ? Искате да кажете, че НАТО се страхува от тези анимационни оръжия това ли казвате ? Защото според мен ако ги няваше тези така наречени от вас анимационни оръжия според мен да бяха го сторили. Само, че са истински и те много добре го знаят за разлика от вас имат акъл и разсъждават трезво.
241
16
 
8
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Пътят на НСР минава през България! Скоро, Русия няма да съществува, България и българите ще се освободят от хазарския каганат (Русия). Само българите имат силата да строят новия свят. Божията Воля!!
240
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Оръжията на, НАТОвци да не сме някакви първосигналници като рашките да се хвалим и гордеем с оръжия ахаххаха. Влез в 21 век, пич, не живей в миналото като руснаците.
239
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ще ни плати разбитата инфраструктура бе?,
238
14
 
11
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Украинците постепенно се сдобиват с още по съвременни оръжия. Заслужиха ги с куража и смелостта си. Много твърди бойци. Руския мит за футболните агитки загина заедно със "светкавичната" руска победа. Украинците воюват вече 11 месеца - натрупаха боен опит и показаха завиден кураж. Колкото и да се напъват българските путинофили, полза няма. Сега нови бронирани машини. После и танкове и още артилерия. Руснаците подцениха Запада. През ВСВ Запада им беше съюзник. Сега ще го видят като противник.