Зеленски по време на Златните глобуси: Няма да има Трета световна война

Той е убеден, че Украйна ще победи Русия
Обновена: 11 яну 2023 10:48 | 11 яну 2023 10:48, Нели Христова
245
Зеленски по време на Златните глобуси: Няма да има Трета световна война
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски изпрати силно послание от сцената на Златните глобуси: Войната с Русия все още не е приключила, но Украйна ще победи.

След като беше представен от Шон Пен, Зеленски се появи на екрана в предварително записано обръщение, в което той увери присъстващите на церемонията по връчването на филмовите и телевизионни награди, че благодарение на подкрепата на свободния свят "приливът се обръща".

Още по темата

"Първата световна война взе милиони жертви. Втората световна война взе десетки милиони. Няма да има Трета световна война", заяви Зеленски. "Това не е трилогия: Украйна ще спре руската агресия на нашата земя."

Зеленски започна речта си, като напомни зкрая на Втората световна война, когато през 1943 г. бяха връчени първите в историята награди "Златен глобус". Беше ясно кой ще спечели, но все още имаше някои битки, които трябваше да се водят.

"Сега е 2023 г.: войната в Украйна все още не е приключила, но вълната се обръща и вече е ясно кой ще спечели", каза Зеленски. "Но тепърва предстоят битки и сълзи. Но сега определено мога да ви кажа кои бяха най-добрите през предходната година: това бяхте вие, свободните хора на свободния свят, тези, които се обединиха около подкрепата на свободния украински народ в нашата обща борба за свобода и демокрация."

"За правото да живееш, да обичаш, да раждаш. Без значение кой си, без значение откъде си, без значение с кого си, борбата за правото на новите поколения да знаят за войната само от филмите", добави той. "Ще успеем заедно… Надявам се, че всички вие ще бъдете с нас в победния ден: деня на нашата победа."

Съобщението от Зеленски идва около месец след срещата му с президента Джо Байдън в Белия дом по време на първото му пътуване извън Украйна след инвазията на Русия миналия февруари.

"Въпреки всички трудности, гибел и мрак, Украйна не падна. Украйна е жива и здрава", каза украинският президент в началото на обръщението си, като благодари на присъстващите. "Руската тирания изгуби контрол над нас."

Преди посещението на Зеленски администрацията на Байдън обяви, че ще изпрати близо 2 милиарда долара допълнителна помощ за сигурността на Украйна, включително нова сложна система за противоракетна отбрана Patriot, съобщи CNN. Системата може да подпомогне защитата на Украйна срещу руски ракетни атаки, за които Зеленски каза по-рано, че са насочени към около половината от енергийната инфраструктура на Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
трябва да си супер спрял ако още не си се светнал, че всичко е буквално добре режисиран филм, дори са ви сложили актьори които държат речи от златни глобуси скоро и от оскари....подиграват ни се и никой не се усеща
176
6
 
32
 
! Отговори
Фен преди 1 година
Колко Златни глобуса спечели наркомана ? Този мухъл се появява вече и в тоалетните на хората. Между другото какво става с нацистите в Соледар...
175
0
 
5
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До До 190 - това са лявата и дясната ти ръчичка, нали? Мара Шепова с петте бадJака дето редовно ги "уважаваш" насаме в банята? Може! На дрът шушумег друга няма да "пусне" аванта!
174
2
 
7
 
! Отговори
И. Петров преди 1 година
Ново двайсет, Зеленски ще решава въпроса за мира и войната. Нещо, като Лев Толстой на нашето време!
173
9
 
6
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Ехаа, тъкмо се чудех къде изчезнаха дежурните Путинофили!
172
3
 
5
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 година
НАПИШЕТЕ В ЮТЮБ "ПАРАД НА ЗВАЗДИТЕ " --И ВИЖТЕ УЧАСТИЕТО НА ЗЕЛЕНСКИ В ТОВА НОВОГОДИШНО ШОУ НА МОСКВА !!!!!!!!!!!!!!! ОТ 2012 Г .-ПЪРВО !
171
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забравих британската лира. Те също искат да натикат България в еврозоната защото българския лев е достоен и това ги дразни може би. Да връщат "лондонското" тоест българското четверо Евангелие да ни го връщат Защо са го заграбили с хитрост искаме си и него.
170
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти,***, я искаше Третата световна. Ако Бог слушаше кучетата, всеки ден пастърма щеше да вали. Трета може и да има, но ти въобще не си в играта. Далече си. Твоята сценка е на кемпер, всеки те мести, където му е изгодно и угодно, без да те пита. От безпристрастният ти Дедо Морз.
169
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българския лев е най старата валутна единица в Европа. Вече няма марка няма франк. Но има Лев има злота има рубла има Леа. Искам си Лева и това е толкоз просто и логично.
168
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И неразумний июроде поради что се срамиш да се наречеш българин ?!? Славиш чужда държава и чужд лидер само защото е модерно. Не можете ли да се държите достойно българите по лоши ли сте от чехите поляците и унгарците че дори и туците имат достойнство ние не...
167
11
 
4
 
! Отговори
кубанская столица преди 1 година
А между делата русские тирани отнемаха Соледар. И сега направят почистване. Там се намира не русската армия, а ЧВК "Вагнер". Този Вагнер състоит от затворники от затвора. Всчики. Това не е шега. Те се споразумеяхта да не вземат пленници. В Соледара останаха само отделни огнища на съпротива.. При почистването всички украинци ще бъдат убияти.
166
21
 
6
 
! Отговори
Добър е преди 1 година
Зеленски е много добър играч на международната сцена - скри шапката на нахалните мужици, които вече са в тотална изолация!
165
12
 
9
 
! Отговори
Руски мераци преди 1 година
Село Соледар вече 5 пъти е превзето от руснаците-чакаме шестия !
164
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото Полша и Унгария си гледат националния интерес и изобщо не става на въпрос за еврозоната. Хърватска е млада държава и може лесно да се раздели с куната но Българския лев е трън в очите на евриатлантиците !Българския лев е на 140 години. Какво евро ви патило вие ум имате ли ?!?
163
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Село Соледар щеше да пада до едни часове, пети ден вече. Бъг в системата нещо?!
162
2
 
3
 
! Отговори
не че преди 1 година
зависи от него дали ще има или не, ама нека се изкаже и той
161
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полша и Унгария и Чехия не са в еврозоната. Щото нямали валутен борд. Ами Хърватска и Румъния да не би да имат валутен борд. Не нямат но заедно с нас ги натикат в евтшрото. Защо. Защото като не могат да излъжат Полша и Унгария да излъжат днес Хърватия утре Румъния и България. Против еврото !!!
160
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сорросоидите като видят някакво умно мнение и веднага му слагат минуси. Да сме благодарни че още не са го изтррили. Те са на власт все пак но за сега.
159
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Валутния борд може би леко задържа икономиката но от гледна точка на финансовата дисциплина е най доброто което сме имали а също и политическата опорка да не вземем еврото поне не сега поне не по време на война.
158
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минус за бандеровския поздрав. Между другото в Полша е забранен но Полша си гледа интереса. Те си държат Злотата и не влизат в Еврозоната и не искат еврото. Отговорете ми защо Полша Чехия и Унгария не искат евро а ние трябва да го искаме и приемаме. Аз не искам евро. Добре сме си с лева вече 140 години само лева.