Путин: Украинци и руснаци са един народ, Крим няма нищо общо с Киев

Руският президент твърди и че Черноморието не е украинско
14 дек 2023 17:00, Петър Бойчев
260
Путин: Украинци и руснаци са един народ, Крим няма нищо общо с Киев
Снимка: БГНЕС

Украинци и руснаци са един народ, а Крим няма нищо общо с Украйна. Това заяви днес руският президент Владимир Путин по време на директната линия, в която отговаря на въпроси за събитията през изтеклата година. Цялото му изявление по този повод звучи така: "В основата си руснаци и украинци са един народ и сега се води нещо като гражданска война в Украйна. Югоизтокът винаги е бил проруски. Нито Крим, нито Черноморието имат нещо общо с Украйна."

В интервю с Путин от 2008 г. на въпрос на журналист явяват ли се Крим и Севастопол военна цел за Русия и може ли да се очаква военен конфликт между Русия и Украйна (подобен на военната инвазия, която по това време осъществяват руските войски в Грузия), Путин дословно казва следното: "Крим не е никаква спорна територия. Там не е имало никакъв етнически конфликт за разлика от конфликта между Грузия и Южна Осетия. И Русия отдавна е признала границите на днешна Украйна. Ние сме завършили преговорите си по отношение на границите.

Въпросът дали Русия има подобна цел (по отношение на Крим) смятам за провокативен.", припомня  Actualno.com. Русия няма никакъв проблем нито с териториите, влизащи в границите на Украйна, нито с рускоезичното население там, което си живее чудесно и не се нуждае от спасяване, нито с някакви нацисти, казва още Путин тогава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То българите и македонците също са един народ,но руснсците казват,че са различни
63
5
 
5
 
! Отговори
разсъждаващ преди 5 месеца
До анонимен 62,Силно е да се каже, че Виктор Юшченко е бил проруски президент, но имайки предвид как точно спечели изборите, за разлика от властите в Украйна след "Майдана" се съобразяваше малко или повече с нагласите и разбиранията на жителите на източните области на Украйна!
62
14
 
18
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 5 месеца
Да, през 2008г е нямало проблеми между Русия и Украйна. Но през 2014г. в Украйна имаше преврат, т.н. Майдан, финансиран от САЩ. Оттам започна всичко.
61
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
2008 - още нямаше твърде янки англо-сексонски мераци за базите в Рим пък и си живяха всички добре. 2013-2014 - майдан и про-фашистка хунта с идеята за възкресение на Бандера и гонения сред всички мигранти особено в Източна Украйна....даже в Болгар затвориха временно културният дом и библиотеката и изгаряха книги на Захари Стоянов записките (видях бях и немях), Ангел Каралийчев, Елин Пелин под огъня2021 - СВУ с определени цели, които бавно и методично се постигат....Скоро пак в град Болгар
60
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украинцие са подобие на македонците имах възможност да разгледам учебници за 7и8 клас ако знаете кави глупусти пишат най ме впечатли това че шумерската цивилизация произлизала от тях
59
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не всичко е направил Путин за да го обичам но е един от най силните президенти в света по интелект - жива енциклопедия Знае но това е малко !!!!значи лошо расъждава ! Сталин също знаеше много(син на Проживалски знаещ френски и немски но не се говори за да бил е близо до народа като имал каточели баща от работната класа !!!(ХОВНА!!!) това е за широката публика ! Путин има какво още да учи щом народа му не първи по хранителни промишленни стоки ! ЕЦИКЛОПЕДИЯ Е
58
5
 
3
 
! Отговори
Факт преди 5 месеца
И това е причината САЩ и НАТО да ги сблъскат в тази касапница.
57
10
 
12
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 5 месеца
изхождането на изперкалото жуже върви по план. Къде е куфарът?
56
5
 
13
 
! Отговори
Сатир преди 5 месеца
Да ви припомня "Казаци пишат на турския Султан". Репин. Къде са украинците???
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 63 манголино се кланял на Бруксел и получил един но магарешки в аспуха си63ТИ МИСЛИШ КАКВО ПАРОДИЯ СИ ! НАРОДА (АКО НО МИСЛЯ ЧЕ НЕ СИ И БЪЛ-Н ЗАЩО ТО СИ И ПРОТИВ ВСИЧКО БЪЛГАРСКО !!! Народа умира от глад и студ както и сега умира и руския народ заради явреите хамериканските )които взеха власта и богаствата след 89г! в българия богатите няколко хиляди а в русия не повече от 200 000 !! а ВЪОЩЕ ТИ Е ДЛГА ШИЯТА И ТРУДНО ТИ СТИГА ДО МОЗЪКА
54
10
 
6
 
! Отговори
Богомил преди 5 месеца
А пък всички славяни са руснаци, но Западът е промил съзнанието на тези славяни. Това са исконно руски.земи и трябва да станат част от "Руския мир". Много са скромни тези угрофини и тюрки, които през 16 век са знаели само 10 славянски думи, а днес се обявиха за майка на всички славяни. Какво чудо? Неславяни са майка на славяните. Това. че говорят с български думи, не ги прави славяни!
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само дето 2008 година не беше дошъл Майдана и на власт беше проруски президент.
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
до до *** арици от германската кланица
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То има ли някой народ, който да не е общ с руския или има само руски народ славянски и всички други да са им лашеи и работници?
50
5
 
15
 
! Отговори
Мишо преди 5 месеца
До Киро: Защото те започнаха да избиват своите братя! Устройва ли те отговора или спа и няш представа какво се случи последните 9 години?!
49
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да е жив и здрав Путин. Продължавай да го слагаш на НАТО, ЕС и САЩ.
48
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Салюти в Киев, Днепропетровск, Житомире. Заря по повод речта на президента.
47
2
 
6
 
! Отговори
ариццц преди 5 месеца
До Анонимен 60дори хитлер ни е водил арици Смях в залата!!! Браво!!!
46
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да така е ,но сащ и ЕС ви подпалиха чергата
45
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Казал тогава Путин и аз бяз тогава в Киев, където още не знаеха украински. Но днешните реалности са други. И ние се кланяхме на Кремъл, а днес на Брюксел.