Адамовият мост - мостът на Боговете и първите хора

Наскоро откриха мост между Индия и Шри Ланка на почти 2 милиона години, строен от човек
Обновена: 14 авг 2012 08:12 | 14 авг 2012 08:08,
70
Адамовият мост - мостът на Боговете и първите хора
Снимка: dheerajway

Може да се окаже, че Шри Ланка все пак не е остров: открита е верига от варовикови плитчини, една от имената на която е Ram Setu или Мостът Памбан, която бележи бледите останки от земята, свързвали на времето северозападната част на Шри Ланка с югозападния бряг на Индия. Изследователи смятат, че този „мост" е построен от човешка ръка и то преди 1 750 000 години!

Мостът е дълъг 48 км и разделя залива Маннар от пролива Палк. Някои от пясъчните плитчини са изсъхнали и водата не е по-дълбока от 1 м, което сериозно затруднява морската навигация в района. Въпреки това има пригоден железопътен ферибот, който по настоящем е изоставен, заради политически нестабилната обстановка в Шри Ланка.

Първото споменаване на Адамовия мост, наречен още и Мостът на Рама, е в индийската митологична книга Рамаяна в един епос, който разказва как „ванра сена" (маймунската армия) тръгнала да спасява святата жена на Шри Рама - Сита, отвлечена от Равана, владетеля на Ланка.

Митологията около моста не свършва с това, защото „западното" му име Адамов мост пък произлиза от древна мюсюлманска легенда, според която на това място Адам - първият човек, е минал, след като бил изгонен от рая, за да стигне до Върха на Адам, остров Цейлон , където прекарал 1000 години в разкаяние, стоейки на един крак.

Макар и не особено убедени от тези легенди, учените все пак никога не изключват в тях да се крие и частица от истината. Странната структура на моста ги кара да вярват, че той е дело на човешка ръка.

Разгледайте сателитни снимки, предоставени от НАСА и прости любителски кадри, от това уникално древно съоръжение в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: Шри Ланкамостлегенди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
12
 
! Отговори
до 39 преди 11 години
Затова ли изгориха Джордано Бруно на кладата?Затова ли и Галилей беше обявен за луд и еретик?Симпатяги...И днес що някой си позволи да им разкрие далаверите го заклеймяват и вместо те да се покаят,напротив-те обвиняват(както в случая нападат папския секретар).Ами банката на Ватикана,която беше хваната в машинации за милиарди?При всички църкви е така(нашата е особено активна в краденето).И не-не съм срещу духовността,но съм срещу малипулативните алчни човечета,облечени в църковна власт...
36
1
 
4
 
! Отговори
до 31 и 32 преди 11 години
Имате сериозни проблеми със себе си и с това,което сте си(или са ви) втълпили.Страхувате се,че крехкото ви равновесие ще рухне,ако дори се замислите над логичните факти.Не се страхувайте толкова.Нищо фатално няма да се случи:)))
35
1
 
0
 
! Отговори
36 преди 11 години
А лутерани, евангелисти, петдесетници и прочее разклонения, всички които са създадени като отпор на някокашните бунтовници срещу папата, за съжаление не са успели да се освободят от точно това качество на омразният им папизъм - да се бъркат в науката.
34
2
 
4
 
! Отговори
до 36 преди 11 години
Християнската религия не се "бърка" в науката, а от 2000 г. поддържа своята неизменна позиция за произхода на света, живота и човека. Тази позиция е изложена в Библията и се нарича "Сътворение". И ако някой се е бъркал, това е била атеистичната, подчертавам атеистичната (а не цялата) наука, която през ХХ и ХХ в. яростно е воювала срещу Църквата.
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българка работеща в Германия откри в египетски мумии КОКАИН И НИКОТИН проблема е ,че Америка е открита ОФИЦИАЛНО ПОНЕ 2000 години след като тези са умрели .Е накараха българката да млъкне ,защото не се връзва с това което се учи по история
32
2
 
6
 
! Отговори
popo преди 11 години
Ami, дело е на човешка ръка, като се има предвид, че сме 5 или 6 раса живяла на Земята
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия коита се наричат християни тук и отричат еволюцията, нека знаят че за християнската религия не е присъщо да се бърка в науката. Присъщо е най-вече на римокатолиците, нека си припомним как са горили живи хора в Средновековието заради "научната гледна точка" на "безпогрешните" папи. Православнита църква за разлика от тях си гледа само религиозните работи, ако е имало някой поп-всезнайко това си е за негова сметка.
30
5
 
10
 
! Отговори
до 34 преди 11 години
Ще ти кажа защо му слагат минуси: защото този сайт е пълен с атеисти-еволюционисти. За тях всичко, което излиза извън рамките, заложени в училище е ерес. Иначе християните (и не само християните) знаят: имало е потоп, който е унищожил човешката цивилизация преди това. И със сигурност тази цивилизация е била доста напреднала технически. Както споменах по-долу, има множество артефакти, които доказват това.
29
4
 
4
 
! Отговори
do 30 преди 11 години
to4no taka e.imalo e mnogo drevni civilizacii.v knigite na mulda6ev e opisano vsi4ko.interesno za6to ti slagat minusi.kato 4e li tozi sait se pose6tava predimno ot maloumnici.
28
6
 
22
 
! Отговори
някой преди 11 години
Бря, каква стана тя! Амчи нали уж преди 1 750 000 години имало само маймуночовеци? Чи те били много интелигентни ве?В интерес на истината: по целия свят са откривани множество артефакти, които по никакъв начин не отговарят на общоприетата еволюционистка представа за историята. Само че или по някакъв странен начин "изчезват", или просто биват игнорирани от "учените" със закостенели мозъци.
27
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ало, неграмитниците. К'ви ядрени дентонациите те гонят бре налъм. Я вземи прочети малко за метеори и метеорити та да се светнеш кво става с ***'триала при навизане в атмосферата и разпльокването по земната повърхност.Не ядрени експлозии, ами и стъклария с формата на вази ще намериш. То бива да си *** като налъм, ама да пригласяш като мисирка на маломници като Деникен нямате равни.
26
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както винаги еректос тъпанрос се изсекна по въпросЪ с поредните летящи "бойни кораби" и "ядрени оръжия" преди 10000 години. Еректос тъпанаросът да продължава да чете научната фантасмагория на псевдоУчените и ще стане безсмъртен в собствените си очи. Еректос тъпанаросът изповядва новозаместителят на религията наречен научна фантастика.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
muslumanska legenda taratanci.tova e ariiska istina.o6te edno dokazatelstvo za tova 4e kontinentite potavat i se izdigat prez periodi4nite potopi.sledva6tia 2029 godina.4asti4no uni6tojenie na zemjata.znak..asteroida apofis koito 6e padne v okeana
24
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има къде-къде по-чудни природни обекти за да е ясно колко нелепо е да се смята, че това е дело на човек.
23
1
 
2
 
! Отговори
... преди 11 години
26 е до 23, тия само трият коментари....
22
4
 
2
 
! Отговори
до 24 преди 11 години
Ами стотиците хиляди спътници в орбита? Мините за руда? Каквато и война да е имало, поне един скелет трябва да е останал... Съвременният човек не се е ограничил с повърхността. Изчислено е, че ако всички ядрени оръжия на Земята бъдат взривени, то тя ще бъде разрушена...буквално. Иначе то е ясно, че "онези" ги е имало и преди милиони години и са ни зародили, а и сега. Само не знам защо не го обявят официално.
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
според легендата в Уикипедия Адам - първият човек, е минал по тези острови и плитчини, след като бил изгонен от рая (намирал се на днешния остров Цейлон). Не става ли все по-любопитно
20
2
 
2
 
! Отговори
Дидо преди 11 години
@Немо,след толкова хиляди години и прахта от костите ни няма да я има.Динозаврите са друга бира-техният костен състав има по-различна структура.Сигурно в морето наоколо,дълбоко под пясъците ще има много останки(така ще са съхранени),но си трябват сериозни проучвания/средства.
19
6
 
10
 
! Отговори
до немо преди 11 години
След ядрена война нищо няма да личи...а в индийските веди много ясно са описани древни летящи бойни кораби,като даже се прави разлика в предназначенията им(боен,транспортен и т.н.),това за колко хора са предназначени и т.н.Не си мисли,че света е започнал с това,което е написано в учебниците...До ден днешен в недрата на планетата се откриват технически елементи,които не би трябвало да съществуват и по никакъв начин не се свързват с епохата на пластовете,в които са намерени.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди милион и седемстотин хиляди години е съществувал само Homo erectus. Явно трябва да е била съвсем друга цивилизация и друг вид, не хора.