Сюрреализъм в пустинята на Намибия

И по-точно в природния парк „Намиб Науклуфт“
6 ное 2012 08:08,
6
Сюрреализъм в пустинята на Намибия
Снимка: safari.co.uk

„Сюрреалистично" е думата, която най-често се използва за описване на странните, жълти пейзажи на парк „Намиб Науклуфт" в Намибия. Равнините са покрити с лилав чакъл, а златните дюни се издигат високо над Атлантическия океан в Югозападна Африка.

Намиб е най-старата пустиня на света. Простира се на 1600 км покрай брега на океана и част от нея е природният резерват „Намиб Науклуфт". Това е едно от най-сухите места на планетата и точно тук се намира най-емблематичната пясъчна дюна в света „Sossusvlei", която е и най-високата със своите 380 метра.

В пустинята Намиб има често мъгли, резултат от срещата на сухия, горещ пустинен въздух със студените въздушни маси от океана. На това място има сравнително малко живот. Срещат се гущери, пустинни усойници и щрауси, които умело са успели да се адаптират към този сух климат.

Територията на пустинята е по-голяма от тази на държавата Швейцария.

Южно от столицата на Намибия – Виндхук можете да прекарате нощта в един от чудесните сафари лагери в частния резерват „Намиб Ранд". Той се намира в близост до парка и само на един час път с кола (джип) от Sossusvlei.

На изток от това място можете да се отправите към по-малко известната, но също толкова завладяваща планина Науклуфт. От нея извира реката Tsauchab, чиито кристални води текат по корито от нефритено-зелени камъни.

Едно от най-необикновените преживявания тук е наблюдението на изгрева или залеза от върха на някоя дюна, тъй като с движението на слънцето дюните придобиват различни цветове. Най-добро време за посещение на Намибия е от октомври до март.

Вижте снимки от тази интересна африканска държава и нейните забележителни дюни в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
10
 
! Отговори
Наката преди 11 години
Преди две седмици се върнах от почивка в Кения. Бяхме за две седмици. Похарчихме една камара пари, но си струваше. Невероятно е да си там, всичко е толкова различно и екзотично! Пожелавам на всеки да има възможността да посети такива нови места, защото това облагородява и зарежда с нова енергия! Сега планирам за другата година пак да предприема такова екзотично пътешествие!
4
0
 
9
 
! Отговори
surr3a1 преди 11 години
Имах късмета да отида до Намибия в началото на тази година, но само за една седмица. Много ми хареса. Не можах да разгледам почти нищо освен столицата, но дори и това ми беше достатъчно, за да я сложа като фаворит.Готини хора, невероятна храна, екзотика точно като по Nat Geo.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е никой ли не влиза в това "тяло", че му набутвате линка под всяка статия? :)
2
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами пустиня.Не видях нищо особено.
1
2
 
18
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Такава красота ако имахме тук,едва ли щяхме да...запазим девствена и непокътната.Като продам нивата в Кривунделово,ще отида да видя пустинята,за да се слея с природата и Космоса и да се...пречистя духовно.