Шпиц – най-китното градче на Швейцария

Алпийското бижу е рай за туристите-природолюбители
Обновена: 21 сеп 2013 16:14 | 21 сеп 2013 16:14, Теодора Драгоева
12
Шпиц – най-китното градче на Швейцария
Снимка: raredelights.com

Китното селище Шпиц се намира на брега на езерото Тун, в сърцето на Бернските Алпи – област, известна още като Бернски Оберланд. Градът е обкръжен от живописни лозя и хълмове и може да се похвали с мек климат и много слънчеви дни. Излишно е да казваме, че тук качеството на живот е на много високо ниво, което прави мястото идеално за ваша дестинация, ако искате да се насладите на една луксозна, почивка сред красотата на природата.

Шпиц е перфектна начална точка и за опознаването на спиращия дъха район от извисяващи се върхове и лазурни води. Езерото Тун е заобиколено от величественото трио-върхове Айгер, Мьонх и Юнгфрау.

От тук е лесно да достигнете и близките градове - Берн, Интерлакен и Тун, както и множество алпийски курорти, включително Гщтаад, Гринделвалд и Аделбоден. Можете и да посетите популярния музей на открито, посветен на швейцарската селска култура - Баленберг.

Шпиц е малко градче с около 12 хил. местни жители, като приблизително 29 процента от общата му площ е покрита с гори. Природата тук действително предлага много – зоната е украсена с планини, реки, ледници и хълмове.

Туристите идват тук, за да посетят местния средновековен замък от 15-ти и 16-ти век, да направят круизи по езерото, да разгледат многобройните вело и еко пътеки в района. Други забавни дейности включват мини голф, риболов, уиндсърфинг, разхождане по крайбрежната алея и др.

Вижте снимки на това прекрасно и вдъхновяващо място в галерията на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: алпиШвейцарияезеро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
8-ми, преди 10 години
или си хейтър по принцип, или нещо си се държал "по нашенски, бабаитски" за да те мразят непознати.Изключително любезни и отзивчиви хора са швейцарците. Поздравяваха ни в парка на сутрешния крос, опътваха ни с желание и търпеливо, а полицаи наистина се виждат рядко, но ако се наложи за секунди се появяват.Страна - мечта!И, слава богу, никога няма да стане като България.
9
1
 
1
 
! Отговори
до 7 и 8 преди 10 години
Пази се от хора, които на красивото и положителното казват скучно! Това е сърцето на света! Швейцария , Лихтенщайн, Германия , Австрия, БЕНЕЛЮКС, Финландия и скандинавските страни - Норвегия , Дания и Швеция - това е белия свят - и въобще не е скучно, а хората там сигурно са "скучни", защото нямат усет към отвратителното и гнусното като мнозина коментатори тук!
8
0
 
1
 
! Отговори
Националист преди 10 години
Възхияавайте им се на фашистите и бленувайте за студената като тяхната кръв държава. Пък и те нас ни обичат, за тах сме еславос - есклавос, който се интересува да търси превода. България един ден може да стане подредена като Швейцария, но последната никога не може де стане като България, защото неповторимия ни климат не могат да си го купят, плодородните поля, топлото море и минералните води не могат да ги транспортират. Похвално е единствено умението им да уползотворят мръсните пари на света
7
5
 
5
 
! Отговори
Пантелей-пътник преди 10 години
Горе-долу е така,като пишете и наистина в Швайц нещата са повече от добре,но да не забравим,че там е пълна,абсолютна и тотална скука.Всичко им е наред,чистичко,подредено,спокойно,НО извинявайте това не е живот.Не може в ресторантите кухнята да им работи до 20-20.30 часа,а заведенията да са отворени до 21-22.00 часа. Точно в Цюрих,където уж се води за града с най-много заведения и уж нощен живот в 23.00 ч. даже и бензиностанциите не работят,а по улиците след 20.00 ч. трудно можеш да видиш човек.
6
1
 
9
 
! Отговори
lesovski преди 10 години
Страната в която бях 2004 г. и бих могъл да живея без да изпитвам носталгия, но не мога да си го позволя.Там живеят волни и солидарни хора и всичко което се прави е в техен интерес.Там видях как преместват и перфектно изпълняват една улична шахта само на метър в страни за да не е на пътното платно.Полиция не се вижда, само в Цюрих на неделния пазар на открито, но не пречеха, а помагаха на хората.В Интерлакен делтапланеристи се приземяваха най- спокойно в огромна зелена площ- ливада в центъра!
5
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До еднаСъгласен с теб, с изключение на това че, децата им са възпитани, миналата година бях свидетел на сцена в Цюриш, видимо пияни тинейжъки пушха цигари и ги хвърляха по паветата, аз който съм заклет пушач и в България не ми пука къде хвърлям фаса, там само от респект към страната им винаги хвърям угарката в кошче.
4
4
 
12
 
! Отговори
една преди 10 години
Абсолютно вярно - Иво и номер 4. Да добавя: 1)Децата се възпитават от малки да обичат и уважават страната и природата. 2)Полицията не чопли семки и е безкомпромисна. 3) Политиците нямат лични шофьори и безумен автопарк, но затова пък болниците им имат достатъчно лекари, линейки и хеликоптери.4) Хората са добронамерени.5) не са в ЕС. И единственото лошо нещо- Границите им са по-отворени от преди. Надявам се не задълго.
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Швейцария няма нищо което да не е красиво, ако имах пари бих живял там.
2
7
 
20
 
! Отговори
Иво преди 10 години
В Швейцария всичко е красиво, защото:А/ Има задължителна военна служба за мъжете (без ср.р.ед.ч.)Б/ Оръжието на служилите стои в къщи до 60 год. възраст (заедно с 2 комплекта боеприпаси)В/ Имат прилична природа и читави банкиГ/ Помагат си един на друг.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Градчето се казва Шпиец, или поне местните така му викат и наистина е много красиво.