Най-дългият лабиринт от жив плет в света

Той се намира в Англия
Обновена: 13 сеп 2014 15:55 | 13 сеп 2014 15:55, Мария Дуковска
0
Най-дългият лабиринт от жив плет в света
Снимка: Jason Hawkes
Лабиринтите са както интересни и вълнуващи, така и малко страшни. Да се „загубиш“ между жив плет обаче не звучи толкова опасно. Особено ако лабиринтът се намира в градината на величествения дом Лонглит в Англия.

Всъщност това е най-дългият лабиринт от жив плет в света изобщо. Той е проектиран през 1975 година, като пътеките му са с дължина от 2,72 километра. Лабиринтът е направен от 16 000 английски тиса, а живият плет достига височина до 2,5 метра.

Най-дългият път „без изход“ в света има няколко задънени улици и множество пътеки, прекъснати от шест повдигнати моста. Правилният изход завършва в централната наблюдателна кула, а пътят дотам е като истинско пътешествие.

Екип от шест градинаря работи повече от месец, за да се справи с оформянето на лабиринта, като процедурата се извършва на всяка половин година. Справянето с високите плетове обаче не е най-трудното нещо, с което се сблъскват градинарите. За новите от тях е истинско предизвикателство да не се изгубят.

Лабиринтът е толкова сложен, че може да ви отнеме час и половина, само за да минете през него. За всеки случай има поставени няколко табели за хора, които не могат да намерят верния изход. Напоследък находчиви туристи използват своите смартфони с GPS сигнали, които им помагат да открият най-бързия път за навън.

Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте малка част от най-дългия лабиринт от жив плет в света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари