Кои са най-разпространените типове туристи?

И кой вид сте вие? Надникнете и преценете!
22 май 2016 13:15, Теодора Драгоева
1
Кои са най-разпространените типове туристи?
Снимка: outnow.ch

Не всички туристи са еднакви. Подобно на различните зодии, всеки човек си има своя собствена индивидуалност, когато става въпрос за пътуване.

Например, някои хора пътуват само с членове на семейството си. Други имат нужда от карта и план за своята почивка. Четвърти обичат да се губят из чуждите дестинации...

Някои хора са бързи и решителни и знаят какво искат да видят, други са по-бавни и обичат да общуват с местните жители, трети предпочитат да обикалят с група.

А ето и кои са най-разпространените типове туристи:

Стандартният турист
Ако сте от този тип, вие най-вероятно няма да спирате да се снимате по време на своето пътуване. Сигурно ще се движите с пътеводител в джоба и ще сте наясно с всеки един маршрут, по който ви предстои да минете. Вие обичате големите градове с много забележителности като Лондон, Токио и Ню Йорк. Най-често пътувате в компанията на членове от семейството си.

Последователят
Ако сте привърженик на лукса и мразите рисковете, вие сте от хората, които обичат да се присъединяват към круизи или към групови туристически почивки. Вие се ослушвате за дестинации, които са хвалени и харесвани от много хора като Дубай и Малдивите, например. Най-вероятно и вие обичате да планирате всички детайли около пътуването си и сте наясно с всички дейности, които ще правите докато сте на път, тъй като сте проучили внимателно къде-какво има.

Пътник без строг план
Вие сте човек, който знае къде отива, но няма идея какво ще прави там. Вие сте наясно, че ще ходите по някакви туристически обекти, но не чувствате необходимостта да видите всеки един от тях. Вие се наслаждавате на спонтанността и не обичате да се движите по строг график, особено ако сте на почивка. Рядко тръгвате с организирана група, а по-скоро обичате да пътувате с приятели. Склонни сте да завързвате и контакти със случайни хора по време на пътуванията си. Вие сте почитател на по-екзотичните и далечни дестинации като Занзибар, Индонезия и Еквадор.

Още по темата можете да четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: пътниктуриститипове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
SA. SUJHELENIE. NIE. NE SME. OT. NAI. RASPROSTRANENITE TURISTI. NYAMA KAK. I V BLISKITE. GODINI DA SME. AKO. NE. SE SMENI. DURJHAVNOTO. USTROISTVO .