Без будилник: Кърмачета на плажа? Абсурд!

Изгарянето в детска възраст крие риск за развитие на меланома
Обновена: 1 юли 2017 07:07 | 29 юни 2017 09:23,
16

Дерматолози категорично се обявиха против кърмачетата да бъдат на плажа в летните месеци!

"Има сериозно правило, че изгарянето в детска възраст е правопропорционално на риска от развитие на меланома в късна възряаст", посочи в "България сутрин" доц. д-р Жана Казанджиева, дерматолог в УМБАЛ "Александровска".

Тя посъветва родителите да правят дежурство, като се редуват да стоят на сянка с детето, но категорично да не допускат бебето до 1 годинка, да бъде подложено на слънчевите лъчи в летните месеци.

Думите й подкрепи и доц. д-р Рая Иванова, кардиолог в УМБАЛ "Александровска", която подчерта, че кърмачетата, също както и възрастните, са уязвими на силното слънце и родителите трябва да се погрижат за тях.

"Не трябва да бъдат извеждани в часовете между 11 и 17 часа. Трябва да носят светли дрехи, да пият много течности, също така да бъдат хранени рационално с плодове и зеленчуци", обясни д-р Иванова пред Bulgaria ON AIR.

Те коментираха как можем да се предпазим от атаките на слънцето през летните месеци, като подчертаха, че хората със сърдечно-съдови заболявания трябва да се грижат най-много за себе си.

"В големите жеги най-добре е да използваме фактор 30, ако сме в града, а за морето - фактор 50+!", категорична бе д-р Казанджиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БГ Маматае,поне се посмях!
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се въведат глоби за бебета под 1 годинка на плажа! Също и за всички дечица, оставени без шапки под жарещото слънце, по които "иначе загрижените" майки крещят непрекъснато, вдигайки аларма със и без повод - ама да ги чуят всички, че са "иначе загрижени" майки! Дразнейки нормалните почиващи, докато безшапковите им отрочета мълчаливо се мъчат на брега с кофичките.
12
0
 
10
 
! Отговори
анонимна преди 6 години
До БГ МаматаАко е сарказъм, е добро. ;)) Наистина са такива доста от бг-мамите. :D
11
1
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Естествен подбор за простаци.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БГ МаматаТова бъзик ли е или ???
9
1
 
39
 
! Отговори
Научи се да четеш преди 6 години
До РОДИТЕЛДецата до една годинка консумират плодове и зеленчуци под формата на пюрета, *** заспала.
8
23
 
18
 
! Отговори
РОДИТЕЛ преди 6 години
''Тя посъветва родителите да правят дежурство, като се редуват да стоят на сянка с детето, но категорично да не допускат бебето до 1 годинка, да бъде подложено на слънчевите лъчи в летните месеци."Не трябва да бъдат извеждани в часовете между 11 и 17 часа. Трябва да носят светли дрехи, да пият много течности, също така да бъдат хранени рационално с плодове и зеленчуци", обясни д-р Иванова пред''ХАЙДЕ СЕГА ТАЗИ ГОЗПОЖА ДА МИ ОБЯСНИ, КАК ДЕЦАТА ДО 1 ГОДИНКА ХАПВАТ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ
7
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цял живот, съзнателно или не, съм избягвала силното слънце. В морето влизам след 19-20 ч., а през деня се излежавам под климатика. Броени пъти съм опитвала да " правя тен" в резултат, на което кожата ми просто се обели и не станах по- красива или секси. Така сега кожата ми е млада и свежа без особени усилия и скъпа козметика, а мои наборки, които се пържат по цяло лято, а зимата са в солариума вече имат повехнала кожа и бръчки по челото.
6
2
 
11
 
! Отговори
Мария преди 6 години
Няма лошо да водим детитата си на плажа, но е добре човек да си нови Стоперан, Диаростад или Дрисостоп за всеки случай, защото почти винаги се налага да се използват. Иначе други проблеми няма.
5
9
 
44
 
! Отговори
БГ Мамата преди 6 години
Как няма да го водя на плажа бе заради него и аз ли да не ходя? Два нови татуса имам и трябва да ги покажа,иначе за какво съм ги правила.Една кърпа на главата на малката и да се рови в пясъка.Вчера беше налапала пясък ама нека,да и става здрав стомаха.Още два три дена да почернеем и ще почна да поствам във фейса.Вчера гледам на Кика снимките от тяхното море на Лозенец аре да видят и те наште от Слънчака.Ама техния Жорко под чадъра го свряла ами тя майка му винаги си е била простовата...
4
2
 
49
 
! Отговори
Да Бе Да преди 6 години
Някакви си Дерматолози с тапии ще обясняват на Бебеносещите, Слънцеядящи, ВеганБебе, БеГеМами.Я си носете 3 месечните бебета на плажа, аз никъде в Интернет не съм прочел че е вредно :)Шегата на страна, явно простотията по "съвременните родители" е стигнала до нечувани нива, щом всички детски лекари при преглед ме питат, детето яде ли месо, яде ли яйца, яде ли сирене, ходи ли само или го носят, пази ли се от слънце и какво ли още не!Бъдете здрави и УМНАТА!!!!!
3
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРАВИ СА!!!КОЛКОТО ВРЕМЕ Е НЕОБХОДИМО ПЛОДА ДА СЕ РАЗВИВА ВЪТРЕ ТОЛКОВА ВРЕМЕ Е НЕОБХОДИМО И ПЛОДА ДА СЕ РАЗВИВА ОТВЪН!!! НАРИЧА СЕ АДАПТАЦИЯДО 1 ГОДИНКА БЕБЕТО СИ Е БЕБЕ И ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗИ ПОВЕЧЕ!
2
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пролетта и есента има хубави слънчеви дни. Също така лятото сутрин от 08:00 - 12:00 e OK.Витамин D не се набавя само като изгаряш...
1
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
оф стига бе хора, фактор 50!!!! как да си набавим виамин Д с фактор 50!!!!!