Sofia Land – отдавна е в историята. На ход е Sofia Aqua! Кога? Къде?

Аквапарк и закрит минерален басейн ще има в парк "Възраждане"
17 юли 2018 15:45,
44

Снимка: Google

12 години след като Sofia Land хлопна врати, столичани и децата им, а и гоститете на София, ще има къде да разпуснат след натоварения делник.

Акварапк и закрит басейн с минерална вода от находището "София - Баталова воденица" се предвижда да има в разширението на парк "Възраждане", обяви днес кметът на София Йорданка Фандъкова.

На 26 юли СОС трябва да гласува предложение – до 9,9 млн. лв. за изграждането на разширението на парка. От тези средства 5,5 млн. ще са собствено финансиране, а за останалите ще се кандидатства с проект пред Фонда за развитие на градска среда към ОП "Региони в растеж".

Фандъкова отбеляза, че разширението на парка ще е около 25 дка и там освен развлекателната част, в която са предвидени аквапарк и СПА зона с басейн на закрито ще има и паркова част с пет нови детски площадки, много дървета и храсти.

Голяма част от атракциите в откритата част на развлекателната зона ще са предвидени за децата - детски и бебешки басейни, пързалки.

Общата площ на парка след приключването на втория етап от изграждането му ще е 77 дка, посочи управителят на "Софийски имоти" Димитър Шивачев.

Той напомни, че изграждането на новия парк е започнало през 2016 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
4
 
! Отговори
Бръчков преди 5 години
Защо кметицата -герберица не коментира закриването на Sofia - Land ?! Имахме най-големият развлекателен парк на Балканите ! Герберастите унищижават всичко !
35
1
 
2
 
! Отговори
шоп преди 5 години
Цял живот живея в община възраждане, ама тоя парк не съм го чул къде е. Сигурно са го кютнали в буренаците зад хотел Родина, дето бяха бараките на ВИК-то.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 23 - За Дисниленд не знам, но доста от старите паркове из Европа са били строени с държавна подкрепа, на т което държавата е ечеши и до днес. Работата е, че при нас, ще Се направи по най-гадния и долен начин.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
33 - Да, ама не. Не го посещават и това е. Ако се правиха огромни печалби, щеше да се включи в културния образ на града. Когато кара туристи и дава нмулиони данъци на месец бащината, никакви протести няма да минат.
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако вървяха парковете в България, щеше да има навсякъде. Като има кръчми и чалготеки ...
31
7
 
11
 
! Отговори
кауза пердута преди 5 години
Тесногръдите софиянци не могат да разберат нуждата от такова съоръжение.БСП сега ще събере освирепели жени вероятно майки и ще спретне някой протест че било скъпо. Друго си е да отидат на малко узаки със зрели домати в някоя квартална кръчмичка по-близо до границата с България. И после бре Бре-БРЕ! Бяхме в Гърция , да знаете колко е хубаво!А и действително, СафияЛанд е целогодишно и има така да се каже двойно предназначение.
30
8
 
3
 
! Отговори
Квартала преди 5 години
Супер, с кеф ще ходим на пързалката с децата. Има минерален извор под парка и от там ще е водата, най после кметицата да направи нещо смислено.
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бяха вървежни тез паркове, щеше да има поне 5 в София.
28
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
....Семейно в аквапарка: Мама, татко и двете деца общо 200 леваВход, сейф, храна и напитки... И сметката набъбва....__Заглавие в сайта на материалче от 25 юни за Несебър.Явно Софийския общински съвет се е полакомил и от такива неуместни за столица "атракции" да скубе пари.На фона на дупките по кварталните улици и липсата на тротоари,да ни замазва очите пускайки ни по водна пързалка.
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В СОС само идЕоте заработват грешни пари.Стига малоумщини.Само аквапарк липсваше на горката ни столица.Втасала мара и под нея бара...та Фандъкова така.
26
1
 
13
 
! Отговори
Атанас преди 5 години
Местността /погребите/ си беше доста апетитно място .така ,че съвсем нормално се превърна в жил. комплекс, София ленд беше за параван, *** иначе жалко съботите и неделите беше пълно с народ от цяла София с децата често ходехме.
25
7
 
21
 
! Отговори
Фандъката преди 5 години
Тази вече открадна с помощта на Калистратов милиони от тоя "парк" където за три алеи, малко пейки и малко фиданки изхарчиха 6 милиона български лева. Сега искат по тоя почин да изхарчат още. Нека не забравяме, че именно Главболгарстрой е родна компания на калистрата, а те бяха в Софияленд. Трикът е, че хем ще откраднат пари мафиотите от общината, хем после някой.ще строи блокове! И едните, и другите ще спечелят, само простия народ в България ще загуби! Фандъка краде за последно преди да я махнат
24
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина на изборите в София за кмет гласуваха само към 18-20% от хората.Другите не сметнаха за нужно да отидат до урните.Ами като не ви се ходи до урните така ви се пада.Да ви ограбва Фандъковата разбойническа шайка,пряко подчинена на Биг Бос-ББ.Няма да ривете,сами сте си виновни.Все едно не беше ясно тая какво е подставено лице
23
2
 
14
 
! Отговори
Смешник преди 5 години
Дали за дисниленд държавата е дала пари да се построй . Такива неща трябва да са изцяло частни и дори да плащат бая пара на държавата а не държавата да налива пари някаде със проста цел след време се окрадат
22
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лелееее... Пак само клавиатурни патриоти коментират тука :D Ако имате някаква смелост изразете протеста си навън, а не тука... Ама нищо де, важното е все пак да си напишете нещо и да се успокоите.
21
5
 
15
 
! Отговори
Кара преди 5 години
И еврейска звездичка грее посредата. Класика! Браво, нямаме търпение да ни изсерете това *** върху главите
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ще е като с плочките по Витошка.Като ходя по тях ми се струва че съм на яхта в открито море........едни вълни ти казвам та чак ми се завива свят.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
25 декара е площ от примерно 100 на 250 метра или 125 на 200 метра. Къде там има такова място, с което да се разшири паркът? Единственото, за което се сещам е да махнат МВР болницата, за да разширят парка.
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В София ленд не беше лошо.
17
4
 
6
 
! Отговори
Бай Онзи преди 5 години
Za Sofia e neobhodimo da ima tozi aquapark, zashtoto infrastrukturata v 21 vek e otjivelica