САЩ не подкрепя използването на нейни оръжия на руска територия

Такова разрешение вече бе дадено от Великобритания
158
САЩ не подкрепя използването на нейни оръжия на руска територия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

„Вашингтон иска да помогне на Украйна да се защити, но не подкрепя удари с оръжия, произведени в САЩ, по руска територия“, заяви посланикът на САЩ в Киев Бриджит Бринк, съобщи „Свободна Европа“.

Украйна продължава да настоява пред западните си съюзници за оръжия с по-дълъг обсег. Партньорите се колебаят дали да доставят оръжия, които потенциално могат да бъдат използвани за нанасяне на удари на руска територия.

Володимир Зеленски заяви, че Киев няма да използва оръжия, доставени от чуждестранни партньори, за поразяване на цели извън границите на страната. Тези ограничения не се отнасят за оръжията местно производство, за някои от които се съобщава, че могат да нанасят удари дълбоко в Русия.

Още по темата
На въпроса как Украйна би могла да спечели войната, ако има ограничения от страна на САЩ за нанасяне на удари във вътрешността на Русия, Бринк заяви, че тази позиция остава непроменена от началото на пълномащабната инвазия.

"Първата част от подпомагането на Украйна да се защити е доставката на нашите оръжия и тези на нашите партньори, за да подкрепим усилията на вашите смели герои на фронтовата линия да си върнат териториите", каза посланикът.

"Нашата позиция от самото начало е, че не даваме възможност и не насърчаваме използването на нашите оръжия в Русия, извън територията на Украйна", добави тя.

Външният министър на Великобритания Дейвид Камерън заяви, че Украйна има право да използва оръжията, предоставени от Лондон, за нанасяне на удари по цели в Русия и че от Киев зависи дали ще го направи.

Неотдавнашната поредица от удари срещу руската петролна индустрия предизвика критики от страна на официални представители на САЩ, които дадоха да се разбере, че Вашингтон не подкрепя насочването на Украйна към петролни рафинерии.

Украйна отвърна, че смята руските рафинерии за легитимни военни цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
5
 
5
 
! Отговори
ХХХ преди 4 седмици
Украйна и Македония са най старите държави в света :) Крим са го изградили едновремешните усраинци , а България е създадена от макетата !
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
82 Карпатска Украйна е кратко съществувала непризната държава, провъзгласена на 15 март 1939 г. в град Хуст на територията на едноименната автономна област, влизаща тогава в състава на Втората чехословашка република. Непризнатата държава просъществува точно един ден до 16 март, когато унгарските войски навлизат в град Хуст (по други данни до 18 март, когато Унгария окупира цялата територия на Карпатска Украйна). Къде е сащ?
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да думкат дет им падне, война !
75
1
 
4
 
! Отговори
Василев преди 4 седмици
Русия и САЩ са се хванали за гушите в смъртоносно танго, и войната не е само на бойното поле, там е само мръсната работа, която се върши!Войната е във всеки един аспект от живота и икономиката!Русия не се държи нормално, няма друга страна в света, освен нея, която да не коленичи пред световния финансов капитал!Агент Бенджи Галахар!ЦРУ!!!
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
81 аха призна си най после. Това го прибва и наполеон и хитлер. А ти кой си? Наркомана на Ярош който го търси Интерпол.
73
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Василев Руските фашисти нямат какво да търсят на украинска територия, независимо дали е Крим или друга. Затова и ще бъдат ГРУЗирани докато не изхвърчат от там. Колкото време и усилия трябват - толкова.
72
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До До 70 Ако трябва цяла Русия ще гори, всеки обект от военно значение. Войната едва сега започва.
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ето затова трябва цялата наркоманска сбирщина на азовци да бъде почистена.
70
1
 
3
 
! Отговори
До 70 преди 4 седмици
Бреееее ...Зеленски унищожава руски военни обекти .....скоро очакваме капитулация на Русия .....още 2-3 обекта и Русия вдига ръце :) *** !
69
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
70 руските военни обекти са и в Беларус и Сирия. Как смяташ да ги поразиш наркоман?
68
2
 
9
 
! Отговори
Тиква преди 4 седмици
Добри новини от операцията по уничтожение на Бандеровци и нацисти, вчера бяха унищожени наемници, личности сега проверяват, французи, поляците,за други не казват, всички танкове Абрамс и леопарди се изтеглят до Киев,не оправдаха своите качества,масово се предават в плен усраинци,веднага молят Без Право на Обмен,Слава на Русия,силата в истината,а истината е Русия,а сега еврогейците, започвайте да ми плюйте.
67
2
 
1
 
! Отговори
Ти преди 4 седмици
74,Лъжеш.
66
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 67 Международния съд към ООН потвърди, че военните цели на руска територия са законна мишена на ВСУ.
65
1
 
4
 
! Отговори
Ехха преди 4 седмици
Над 3 000 000 са посетили изложбата на пленените и унищожени оръжия на нато ,сащ и др.в Москва.
64
4
 
1
 
! Отговори
читалище заря преди 4 седмици
така като гледам другите вестници, явно и тоя дето праща текстовете по скайпа не е легал : "В Русия разстреляха руснак, заподозрян, че работи за УкрайнаСтава дума за руски гражданин, вербуван от руското военно разузнаване". как ше правят нова космическа станция като не могат да настроят бота да праща опорки като хората, не е ясно. явно ше разчитат че китай, като северна корея, ще им пусне гювеч срещу обещания за технологии
63
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До ХХХ "Зеленски как ще спре войната като атакува руска територия не ми е ясно ...." КАто унищожава военните обекти на територията на руската фашистка федерация, другаре, кое "не ви е ясно"?
62
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 63 "тъй като не е бил проведен референдум" Хахаха. Закривай Разия, не е бил проведен референдум за създаването й.
61
1
 
6
 
! Отговори
ХХХ преди 4 седмици
Зеленски как ще спре войната като атакува руска територия не ми е ясно ....Ясното е че той не иска тази война да приключи и не го интерва за територията и човешките жертви ! Вместо да използва оръжията си за отбрана ...онзи ходи да закача Русия и какво ? Русия ще се предаде ли ? Наркоман с болни амбиции !
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
62 кой съд се произнесе като даже бандерия не е обявила война. Теб трябва да те съдят за всичките гьобелски опорки тук.
59
2
 
0
 
! Отговори
емо преди 4 седмици
безкрайно двуличие на американците - хем доставят оръжие, с което могат да бъдат поразени цели дълбоко в руска територия, като по този начин предоставят тази възможност на украинците и косвено се намесват във войната, хем твърдят, че с тези далекобойни ракети ще бъдат поразявани цели в украйна. кое от двете е вярно ще се види от използването им - над крим вече са свалени четири ракети.