Не е нужно одобрение от Конгреса за удар срещу Сирия

Все пак Джон Кери изрази увереност, че такова ще има
Обновена: 1 сеп 2013 20:40 | 1 сеп 2013 19:28, Петя Славова
94
Не е нужно одобрение от Конгреса за удар срещу Сирия
Джон Кери. Снимка: БТА

Американският държавен секретар Джон Кери заяви днес, че военни действия на САЩ срещу Сирия са възможни без одобрението на Конгреса, предаде ДПА.

Кери каза в интервю за телевизия Си Ен Ен, че президентът има правото да разпорежда военни действия в защита на САЩ.

Държавният секретар обаче изрази увереност, че Сенатът и Камарата на представителите ще се съгласят с действията, планирани от Барак Обама, пише БТА.

"С всеки изминал ден този въпрос придобива повече сила", каза Кери и добави, че анализът на проби от кръв и косми свидетелства за използване на зарин при предполагаемата атака на 21 август от сирийските правителствени сили в предградия на Дамаск.

Кери заяви още, се САЩ са предоставили на Русия доказателства за употреба на химически оръжия от сирийските власти срещу собствените им граждани, но Москва не повярвала и останала на 
своето мнение.

Вашингтон даже изпратил в Русия свои хора, които предоставили доказателства във връзка с последните случаи на употреба на отровни вещества в Сирия. Москва обаче предпочела да не повярва на това, или поне да не го признава публично, изтъкна дипломатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
Асад сам си е виновен.А положението е такова, че по-лошо не може да стане.
87
0
 
2
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Е хубаво бе като не трябва одобрение от Конгреса защо черния миролюбивец търчи да ги навива , не получих подкрепа от собствените си хора ...обаче *** в Хамериката са твърдо решени,че трябва да се лее кръв и да се унищожават още арабски държави в името на демо...ограбването на петрола и разпостиране на силата им в още една суверенна държава , света мълчи , вече няма полюси ...всички си траят , a "America The Ugly" беснее , сякаш света е техен.
86
0
 
3
 
! Отговори
Васко преди 10 години
Тази "държава" САЩ (а не Америка - това е име на два континента, а не на държава) за пореден път доказа, че терористи не са тези, които те наричат така, а тези които унищожиха няколко държави - Ирак, Либия и т.н. Нека си спомним, кой пусна за първи и единствен път атомна бомба в историята на човечеството, кои измъчва в тайни затвори затворници по света. Сега те са "империята на злото".
85
0
 
8
 
! Отговори
Новата мишена преди 10 години
Американците си търсят нова мишена, този път ще е Сирия... все пак тази оръжейна индустрия за стотици милиарди долара не трябва да замира, а трябва да папа нали така Кери ? На тях не им трябват никакви доказателства за каквото и да е било защото оръжейните лобита искат война и то бързо ! Какво стана с Ирак нали и те имаха оръжия и за това ги нападнаха... е къде са тези оръжия ??? Оказа се че нямат нищо !
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Москва не вярва на сълзи!Що Хамериканците пулично не обявят публично "доказателтвата", а ги пращат под масата?
83
0
 
8
 
! Отговори
ии преди 10 години
Интересно ми е колко ли цивилно население са избили американците досега във "дефанзивните" си войни.В Сирия ще стане като с Ирак. Същия филм го глеахме и преди 10 години. Химическо оръжие химическо оръжие и накрая нищо...
82
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То и обикновените хора могат да правят всякакви неща, но на тези извън закона им се вика ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Предполагам и за страните важи същото, не мислите ли?
81
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя има вида на киборг в пенсия
80
0
 
8
 
! Отговори
Мими преди 10 години
Тоя има егати и капиталистическата физиономия
79
0
 
8
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Този отворко,защо не направи една свободна визита на едната и другата страна в конфликта,ама без егиди на разните му организаций,а ей така като обикновен гражданин,с обикновенни дрешки.За визитата му в зоните контролирани от правителствените сили на тирана съм сигурен,че ще оцелее и косъм от главата му няма да падне.Повече от интересно ми е какво ще му се случи в зоните контролирани от неговите БОРЦИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ!!Я НЯМА ДА ИМА ЕЗИК ДА ГОВОРИ,Я С ГЛАВАТА МУ ФУТБОЛНО МАЧЛЕ ЩЕ СПРЕТНАТ!!!!
78
0
 
9
 
! Отговори
nadejdi преди 10 години
С разпадането на държавността си ние спасихме западния свят от колапс! Това и левите и десните десните криеха от нас докато се радвахме на идващата демокрация. ТЕ са били победената страна! Който не вярва да гугълне събитията 1987 как световните борси са губили над 30% само за 1 ден. Сегашната Ф Криза е розичка сравнено с онова, стопирано oт евтините ни ресурси, работна ръка, ликвидиране на конкуренцията. Сега очакват Асад да им даде следващия тласък и отвори нови простори, но не им стават рабо
77
7
 
5
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До С.С.С.РНие ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. ----------- Като гледам при тебе са постигнали пълен успех...
76
0
 
7
 
! Отговори
bg преди 10 години
Bashar Asad nakara nacistkite talmudistki sataninski eshkinazki pluhove v Belia Dom,Durjavnia Departament I Pentagona da svalat maskite.
75
3
 
13
 
! Отговори
Новобранец преди 10 години
Нека си спомним за развитите българо сирийски отношения преди 1989 през 1987 посещение в Дамаск направи Председателя на държавния съвет Тодор Живков ,през 1986 вицепремиера Г.Караманев ,през 1988 министъра на земеделието и горите Алекси Иванов, във1986 министъра на търговията Христо Христов и на всички визити българските гости са приети от президента на Сирия Хафес Асад тогава българската търговия с оръжие и селскостопански стоки бе номер 1 на сирийския пазар заедно с руснаците
74
2
 
7
 
! Отговори
Новобранец преди 10 години
До одисей не знам дали и разгонихи фамилията на югославия само знам как че радар п18 съветски свали великия стелт и югославяните плениха 3 американци и на камерите добре ги бяха подредили така малко с кръвчица тогава бях войник от българската ПВО и войниците и офицерите и генералите боготворяхме югославските си колеги и днес сърбия е развита щото албанските *** им пръсна гъзовете
73
4
 
8
 
! Отговори
Новобранец преди 10 години
Ще напада Сирия тоя я го гледай ти .Ами като иска да е агресор естествено но какви ще са резултатите ясно е всички хора са запознати че най новите руски ракети С400 не може да ги прихваща американската противоракетна отбрана и Русия няма да се колебае да я атакува Тартус е нейна военна база и тогава ю ес ей ще е ***.но нека ние българите да си спомним хубавите времена когато нашите оръжия и селскостопански стоки бяха на сирийския пазар а днес гладуваме .ДА ЖИВЕЕ СОЦИАЛИЗМА
72
3
 
5
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
До Одисей 1Наистина няма какво повече да кажеш , лъскавата лъжа винаги търпи поражение пред голата истина !
71
5
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
75 наистина не си в ред мой човек , няма какво повече да ти кажа , провокирай някой друг
70
3
 
11
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
До Одисей 1Единствения злобар си ти и себеподобните ти , с идеята да експлоатират, за да са те и семействата им добре, и не ми пука за това ,че мразиш комунизма , а за това ,че мразиш България и то за шепа обезценени долари от Сорос !
69
6
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
72 стига с тази Югославия разгониха им фамилията там мой човек , сърбите не смееха носа си да покажат навън , виждал ли си им пещерите по пътя за Подгорица само че през Санджака , каниони и пещери , а томахавките са правили слалом през каниона и са ги целели в десятката , защото тези пещери са били складове .