Джон Маккейн обвини Путин в корупция и потисничество

Сенаторът републиканец публикува статия във в. "Правда"
19 сеп 2013 11:47, Елка Василева
45
Джон Маккейн обвини Путин в корупция и потисничество
Джон Маккейн. Снимка: архив, Reuters

Американският сенатор от Републиканската партия Джон Маккейн обвини руския президент Владимир Путин в корупция, потисничество и управление, обслужващо лични интереси, предаде Асошиейтед прес.

В статия, предадена от Маккейн за публикуване днес в руския в. "Правда", републиканецът критикува Путин и неговите приближени за това, че наказват тези, които не са съгласни с тях, имайки предвид по-конкретно смъртта на руския адвокат Сергей Магнитски, починал в затвора.

Сенаторът упреква Путин и за това, че подкрепя сирийския президент Башар Асад.

Още по темата
Обръщайки се към руснаците, Маккейн подчертава, че не е антируски настроен, а е "по-проруски настроен" от режима, който ги "управлява зле днес".

"Президентът Путин не вярва . . . във вас. Той не вярва, че когато бъде оставена на свобода, човешката природа може да се издигне над слабостите и да изгради справедливи, мирни, процъфтяващи общества. Или поне не вярва, че руснаците могат. Затова управлява, като използва тези слабости, чрез корупция, потисничество и насилие. Той управлява за себе си, не за вас", заявява Маккейн в материала, написан в отговор на статията на Путин, публикувана миналата седмица в американския в. "Ню Йорк таймс".

По въпроса за Сирия сенаторът казва, че руският президент подкрепя един тиранин. "Той не укрепва репутацията на Русия в света. Той я руши. Прави я приятел на тираните и враг на потисканите", заявява Маккейн.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
51
 
! Отговори
АРКАН преди 10 години
Мишок нагъл.Путин е пич и колкото и да ви е яд на Руската федерация,там възхода е факт и обстановката няма нищо общо с тази по времето на разградения двор оставен от Елцин и Горбачов.
12
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха ха, Маккейн единствено може да направи реклама на Путин. Руснаците като видят такъв ,,раптил,, и се радват, че имат държавник като Путин да ги защитава от подобни ,,демократи,, Все пак това сенаторче има доста изнтересни изказвания за Русия и начина, по който трябва да действат с нея американосите. Това е единствената причина да му дадат глас в ,,Правда,, - безплатна реклама за Путин и политиката му.
11
21
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 10 години
то общо взето същото може да се каже и за Иран. А кой ти каза,че Русия не ги подкрепя,какво правеше тогава онзи ден уж под прикритие началникът на саудитското разузнаване в Кремъл?
10
1
 
47
 
! Отговори
Глас Народен преди 10 години
>>>"Той не укрепва репутацията на Русия в света. Той я руши. Прави я приятел на тираните и враг на потисканите", заявява Маккейн.>>>Странно. Доколкото ми е известно, Русия никога не е подкрепяла най-ретроградната и средновекно тиранична държава в Близкия Изток - Саудитска Арабия. Държавата където за употреба на алкохол се лежи в затвора, за разговор с чужда жена също, за кражба се секат крака и ръце. Жените нямат право да гласуват, както и да карат коли. Може Маккейн да е бил грешно посъветван.
9
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само факта ,че му е публикувана статията на този пич в руски вестник говори ,че съществува някаква свобода на словото в Русия (за което толкова я корят западнаците). Че Путин не е цвете е ясно ,но на фона на УСА агресорите е направо кротко аганце. Реално в случая изиграва ролята на миротворец с позицията си за Сирия.
8
1
 
5
 
! Отговори
songbird Mccain преди 10 години
youtube/watch?v=4hr37eE0nO8толкова по темата "songbird Mccain"
7
4
 
46
 
! Отговори
Мунчо преди 10 години
Щом тоя толкова се е разпенявил тоя , та чак статии пише, начи американците вече рак ги хфаща от Путин! Хубавото е, че тонът е на джавкащо по мечка псе! Яд го е, ама не смее да хапе! хехеНищо, нека си джавкат, това е гаранция, че Русия е на прав път! Ако руснаците искат да се харесват на американците, нека гледат от нас - и демокрация, и свобода, и богатеем от ден на ден, дагае'ем! хахаха
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кучетата лаят, кервана си върви.Всичко е нормално!
5
47
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Голям мъж е сенатор Джон Маккейн , но той е от друга планета за съжаление , в сравнение с нашите политици просто нямам думи.
4
2
 
49
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Путин им даде ясно да се разбере, че времената на порутената и унижена Елцинова Русия отдавна са забравени! Колкото и да не им харесва, колкото и да се тръшкат - така ще е оттук нататък. Време беше някой да каже стоп на кървавите войни и "революции" инициирани от САЩ - и това са Русия и Китай. Всеки трезвомислещ икономист ще ви го потвърди - САЩ е загниваща икономика с преброени дни. Бъдещето е на БРИКС и евентуално Европа, ако успее да се съвземе на време. Америка е бита карта, пълен брак.
3
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин им разказа играта с публикацията в Ню Йорк таймс.
2
1
 
35
 
! Отговори
П.С.Ц преди 10 години
А кмета на Горно нанадолнище бай Стоил критикува Барак Обама.
1
57
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***-н е гаден комунистическо-кгб диктатор и тиран - той е против собственният си народ и -против демокрацията - *** крадлива комунистическа ***