САЩ и Северна Корея в схватка: Пхенян пак плаши с удари

Напрежението между Вашингтон и Пхенян заради филма "Убийствено интервю" расте
Обновена: 22 дек 2014 09:14 | 22 дек 2014 07:15,
96
САЩ и Северна Корея в схватка: Пхенян пак плаши с удари
Снимка: архив Reuters

Напрежението между САЩ и Северна Корея продължава да расте. Пхенян предупреди президента на САЩ Барак
Обама, че постъпва безразсъдно, разпространявайки слухове за организирана от КНДР кибератака срещу "Сони пикчърс" и  предупреди за възможни удари. Това предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Още по темата
Като възможни цели са посочени Белият дом, Пентагонът и цялата територия на САЩ, "този развъдник на тероризъм". Подобни изявления на Северна Корея са типични по време на напрежение с Вашингтон., припомнят агенциите. Те обаче изтъкват и дългото изявление от влиятелната Комисия за национална отбрана вчера, което е подчертало чувствителността на Пхенян към филма на "Сони пикчърс" "Убийствено интервю". Сюжетът на лентата се върти около убийството на севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

САЩ обвиняват Пхенян за кибератака, прераснала в заплаха за терористични удари срещу американски киносалони, която принуди  филмовото студио да отмени премиерата на "Убийствено интервю". Обама обеща да отговори пропорционално на заплахата и  заяви,  че обмисля дали да върне КНДР в списъка на страни, подкрепящи тероризма.

Комисията по национална отбрана, оглавявана от самия Ким, предупреди че 1,2-милионната армия на КНДР е готова да използва  всякакви видове военни действия срещу САЩ. Пхенян обеща също, че неговите ответни мерки далеч ще надминат "симетричните ответни  мерки", обещани от Обама.

Северна Корея заяви, че знае как да докаже, че няма нищо общо с хакерската атака и предложи съвместно разследване със  САЩ. Двете страни са технически в състояние на война.

Междувременно стана ясно, че американската филмова компания "Сони пикчърс" все пак ще разпространява филма "Убийствено интервю", предаде вчера ТАСС, цитирана от БТА. "Сони пикчърс" само е отложила премиерата на филма, заяви  адвокатът на корпорацията Дейвид Бойез пред Ен Би Си вчера. Той уточни, че не е ясно засега на какъв носител ще излезе филма, но обеща, че това ще се случи със сигурност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: САЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия смешници няма какво да ядат горките, тръгнали да плашат САЩ :))))))))))
19
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 27Как става така американската икономика върви на зле а все руската фалира ?
18
3
 
0
 
! Отговори
22 преди 9 години
"Бълха ги ухапала твоите предположение от няколко десетки милиона"О, да, 100 милиона загуба, при това втори голям пробив за последните три години и пълен срив на потребителско доверие към тях - бълха ги ухапала! В твоето магазинче за сапуни така ли правите сметките ? :D
17
2
 
9
 
! Отговори
до 29 преди 9 години
Да не би да работиш в американското правителство та така сигурно твърдиш , че икономиката им цъфти и само не излизай с някакви фалшиви статистики.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 22Revenue 8 BILLION $Бълха ги ухапала твоите предположение от няколко десетки милиона.
15
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американците си търсят нов враг. Явно икономиката отива на зле. Но ще бъде голям майтап ако северна корея ги смачка.
14
2
 
12
 
! Отговори
До 22 преди 9 години
"wich makes him small, not big man"Брат, като ще се правиш на готЕн, поне научи правилен английски, хахахах :D Не знам кой кого ще удря, ама Сони загубиха десетки, ако не и стотици милиони от тая атака. Северна Корея в момента доволно потрива ръце и си търси извинение за още една, защото ако не друго, американците в кибервойната са гола вода.
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно ориза е свършил пак там...
12
14
 
6
 
! Отговори
hahaha преди 9 години
Корейците къде са тръгнали да си мерят пиш-те с нашего брата, американеца...? Там са надарени с техника, идеи и природни дадености, щото Ким насреща им да бяга, няма да ги стигне !By the way he looks like fat cruel child, angry at lack of inches, wich makes him small, not big man ...
11
7
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Ами те там всичките са като него, иначе щяха да се човеци. Това са мутантите на планетата.
10
7
 
16
 
! Отговори
до одисей преди 9 години
КНДР има за цел да увеличи далекобойността на своите ракети само с още 1000 км. Така че да стигнат до един вражески континет.А зад Пхенян е Пекин! Затова краварите ще си останат само със закани.
9
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия *** янки искат като изкарат войските си от Афганистан,да ги пратят в Корея.
8
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На гол тумбак,чифте ракети хахахахахахахах от десет години плашат гаргите.Умрелите от глад и гъдел пак ще просят пари.
7
2
 
13
 
! Отговори
добрутру преди 9 години
Утре от Universal ще се оплачат на Обама и , ще очакват да удари Швеция заради thepiratebay :)))) Нали все пак е The President (никога не се уточнява на коя държава е защото се знае) трябва да огрее навсякъде, и да защитава правата най-вече на частните фирми.
6
11
 
26
 
! Отговори
Дамммммм преди 9 години
САЩ ще си счупят зъбите в С.Корея--тоя жълтурчото е луд...Американците не можаха Куба да "оправят" със санкции за 50 год...та С.Корея ли...Да незабравяме,че корейците имат зъб на САЩ още от корейската война.Дано да се размине това напрежение,защото при корейците честа и достойнството са на първо място...и ще стане мазалото....
5
11
 
29
 
! Отговори
Ala_Bala преди 9 години
Обама се оказа най-зависимият и плиткоумен президент на САЩ сравнен даже с Буш-син!
4
1
 
33
 
! Отговори
nz преди 9 години
Какъв огромен PR заедно с безплатна реклама на филма...
3
5
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Сега може и да не го вземат насериозно, но догодина като се върне от Москва не се знае какво ще носи със себе си ...Путин е достатъчно хитър политик, за да използва Северна Корея срещу САЩ така, както американците използват своите марионетки срещу Русия.
2
9
 
30
 
! Отговори
слепи ли сте преди 9 години
Товa с филмa и "кибер aтaкaтa" си е чистa инсценировкa и пълен теaтър от типa "хaмерикaнскa дрaмa с цел търсене нa войнa". Жaлки сте дa остaвяте мaсмедиите дa ви дърпaт зa носa.
1
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека си грухти прасето,никой не го взема насериозно.Хахаххахахаха