В Украйна има хиляди и хиляди руски войници, обявиха САЩ

„Руската армия има своя командна структура в Източна Украйна"
Обновена: 4 мар 2015 22:56 | 4 мар 2015 22:49,
504
 В Украйна има хиляди и хиляди руски войници, обявиха САЩ
Снимка: архив Reuters

Хиляди и хиляди руски войници и военна техника присъстват в Източна Украйна в подкрепа на проруските сепаратисти, които се  бият срещу украинската армия. Това заяви помощник-държавният секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси Виктория Нюланд  на слушания в комисията по външните работи на Камарата на представителите.

"Бих казала, че те са хиляди и хиляди", цитира Франс прес отговора на Нюланд на въпроса колко руски военни има в Източна Украйна.

Тя добави, че от декември Русия е прехвърлила стотици единици военна техника, включително танкове и други бронирани машини, както и  тежка артилерия. „Руската армия има своя собствена командна структура в Източна Украйна с всички офицерски чинове", обясни още Нюланд.

Тя отказа да коментира по-подробно числеността на руските войски в Източна Украйна с аргумента, че изслушването й пред комисията за външни работи на Камарата на представителите не протича при закрити врата и не е класифицирано като поверително.

"Както каза президентът (Барак Обама) неотдавна, те (руснаците) финансират войната, подхранват я, командват я и я контролират", обвини Нюланд, която ръководи отдела на Държавния департамент за Европа.

Вчера Обама, френският президент Франсоа Оланд и германската канцлерка Ангела Меркел обещаха "силна реакция" на Запада в  случай на "сериозно нарушение" на въведеното в Източна Украйна прекратяване на огъня и призоваха за по-силна роля на ОССЕ при следене на спазването натова примирие, отбелязва АФП.

Президентът Барак Обама все още не е взел решение по въпроса за изпращане на оръжия за Украйна, за да се защитава тя  от атаките на сепаратистите в източната част на страната, активно подкрепяни от Русия, продължи Нюланд, цитирана от Асошиейтед прес.

Тя добави, че президентът получава препоръки и съвети от редица правителствени агенции по въпроса, но още не взел  решение.

АП отбелязва, че конгресната комисия засилва натиска върху Обама да изпрати оръжия в Украйна. Много европейски правителства обаче са против изпращане на каквато и да е американска военна подкрепа за украинското правителство, опасявайки се, че това само ще налее масло в огъня на войната.

Нюланд съобщи, че тази седмица американски екип ще обсъжда в Европа възможно затягане на санкциите срещу Русия, ако мирното споразумение от Минск не се спазва. Тя изрази загриженост от новините за тежък артилерийски обстрел около Донецк и по шосето за Мариупол, както и за нов руски конвой, навлязъл на украинска територия. Според нея са регистрирани 100 нарушения на примирието.

Нюланд добави, че санкциите, забраняващи на американски и европейски компании да оперират в Крим, остават в сила, докато полуостровът не бъде върнат под контрола на Киев. Тя уточни, че изпълнението на споразуменията от Минск не е обвързано със санкциите, наложени заради анексирането на Крим от Русия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


504
Още по темата: УкрайнаСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
0
 
13
 
! Отговори
БОЖЕ, ПАЗИ МИРА преди 9 години
То и в Ирак Саддам имаше оръжия за масово унищожения, но такива както се оказа икога не са съществували...Изглежда на някой много му се играе на война.
281
0
 
12
 
! Отговори
Az преди 9 години
Поименно , Нюланд, поименно ! Същевременно Киев търси стотици "изчезнали" украински военни. Къде ли са се скрили ? 1. На летището в Донецк. 2.В деретата край Дебалцево. 3.В крематориума в Днепропетровск. 4.Всички отговори са верни.
280
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази използва някакъв нов вид дрога.
279
0
 
17
 
! Отговори
evgobul преди 9 години
...Вижте и само изражението(изкривената физиономия)...
278
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Таз рептилия блъфира,за да се оневинят пред света защо изпращат елитния си батальон,това е първо,,второ -нужна им война и ще я раздуят на всяка цена щотосамо тя ще им опрости дълговете(сащ е най-голям длъжник на светов,иконом,банка),и трето-не вервуйте на американците ке ви излъжат -предупреди ни Ванга, други предсказания какво очаква америка четете сами ,например отЕдгар Кейси
277
0
 
8
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
Ще има и още ще има като Украйна не дава свобода на руските граждани в донбас
276
1
 
14
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
живях 9 години в Москва като студент преди 50 години и с украйнци и какво очакват в Донбас да има маймуни - *** а не руснаци.
275
0
 
6
 
! Отговори
Кузмов преди 9 години
Наистина ! Вижте колко жестоки изглеждат само :) https://youtube/watch?v=_PLQaTvQZfk
274
0
 
4
 
! Отговори
Кузмов преди 9 години
https://youtube/watch?v=_PLQaTvQZfk
273
1
 
21
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До украинец 375Умнико САЩ с десетките си сателити и разузнавачи една свясна снимка на Руски войски не успяха да направят то руски енторазряден политик ли ще има "Доказателства" за това че РФ армия има регулярни подразделения.Пак ти казвам нямаш дори формално военно образование. Ако имаше щеше да разбереш че най-малката оперативна единица н аСАЩ или РФ ББГ(батальоната Бойна група) не можеш да я скиеш от сателит това са 500 човека с поне 40-50 бронемашини и още толква камиони.
272
0
 
10
 
! Отговори
До 4 1 украинец преди 9 години
А след това изяде ли децата. То бива ,бива глупост но твоята може да кандидатства за Гинес
271
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До украинецМеждународните експерти са провели повече от 30 наблюдателни полета над територията на Русия не са наблюдавали никаква необичайна дейност -04.03.2015год. Такива наблюдения са правили от 09-12 02.2015 год. украински офицери от 17 -19 .02.2015 год. турски експерти , от 17-20.02.2015 год. холандски експерти. И всички излизат с идно заключение- няма необичайна дейност. Но ти си лъжец по принцип.
270
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
милиарди милиарди има........ ама се крият в газопровода.....
269
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тази змия в главата и има холяди и хиляди бръмбара.....
268
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Над Южна България вече летят безпилотни самолети, но не е ясно чии са наши ли, американски ли, руски ли, на някой друг ли.
267
1
 
23
 
! Отговори
Men преди 9 години
Тази шизофреничка да каже колко американци се бият в Окрайна в редиците на наказателните батальони. САЩ и НАТО - терористи 1 !
266
2
 
22
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
САЩ = ТЕРОРИЗЪМ!
265
0
 
15
 
! Отговори
Bor преди 9 години
Пропагандата е вид послание, целящо да въздейства на мнението или поведението на хората във връзка с някаква кауза или позиция, която облагодетелства дадена група или личност. Често вместо безпристрастни и доказани факти, пропагандата може да представи съзнателно манипулирана информация с цел заблуда на обществото
264
0
 
12
 
! Отговори
:) преди 9 години
Снимката казва всичко :)
263
12
 
1
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Боби------------Слаба фигура,която заплаши,че ще покаже доказателства за руски войски в Украина ?-И на другия ден го убиха.Всички убийства на джуджето са такива-като се почне от разстрела на 300 деца в Беслан !