САЩ vs. Путин: Не сме знаели за полета на сваления самолет!

Русия не е съобщила на Пентагона подробности за операцията си
184
САЩ vs. Путин: Не сме знаели за полета на сваления самолет!
Снимка: Reuters, архив

Русия не е информирала американските военни за летателния план на самолета си, свален във вторник от Турция, противно на това, което твърди руският президент Владимир Путин. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на двама американски служители, пожелали да останат анонимни.

Още по темата
Веднага след инцидента Путин даде да се разбере, че САЩ до известна степен са отговорни за свалянето на самолета, дори намекна, че САЩ може би са избързали и са дали на Турция подробни сведения за оперативните планове на Русия, преди извършването на операцията, припомня БТА.

В четвъртък Путин заяви: "Ние информирахме нашите американски партньори" кога и къде ще лети руската авиация. И точно тогава турските ВВС свалиха руския бомбардировач. Възниква въпросът: защо даваме такава информация на американците“, попита той.

Пентагонът не коментира веднага думите на руския президент, но в миналото е признавал, че Русия е предупреждавала ръководената от САЩ коалиция за някои от операциите си, например, за изстрелването на крилати ракети на 17 ноември.

Цитираните от Ройтерс два американски източника обаче заявиха, че Русия не е съобщила на САЩ такива подробности за операцията си, както намеква Путин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.