САЩ vs. Путин: Не сме знаели за полета на сваления самолет!

Русия не е съобщила на Пентагона подробности за операцията си
184
САЩ vs. Путин: Не сме знаели за полета на сваления самолет!
Снимка: Reuters, архив

Русия не е информирала американските военни за летателния план на самолета си, свален във вторник от Турция, противно на това, което твърди руският президент Владимир Путин. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на двама американски служители, пожелали да останат анонимни.

Още по темата
Веднага след инцидента Путин даде да се разбере, че САЩ до известна степен са отговорни за свалянето на самолета, дори намекна, че САЩ може би са избързали и са дали на Турция подробни сведения за оперативните планове на Русия, преди извършването на операцията, припомня БТА.

В четвъртък Путин заяви: "Ние информирахме нашите американски партньори" кога и къде ще лети руската авиация. И точно тогава турските ВВС свалиха руския бомбардировач. Възниква въпросът: защо даваме такава информация на американците“, попита той.

Пентагонът не коментира веднага думите на руския президент, но в миналото е признавал, че Русия е предупреждавала ръководената от САЩ коалиция за някои от операциите си, например, за изстрелването на крилати ракети на 17 ноември.

Цитираните от Ройтерс два американски източника обаче заявиха, че Русия не е съобщила на САЩ такива подробности за операцията си, както намеква Путин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Събудих се тази сутрин , огледах се през прозореца и видях че света още не е изпепелен от руснаците както казват смешници те от кремъл хи хи хи нищо ново, те руснаците изпепеляваха света още от миналия век от ерата на непобедимия ссср, спомняте ли си?
90
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То май стана целия свят vs путин и асад
89
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаели или не си е тяхна работа, важното е че руските москвичи няма да доближават чужди страни вече
88
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ vs путин, кон срещу кокошка, няма да завърши добре това сравнение са метър и половината ботоксовия консуматор, да се моли на турците за извинение, сега и от САЩ ли ще иска извинение че пилотите му нарушават пространство на чуждите държави
87
3
 
3
 
! Отговори
Скитник преди 8 години
Знаели, незнаели ДОЛАРА е почти 1.85 лева за долар!
86
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Стига с това VS , журналистке! СРЕЩУ чувала ли си този предлог? '' За означаване на противопоставяне ''. Другият път използвай ''срещу'', когато започнеш работа в Ню Йорк таймс пиши VS. КОЛКОТО ИСКАШ.
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сега пък незнаели , аиде последно кажете знаехте или незнаехте , седмица преди това беше подписан документ м/у сащ и русия в който те се задължава да предоставят по между си информация за всеки един полет над сирия за да не се случи случка точно като тази , така че сащ са имали пълно унфо , друг е въпроса кой го е предоставил на турция и кой ед поръчителя
84
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците пуснаха много аванта на турците, като на партньори, а по азиатски маниер същите решиха, че са ги притиснали, става дума за слабост и могат да си развяват байрака. Не знам защо Ердоган си въобрази, че е е най големият хитрец на планетата и може безнаказано да бие по международния авторитет на Русия. Въпрос на време е изчезването му от политическия хоризонт .Само кюрдите може да спечелят нещо от тази ситуация. Явно е станал неудобен за всички.
83
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До хахахаПутин първо му трябва да вдигне цената петрола щото Русия издъхва при тези цени. И Русия и САЩ знаят, че ИД се финасира от Суадиска Арабия ама интересите им са различни. С тази ниска цена на петрола Русия е с примка на шията.
82
3
 
9
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
Сега трябва полет на която и да е друга държава без да е съгласуван с Русия да бъде свален в непосредствена близост до Сирия. Тогава може би ще си спомнят какво са направили от злоба.
81
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв е тоз шах с ходове,шеиха съобщава на други они на трети и всичко отива в прогнози,там хвърлят заровете,ето и ставките загуби и ползи от играчите и обърканата игра тук и там.
80
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците не са знаели, американците не са знаели...Абе тия хора нищо не знаят!!! Те сигурно не знаят и какво правят там!!! А чий мислите , че е самолета? Марсиански? А ако е сирийски, защо ще го сваляте? Вие не сте във война със Сирия? Ако е руски, още по-малко имате основание! Нали се борите с руснаците срещу ИД??? Или ще излезе, че само те се борят! Наглеци!
79
4
 
13
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Путин си изигра картите перфектно. Жертва двама солдата са да си осигури небето над Сирия. Прекрасно знаеше, че със самолети не може да го направи. Сега спокойно ше си бомбардира противниците на Асад а ИД няма да я закача никой от страх да не стане "грешка".
78
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И са знаели, и негласно са го поощрили. Чакали са да видят ответната реакция и да регистрират колебание или слабост, за да си вклинят собствените постановки. А сега падишахчето ще гризне дръвцето, защото никой не застана зад гърба му. И турския бизнес също. Вярно е, че янките построиха заводи за ремонт на военна техника за да си ремонтират на място тенекиите, но това държава не храни.
77
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен Този ,,самовар,, който се пали с манивела, разп_рдая ИДИЛ-рожбата на ,,международната общност и здравите сили,,носители на евроатлантическите и демократичните ценности.
76
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До турчин За разлика от първите изказвания на е_рейна Ердоган,когато напоително обясни че е свален руски самолет НАД ТУРСКА ТЕРИТОРИЯ И ОТЛОМКИ СА ПАДНАЛИ НАД БЕЖАНСКИ ЛАГЕР И РАНИЛИ НЯКОЛКО ЛАГЕРНИЦИ-И СНИМКИ НЯКАКВИ ПОКАЗАХА НА ЕДИН ТИП В ИНВАЛИДНА КОЛИЧКА,то сегашните обясненеия ЗА РАЗЛИКА от първит, са като мятяне на плъх вкапан Всяко ново изказване е противоречиво със предишното Особенно за 5 минутните предупреждения и,,17 сеундният полет на СУнад турска територия .,,Лъже .
75
2
 
9
 
! Отговори
езичник преди 8 години
който стои на два стола накрая пада на земята. тая поговорка турците явно не я знаят. християнска е и произлиза от писанията. неможе да си едновременно с европа и с ид. неможе едновеменно с муханамеда и Христа. рано или късно идва момента на истината.
74
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Качи се руския пилот на самовара. Беше му наредено няколко пъти ПАК да наруши границата. Беше му казано, че турците няма да посмеят да стрелят. Естествено, радарната система го предупреди че е прихванат. Не му пукаше, Путин беше казал, че турците няма да посмеят. Милия той, не знаеше, че С-400 вече бяха натоварени на самолетите. Само чакаха да го удари ракетата за да излетят за Сирия....
73
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Качи се турският пилот на самолета си и без да ....ва нищо и никой свали сам самолета на руснаците!!Ни чул,ни видял!!Никой от Вашингтон нищо не знае,нито от правителството на Турция знаят,нито НАТО нещо знае!!Пилотът е бил обладан от паранормален демон вселил се в него и сега е на лечение при ходжата!!Лее му куршум и му чете извадки от корана за изгонване на злият демон!!За канарчета ли мислите хората по цял свят,бре??Такава планирана операция и никой няма доблестта да си признае!!Страхливци!!
72
2
 
12
 
! Отговори
До 101 преди 8 години
Василев, какви ползи може да извлечем от двете страни, да платим на турците още 3 милиарда евро за бежанците ли ?