Пентагонът срещу ракетите "въздух-въздух" на Су-34

"Това ще усложни още ситуацията в небето над Сирия"
Обновена: 1 дек 2015 07:35 | 1 дек 2015 07:33,
59
Пентагонът срещу ракетите "въздух-въздух" на Су-34
Снимка: архив Reuters

Въоръжаването на руските изтребители-бомбардировачи Су-34 с ракети "въздух-въздух" може само да усложни и без това сложната ситуация във въздушното пространство над Сирия. Това предупреди говорителката на Пентагона Мишел Балданза, цитирана от ТАСС, съобщи БТА.

Още по темата
"Подобни системи ще доведат само до усложняване на ситуацията в небето над Сирия, която и без това не е проста, и няма да помогнат на борбата с групировката ИДИЛ, тъй като тя няма въздушни сили", заяви тя. Пентагонът се надява, че Русия ще следва меморандума за разбирателство по отношение на сигурността на полетите и няма да насочва тези системи против самолетите на западната коалиция, добави говорителката.

Русия съобщи вчера, че самолетите й Су-34 ще носят и ракети "въздух-въздух", след като турски самолет свали руски бомбардировач. Анкара твърди, че той е нарушил въздушното й пространство.

Вчера Белият дом съобщи, че Русия е засилила въздушните си удари срещу "Ислямска държава" през последните няколко седмици. Заместник-съветникът на президента Обама за националната сигурност Бен Роудс заяви пред медиите, че преди това Русия рядко е нападала "Ислямска държава" при своите въздушни удари.

Допреди седмица повечето от тях са били насочени срещу подкрепяните от САЩ бунтовници, борещи се срещу президента Башар Асад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
3
 
! Отговори
Поп преди 8 години
Американците искат Русия ,да свалят гарда.Те имат едно наум ,ядоха го през 2 св.война.Предполагам ,че това няма да стане.
43
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
а зашо напълниха българия с оръжие уж за учение да си го правят в прериитеда се махат от българия не искам нато и ес нашето правителство изпитва търпениетона хората
42
0
 
9
 
! Отговори
дядомраз преди 8 години
До ванМного добре но не всеки нормален млад българин е ненавиждал всичко руско. Зависи как е възпитан вкъщи!
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NATO samo imitirat borba s IGIL. po-dobre e da ne se prechkat zashtoto krizata s bejancite e po tyahna vina. posle da ne pitat koy mi sra v gashtite. koy rasipa IRAK, LIBIA. TUNIS, EGIPET, SIRIA i cyala AFRIKA?
40
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сащ финансирали групировки срещу птавителството на Сирия. Е не, не са много нагли, като знаем, че Сирия е съюзник на Русия. Сащ хвърлят масло в огъня вече 10 и повече години
39
0
 
42
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Абе чакайте малко. Пентагона ли ще каже на Русия с какви ракети да си въоръжава техните собственни самолети Су-34. ХаХа.Тия американците нормални ли са? Май са се взели много насериозно и прекалено много са гледали филмчета от Холивуд.
38
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те от западните държави все ходят на сватба без у'й и затова дават акъл на ляво и надясно. Ако си мислят, че ще контролират Сирия след падането й - нещо са се объркали. Освен ако не станат мюсюлмански колонии естествено.
37
0
 
26
 
! Отговори
Коце Маце преди 8 години
Смръзи се кръвчицата на Америка и нейните послушни сателити,защото на вездесъщите им безобразия, ще се сложи КРАЙ /що се отнася до територията на Сирия /, която попада под ударите намощните ракетни комплекси на 24 часово дежурство, които Русияразположи там неотдавна !Не случайно международните осведомителни агенции /които не са все още под контрола на чичо САМ /тиражираха новината че след инцидентас руския самолет, нито един турски самолет /респ. на НАТО/ не се еотлепил от земята . . !?
36
0
 
16
 
! Отговори
Юнайтед Селс преди 8 години
Винаги са прави. Като заговорят бисери им падат от устата. Когото са освободили никой вече не може да завоюва (щото го няма на картата).
35
1
 
51
 
! Отговори
бг преди 8 години
Само по лайковете, разбирам ,че от хората които четат пост-а има поне 4-има с турски произход, които си мислят ,че като са свалили бомбардировач с изтребители, без предупреждение са голямата работа.Ми ако ви запукат братче? :)На 1 от 13000 хилядите им атомни ракетки сте,това е се едно да сте на 13000 хиляди светлинни години от истината ....Пробвайте на броеница да стигнете до 13к Л:
34
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До xpПа за кфо са им скапани турски домати и картофи :)виж ,че си правят ***.Те и тоалетна хартия с знамето на Сащ си направиха...
33
0
 
41
 
! Отговори
:) преди 8 години
Пентагонът се надява, че Русия ще следва меморандума за разбирателство по отношение на сигурността на полетите и няма да насочва тези системи против самолетите на западната коалиция, добави говорителката.- Еми надявайте се, надеждата умира последна...
32
2
 
62
 
! Отговори
ван преди 8 години
Русия изгуби един пилот и един самолет, но спечели подкрепата на много трезво мислещи хора по света. Дори и в Америка се говори против това, че Обама защитава действията на турците. И ако до преди няколко месеца както всеки нормален млад българин ненавиждах всичко руско то сега им симпатизирам по-силно от всякога
31
1
 
44
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Като те ударят по джоба лесно си испускаш нервите, особено ако си самодържец като Ердоган. Интересно сега като има охрана на бомбардировачите дали ще стрелят в рамките на 30 секунди. :)
30
39
 
9
 
! Отговори
xp преди 8 години
5 месеца се надъхвате..руски мечки..руски извънземни оръжия..не знам си кво....накрая таайното им оръжие - Спираме вноса на домати и картофи :d Хаххахаха селяни
29
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно са решили руснаците да имат ракети въздух-въздух при полетите на СУ-34. Така турците ще се позамислят преди да се опитат да свалят руски самолети над сирийска територия.
28
0
 
14
 
! Отговори
Рюхо преди 8 години
Еи, кои сте вие бе - Енергото - Е и на вас да ви *** майката.
27
3
 
47
 
! Отговори
Койнарев преди 8 години
Му-ха-ха, правилно ще усложнии обстановката за турските ф16, а ако искате обстановката да се поотпусне малко може да си изтеглите своите самолети от там.
26
73
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голям кеф е да гледаш как падат руските самолети от небето :)
25
4
 
55
 
! Отговори
Маски долу преди 8 години
Да маските са долу и създателите на ИД гледат да се намесят за да спрат пълното унищожаване на терористите.Все пак нали ги създадаха за да могат за пореден път да заробят някоя държава(като Ирак и Либия например)