Препоръки от САЩ: Ходете на лекции с пистолети

Ректор на американски университет смята, че така ще е по-безопасно
Обновена: 6 дек 2015 09:05 | 6 дек 2015 08:58,
90
Препоръки от САЩ: Ходете на лекции с пистолети
Снимка: архив Reuters

Ректорът на университета "Либърти“ в американския град Линчбърг, щата Вирджиния Джери Фауъл посъветва студентите и преподавателите в учебното заведение да идват в час с пистолети, за да се защитават от терористични актове, подобни на този, който се случи на 2 декември в Калифорния, предаде ТАСС.

"Винаги съм смятал, че ако повечето хора имат разрешение да носят огнестрелно оръжие, то ние щяхме да се справим с тези мюсюлмани по-рано отколкото сега“, каза Фауъл на среща със студентите си, цитиран от "Фокус"

По-късно пред журналисти той уточни , че има предвид тези, които планират да извършват терористични актове, а не всички, които изповядват ислям.

В университета "Либърти“ се обучават около 14 хил. студенти. Университетът се смята за баптистки, като при обучението в него се отделя внимание на консервативните американски ценности- една от които е притежанието на лично огнестрелно оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
19 век и неграмотните преселници си говорят на сър и мистър има си причина
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добър съвет при това всички ще са и вежливи един към друг а си се направил на голяма работа и бум при червеите
45
0
 
1
 
! Отговори
до 55 преди 8 години
Имаш ли си и най-малка представа какъв ще е ефектът ако откриеш огън с автоматично оръжие в затворено помещение? Явно не си служил....
44
0
 
11
 
! Отговори
До 55 преди 8 години
Малко ще е грубичко да тръгнем всички с по един калашник на гръб. Друго си е изведнъж да извадиш едно ТТ и да му пръснеш мозъка с израза Алла е жабар а ти си кухар!
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Основното право на всеки - правото на живот, трябва да може да бъде защитавано с адекватни на заплахата средства.
42
2
 
24
 
! Отговори
Нося си пистолета преди 8 години
Мечтата на лошите винаги е била жертвите им да нямат оръжие.
41
1
 
17
 
! Отговори
Зак преди 8 години
Сега ситуацията в света е такава - радикалните ислямисти са тренирани и имат автоматични оръжия, РПГ-та, взривове и какво ли не и свободен достъп до Европа а европейските граждани са обезкуражавани от носенето на оръжие за самозащита. При такова положение като ислямистите се внедрят в Европа ще стане все едно лисица е влязла в курника. Но това е поради толер7астията и менталните блокажи които имат някои хора които се боят от оръжията. Не трябва да се боят от оръжията а от терориста срещу тях!
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Купете си калашници.
39
1
 
7
 
! Отговори
! преди 8 години
Защо с пистолети, някакви автомати няма ли да са по-полезни?
38
0
 
15
 
! Отговори
Зак преди 8 години
Едно време викингите и норманите - северните народи са били страшилище за Европа. Знаете ли защо? Докато в средновековна Европа селяните и обикновените хора не са имали право на оръжия, както е сега в модерна Европа в северните страни законът и традицията им е карал всеки да носи със себе си личното си оръжие. Казвано им е да не отиват дори до нивата без оръжие защото не се знае какво може за де случи. По този начин народа е бил военнизиран и силен. Носенето на оръжие е било нещо подразбиращо се
37
2
 
1
 
! Отговори
681 преди 8 години
До Анонимен 30Кумеца ти е кравар, щото извън щатите не е карал . Има много по- възпитани и любезни шофьори в други държави, където не всеки се е запасал с патрондаж. А ти не приемай всяка дума от кумеца като чиста монета.
36
0
 
11
 
! Отговори
Зак преди 8 години
Въоръжаването на хората не води до увеличена престъпност а напротив до изчезването на престъпността. Води до това в обществото да се чус7тва пълна сигурност защото всеки има средствата да спре престъпника и престъпници няма. Престъпления има само когато престъпника се е въоръжил не от оръжейния магазин а нелегално а хората са невъоръжени и безпомощни. Неслучайно първата работа на диктаторските режими е да отнемат оръжията на хората за да не могат да се бранят от издевателства.
35
1
 
10
 
! Отговори
Зак преди 8 години
Ето това е един много добър съвет, но това не е за учудване защото не идва от типичните тол7ерастки среди а от баптистки тоест християнски университет. Масовото въоръжаване на населението доказано свежда престъпността до нула поради простата причина че престъпниците не смеят да направят нищо знаейки че всеки наоколо е въоръжен. Това обезмисля и поддържането на голяма полиция тъй като хората сами си се охраняват.
34
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно в университетите САЩ се стреля най-често напоследък, сега ги въоръжете, за да сте сигурни, че ще има повече жертви.
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най после завръщане в каубойските времена. Очаква се скоро и появата на индиански племена с вождове като "винету" и "оцеола".
32
4
 
6
 
! Отговори
Девил преди 8 години
Болен мозг в болна дъжава, която рано или късно (по-скоро рано, като гледам как стоят нещата) ще докара светат до 3та световна и пълно унищожение.
31
0
 
5
 
! Отговори
Шарли Ебльо преди 8 години
Волът рие,рие и всичко му пада на главата...Та и с вас така-вие я забъркахте тая каша,няма само другите да плащат...
30
0
 
13
 
! Отговори
Едно ченге преди 8 години
Прав е ректора, няма полицейска служба в света, която да е в състояние да ти даде 100 % сигурност, това е абсурдно. Ако в България имаше един по либерален режим за притежание и носене на оръжие, както и ако чл.12 от НК, тоест т. нар. "неизбежна отбрана" беше съобразена с реалностите, то нямаше всеки бандит да се гаври посред бял ден с хората. За жалост повечето хора са овце и като видят дебелия блеят, вместо да се борят.
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми, то всичко е ясно. Тия сами ще се изтрепят. Империя от вътре се побеждава.Дай им двтино оръжие от 3Д принтер и само им гледай сеира.Бяха си калбои и си останаха същите селяци от дивия запад. Няма оправия
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки един народ без оръжие в ръка е робски. За това в американската конституция (и то втория амендмънт) е заложено това като изконно право. Че се е изродило, изродило се е. Но хората ТРЯБВА да имат право да притежават оръжие, след щателна проверка разбира се.