Обама изключи сухопътна операция в Сирия

Не може да победим ИД до края на мандата ми, сигурен е той
24 апр 2016 10:56, Красимир Ангелов
78
Обама изключи сухопътна операция в Сирия
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Барак Обама изключи в Сирия да бъдат изпратени американски сухопътни войски и подчерта, че само военни действия не могат да разрешат проблемите в страната.

"Ще бъде грешка за САЩ или за Великобритания да изпратят сухопътни войски и да свалят режима на Асад", посочи Обама в интервю за BBC.

Американският президент призна, че не очаква терористичната групировка "Ислямска държава" да бъде победена през оставащите девет месеца от мандата му. "Можем само да свием района, в който действат", посочи той.

Обама определи Сирия като "покъртителна ситуация с изключителна сложност", за която едва ли има прости решения. "За да решим дългосрочните проблеми в Сирия, само военното решение не е достатъчно, определено не и разполагане на сухопътни войски", отбеляза той, цитиран от БТА.
 
Обама посочи, че водената от САЩ коалиция ще продължи да нанася удари по цели на ИД в места като Ракка и ще се опита да изолира тези части от страната, както и да блокира райони, които изпращат чуждестранни бойци в Европа.

Международната общност обаче трябва да окаже натиск върху всички страни, включително Русия, Иран и умерени опозиционни групи "да седнат на масата и да се опитат да договорят преходен период", посочи американският държавен глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: САЩБарак ОбамаСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 8 години
Norwegian fighter jet fires at control tower during training За каква операция говорим, когато не успяват да улучат целите. Ще водят само приятелски огън.
24
7
 
1
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Е, драги читатели, посмяхте ли се с "великия руски самолетоносач"?:)) Вече всеки път когато троловете ви напишат за великата руска мощ ще се подсмихвате:))
23
2
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 47 преди 8 години
Удошил е Путин - трънки! Цената на петрола засега само изкара шистовите хамерикоси от пазара,защото той не е нито Рейгън, нито Путин е Горбачов, нито па сега сме 1985. Тея еврейски номера не могат да се повтарят до безкрайност. Истината е, че сега Асад е по-силен, тръбата от Катар към турция няма да се случи в следващите 30-ина години, цената на петрола тръгна нагоре, а на мънкито му остават 9 месеца..И да, това е най-малоумният американски президент. Преди беше Буш, но тоя го задмина...
22
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КОШМАРЪТтози "нефелен" президент удуши Путиня с два пръста:)) Свали цената на петрола и му разгони фамилийката:))
21
0
 
5
 
! Отговори
КОШМАРЪТ преди 8 години
Това е най- слабият и нефелен американски президент. Като го гледам как се гъне пред Путин и ме хваща срам. Отделно извива ръцете и на англичаните да му уйдисват на глупостите.
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако спрете финансирането, сами ще се распуснат и кй от къде е
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ба,туй ИД сякаш е някоя държава на която след мандата шериф ли ще става-ха де гатанка дето го питат от далеко,кой не дава в там и тъдява да се влиза по нужда и за всяка нужда да се плаща като при съдията Рой Бин от един филм.
18
11
 
2
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
до 41Руските хипер, мипер , бипер ракети ги има само в пропагандните руски сайтове. :)) Точно и там наричат желязото "Адмирал Кузнецов" "владетел на океаните"!!! Ххахахахахахахахах. То черяслото едвам се крепи над водата!! Ххахахахахаах!
17
9
 
3
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Като се посмеете от сърце на "руското чудо" напишете "самолетоносач джордж буш". Сравнението го оставям за вас. :)))))))))))))))))))))))
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кажете че просто не искате да унищожите това което създадохте , превзехте ирак за 3 дни а не можели да унищожат ид до края на мандата му , ами не се пречете тогава на Русия , ТЕ ЩЕ ПОЧИСТЯТ БЪРКОТИЯТА КОЯТО СЪЗДАДОХТЕ
15
15
 
4
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Ххихихих. напишете в търсачкта : "строго секретно. самолетоносача адмирал кузнецов". Мноооооооооооого хубава статия. И снимки много хубави е направил автора. Струва си да я прочетете и да...........се посмеете от сърце с флагмана на руския флот и "страшилището на океаните" както го наричат руските сайтове.
14
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи само ще бомбардира ИД с Хамъри.
13
2
 
31
 
! Отговори
Ихтус преди 8 години
АСАД необезглавява християни, но *** американски ислямски башибозуци жив християнин неоставиха.
12
23
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Смятай щом 350 000 руснаци на година драскат по вратите на американското посольство за Грийн кард, те пък на какво дередже са...
11
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Барбекюто в Сирия си върви, руснята засега само леко се опушва, но всяко нещо с времето си.
10
11
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Докато не вкара *** в Сирия, тоя огън не трябва да се гаси ...
9
24
 
2
 
! Отговори
Тошо преди 8 години
Докато диктатора убиец Асад е на власт в Сирия мир няма да има
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До @18хиххихихихиихиииииииииииииииииииииииииииииииииииии!! ама ти сериозно ли?? хиихихихиххихих!
7
11
 
3
 
! Отговори
Гошу преди 8 години
Най-слабият президент на Америка. Затова на неговия фон всички мислят *** за много силен
6
1
 
12
 
! Отговори
ASD преди 8 години
ХА ХА ХА ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА.Русия създаде зона забранена за полети в Сирия. Всеки самолет който бомбандира армията на Асад е свалян /два Рипъра вече/. Сухопътна операция при въздушно превъзходство на противника е равно на самоубийство. САЩ е време да признаят тоталното поражение в Сирия и да си изтеглят силите преди да ги занулят тотално.