Тръмп спечели в Калифорния, и в Монтана, и в Ню Джърси...

Той надделя и в петте щата, в които вчера имаше избори
Обновена: 8 юни 2016 08:12 | 8 юни 2016 08:12,
18
Тръмп спечели в Калифорния, и в Монтана, и в Ню Джърси...
Снимка: Reuters

Доналд Тръмп печели първичните избори и в петте щата, в които вчера имаше вътрешно партийни избори за президентската номинация на републиканците предадоха агенциите, като се позоваха на американските медии. Това са Калифорния, Ню Джърси, Ню Мексико, Южна Дакота и Монтана.

В Ню Джърси при преброени 55 процента от бюлетините Тръмп събира над 81 процента от гласовете, посочва ТАСС. Като победител ще получи и всички делегатски места от щата.

В Ню Мексико, Южна Дакота и Монтана са обработени съответно 20, 48 и 4 процента от бюлетините. В тези щати милиардерът има подкрепата съответно на над 72, 67 и 70 процента от гласовете.

В Калифорния залогът беше големият брой делегатски места, които щатът дава, най-големия от всичките пет щата, гласували вчера - 172 места. Предварителните данни сочат, че в Калифорния Тръмп е спечелил минимум 72 процента от гласовете.

На митинга по случай победата си Тръмп държа реч с помирителен тон, като заяви, че осъзнава отговорността да поведе Републиканската партия, предаде Асошиейтед прес. Той отправи и директен призив към привържениците на отпадналия от надпреварата при демократите Бърни Сандърс и останалите демократи.

"Най-важното в изборите не е дали си републиканец или демократ, а кой ще ръководи страната: специалните интереси или народа", заяви той.

За Тръмп вчерашните избори нямаха никакво особено значение, тъй като той вече си беше кандидатирал издигането си за кандидат за президент на САЩ, отбелязва ТАСС. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно. Ще бъде НАЗНАЧЕН правилният човек. Това изборите са за заблуда на стадото - ето на, вие избирате. Ако нещото зависеше от изборите, то те (изборите) веднага ще бъдат забранени.
10
0
 
12
 
! Отговори
Фф преди 7 години
Ако не е Тръмп идва куклата на черните и моселемите Хилари.
9
14
 
5
 
! Отговори
пешо преди 7 години
Светът полудява... Щом хората искат да бъдат управлявани от луди като ердоган, путин и тръмп, след всичките години на мир и растеж, значи човечеството все още е твърде тъпо, за да живее добре.
8
1
 
12
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 7 години
Тръмп спечели у Монтаня, сега остава у Враца, Бела Слатина и Берковица.
7
0
 
6
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
След като всичките му съперници се отказаха,срещу кого се бори Тръмп????Ако има 70%,то за кого са останалите 30%? Или просто трябва да спечели някакъв процент одобрение?Някой ако знае-да каже.Всъщност може би парите вече са дадени,мероприятията-организирани и така или иначе да си минат по реда.
6
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 8! Тоя трьнп говори против Бьлгарите сьщо! Щом искаш да се избере за президент на Сащ, значи не си истенски Бьлгарин!
5
3
 
8
 
! Отговори
ИЦо преди 7 години
Абе вие от долните коментари сериозно ли? Това е пълна пародия, само че даже не е смешно. Знаем вече че техните кризи ги усещаме и ние, така че би било силно притеснително ако си изберат тази карикатура за президент.
4
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога не бих гласувал за човек с изкуствен тен, боядисана в червено коса и засукан перчем.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"..., тъй като той вече си беше кандидатирал издигането си за кандидат за президент на САЩ, отбелязва ТАСС.",,,,,,,,,,,,,,,,,,,,В ТАСС работят грамотни хора и не е възможно те да сътворят подобна абра-кадабра.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който и да стане президент - дано да е за добро !
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честито!