Американец го направи! Скочи без парашут от 7600 м

Люк Айкинс успя да се приземи върху спасителна мрежа
31 юли 2016 08:42, Красимир Ангелов
57
Американец го направи! Скочи без парашут от 7600 м
Люк Айкинс. Снимка: БТА

Един от най-известните американски скайдайвъри - скачачи без парашут, успя да се приземи успешно тази сутрин след скок от височина 7600 метра, предаде Асошиейтед прес.

Телевизионният канал "Фокс" предаваше пряко скока на 42-годишния Люк Айкинс от южната част на американския щат Калифорния. Както бе планирано, след около 2-минутно свободно падане, той уцели точно спасителната мрежа с размер на една трета от футболно игрище (около 30 на 30 м), опъната между строителни кранове на височината на 20-етажна сграда.

Да попадне в квадрата на мрежата и да остане в нея бе единственият шанс на любителя на екстремални изживявания да остане жив. Под мрежата имаше само земя и пясък. В последния миг преди попадането върху мрежата той успя да се обърне и да падне по гръб за по-голяма стабилност на приземяването.

Айкинс бързо успя да излезе от мрежата и да прегърне съпругата си, която наблюдаваше рискования му опит заедно с други членове на семейството, отбелязва БТА.

Малко преди да се качи на самолета за екстремалния си скок Айкинс каза, че му е било наредено да носи на гърба си и спасителен парашут, но той отказа да го отвори и  обясни, че допълнителното съоръжение на гърба му дори ще му пречи и ще направи скока по-опасен, особено при попадането върху мрежата.

Айкинс е парашутист трето поколение. В 25-годишната си кариера е направил около 18 000 скока. От тях в около 30 случая му се е налагало да отваря резервния парашут.

Той е работил и с Феликс Баумгартнер върху рекордния му скок от височина 38 км през 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като се замислите, приземяване дори от 7,60 м, по гръб, дори и върху пясък, ще се 'усети'. определено е дивак тоя тип.
7
10
 
21
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
Велик
6
39
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кво от цялата работа? Какво ни интересува някакъв идииот? Същата работа като англичаните практикуващи балконинг.
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега видях снимката на крановете, но мрежите са две...има втора подсигурителна мрежа
4
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е кой знае какво . Ние като скочихме в Прехода да не би да бяхме с парашут . А и мрежа нямаше кой да ни опъне , нито кран , който да ни вдигне след скока .2
3
17
 
31
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
В Щатите абсолютно всичко е пари!! От най -великите достижения във всички области на живота, до най-мерзките и отвратителни деяния -- всичко и единствено е направено и се прави само за пари!! Зад всички декларации за демокрация, човеколюбие и разните други човешки и християнски ценности се крие Н.В. Мистър ДОЛАР! Нищо не бива да Ви учудва!! Парите са издигнати в култ -- алчността е най-висшата добродетел !!!
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дайте видео де
1
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И руснак може да скочи.Но на кило водка :)