В Европа се питат: Кой може да спре Тръмп?

В САЩ победи човек, който не зачита демокрацията, пишат медиите
9 ное 2016 22:35,
89
В Европа се питат: Кой може да спре Тръмп?
Снимка: архив Reuters

"Кой сега може да спре Тръмп?". С такова заглавие излиза националният ежедневник в Германия  Die Zeit, пишейки, че "изборите в САЩ са спечелени от човек, който презира демокрацията".

Die Welt също не е особено оптимистичен. "САЩ избраха човек, който иска да разруши "старото", без обаче да каже какво ще дойде на негово място. А последиците за света все още не са известни".

"Това е огромен пробив в САЩ: Доналд Тръмп извоюва сензационна победа в президентските избори. В момента на най-големия му триумф, той е скромен. Но какво планира оттук насетне?", питат колумнистите на авторитетното издание Der Spiegel, цитирани от "Фокус".

"Вярвахме, и предварителните резултати ни караха да се чувстваме сигурни, че американците няма в крайна сметка да предоставят най-влиятелния пост на земята на неуравновесен фанатик, сексуален хищник и натрапчив лъжец", пише за вестник The Guardian британският журналист Джонатан Фридланд, известен и с псевдонима си Сам Боурн.

"Годишното посещение на ирландския министър-председател в Белия дом се приема за даденост, но не трябва. Нивото на достъп, което се предоставя на Ирландия всяка година, е обект на завист от страна на много други малки народи. Въпреки това водещи ирландски политици чакат на опашка да критикуват поведението на Тръмп по време на президентската кампания, а той не е човек, който приема критиката лесно", коментира вестник The Irish Times, размишлявайки как президентството на Доналд Тръмп ще засегне Ирландия.

"Правителството на Гърция се опитва да омаловажи спекулациите, че избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединените американски щати ще промени външната политика на Вашингтон спрямо Гърция и по-рано заявената подкрепа за облекчаване на гръцкия дълг спрямо европейските кредитори", обвинява властта онлайн изданието на вестник Kathimerini.

"Шведската фондова борса реагира не толкова драматично спрямо изборите в Съединените американски щати, отколкото някои се страхуваха", успокоява Radio Sweden, но добавя, че "бизнес общността в страната все още е затаила дъх какво ще означава президентството на Доналд Тръмп за шведския бизнес".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
76
 
! Отговори
баххххх тая демокрац преди 7 години
Какво значи че Тръмп не зачита демокрацията??????????? Че то народа го е избрал....Ако беше станала Килъри президент-щеше всичко да е О.К. нали---продажни евро-атлнтици.....
33
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам дали бай Тръм би приел да свири втора цигулка. Нещо не го вярвам много.На печелившите - честито!
32
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Немците щи не си гледат собствеата ***?
31
0
 
66
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Сега е ред да бъдат изметени и европейските пудели на Сорос както и брюксеските лентяи и да се създаде нов съюз който да работи за нас ,а не за кривите краставици.
30
0
 
53
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Просто архитектите на новият световен ред Бжежински, Кисинджър и Сорос остаряха и започнаха да правят глупости. То и сега с Бати Дончо не е 100% сигурно че ще успеем да се измъкнем от всевиждащото око на Андроид, Уиндоус, безконтактните чипове, колите с WiFi модули и т. нт., но поне имаме някакъв шанс в сравнение с преди.
29
22
 
34
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До Земятя се завъртяМедиите плюли по Путин... - ти добре ли си... - нали после ще им се стъжни животът, а това, че народът го заобичал ще разбереш, когато падне от власт... - тогава ще видиш какво плюене ще падне... - Земята винаги се е въртяла - само в Русия е замръзнала - и преносния и в буквалния смисъл...
28
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста антидемократично заглавие....типичен либерастки двоен стандарт. Що не уважавате демокрацията и искате да "спирате" демократично избран президент, а?
27
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доналд Тръмп може да спре Еврогейския упдаък. Със сигурност може да спре световноизвестната Еропейска ***. Ще почне от Меркел и Оланд.
26
1
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо трябва някой да ГО спре?! Защото не е от грозната евроатлантическа клика, сдушила е от 20-тина години, коли и беси, потъпква права и свободи на хора и народи, създава и подкрепя компрадорски, в някои случаи - престъпни - правителства, лицемери и нагло лъже, тероризира, диктува, налага единствено своите виждания, доведе ЕС до разпадане, изобщо не се съгласува с волята на народите. Затова сега, бездарни п родажни драскачи вият срещу един човек, дръзнал да не приеме престъпната им линия.
25
1
 
65
 
! Отговори
Благодаря за инфото, преди 7 години
35Разтревожих се. Кой кого е уплашил от двамата УБАВЦИ. Значи само в Брюксел, Берлин и Лондон - голям страх от Тръмп, затънали до уши в собствената си демагогия, сами, ..., само с нас, ... Накарая ще останем само ние.
24
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президетски сфирки...
23
0
 
55
 
! Отговори
Пиян преди 7 години
Тази година започнах да празнувам Коледа и Новата година от сега. Гоуем празник! Благодаря ти Дончо!
22
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 25 Филипинския президент Дуарте ,поздрави Тръмп, и обеща повече да не прави провокативни изказвания по адрес на САЩ. Било му писнало от предишната администрация която му се бъркала в работата и постояно го критикувала
21
3
 
52
 
! Отговори
Трампа преди 7 години
Дано е по-силен и може да победи политаката на страх и тиранизиране на народите.
20
4
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май за първи път в историята на САЩ, американски президент смята, че държавата му може да оцелее и без да има "най-голям враг". Не е ли забележително?За някои тази мисъл е непоносимо ужасна. И тези някои живеят в Европа, което е пълен потрес.
19
3
 
42
 
! Отговори
selajedin eyubi преди 7 години
До ДАЙ ВИ ТОШO REYGAN IZVADI KASMET CHE OSHTE GO NIAMASHE PUTIN,SEGA I SAMIA TRAMP RAZBRA CHE S RUS SAMO S DOBRO I S PREGOVORI.
18
31
 
38
 
! Отговори
ДАЙ ВИ ТОШО преди 7 години
не бързайте да се радвате другари -партньори путинци на новият шеф на САЩ той също Като другаря Рейгън негов съпартийник им разказа играта на РАШКИТЕ забравихте ли това - ЩЕ ГИ НАКАРАМ ДА СИ ИЗЯДАТ ТАНКОВЕТЕ ! И ГО НАПРАВИ !!! СССР СЕ СГРОМОЛЯСА !!!СЕГА ЛИЛИПУТЧО ГЛЕДА УМНО И СИ МИСЛИ ,ЧЕ НОМЕРАТА МУ ЩЕ МИНАТ -ПРЕДИ ВСИЧКО ОТМЯНА СА САНКЦИИТЕ И ФИНАНСИРАНЕ ОТ САЩ защото раша загива .НО ТРЪНП Е ПО ЛУД ОТ НЕГО !!!НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ТОВА ДРУГАРИ _ ПАРТНЙОРИ КАКТО ЛИЛИПУТА СЕ БЪЗИКА !!!
17
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как кой? Наш Роско,той на кгбиста Путин се ребчи,та женкаря Тръмп ли ще е проблем,за него я как набра смелост да го пита за визите.ОТ февруари на година е свободен.В еврокомисията освен за отношенията със САЩ може да се грижи и за тези с Росия, щото там му е силата
16
0
 
52
 
! Отговори
Това е преди 7 години
Робите се правят на важни пред новия господар,жалки и смешни...
15
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ооо, знам кой ще спре Тръмп. Меркел ще му наложи санкции, щото е недемократичен. Ще се оплаче в ООН-то, щото Тръмп се кани да признае Крим. Другия интересен екземпляр, който може да "уплаши" Тръмп е ... филипинския президент. Що мълчи този уникален екземпляр?