Нови протести в САЩ срещу избирането на Тръмп

"Това не е моят президент!", "Не съм избирал омразата да оглави САЩ"
Обновена: 11 ное 2016 10:05 | 11 ное 2016 09:14, Елка Василева
57
Нови протести в САЩ срещу избирането на Тръмп
Снимка: Reuters

Хиляди хора, сред които и много студенти отново протестираха в редица американски градове срещу избирането на Доналд Тръмп за президент, предадоха световните агенции.

Около 300 души организираха протест в Балтимор, скандирайки лозунга: "Това не е моят президент!" и развявайки: плакати, на които пишеше: "Аз не съм избирал омразата да оглави президентския пост". По данни на местни медии двама души са били арестувани в този протест.

Демонстрации имаше в Чикаго и Далас. В Денвър в протеста участваха около 2000 души.

Още по темата

В Сан Франциско в протест участваха 1000 младежи, основно колежани. Те преминаха през финансовия квартал на града и блокираха движението.

"Доналд Тръмп е расист. Той напада имигрантите и мюсюлманите", казва Памела Кампос една от участничките в протеста.

В Лос Анджелис стотици студенти прекосиха в протестно шествие кампуса на Калифорнийския университет, носейки плакати, на които пишеше: "Любовта ще сломи омразата" и "Откажете се от Тръмп".

В Ню Йорк около 200 протестиращи срещу Тръмп се събраха на Вашингтон скуеър.
В Портланд в щата Орегон местната полиция обяви, че демонстрациите срещу Тръмп са прераснали в размирици, допълват агенциите. Демонстранти, въоръжени с камъни, взети от строителни обекти, са потрошили най-малко 19 коли и автокъща близо до един от заможните квартали на града.

В Минеаполис около 1000 протестиращи блокираха междущатска магистрала за един час и предизвикаха задръстване.

Демонстрации имаше в много други градове на САЩ.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
5
 
! Отговори
Стан преди 7 години
От 20 г. сила набира една отровна прослойка - либерало-гей, мултиетно, мултиполови хибридни създания. Те са агресивни, крещящи и постоянно искащи и изискващи! Такива са и тези протестиращи.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не напишете, че протестите са финансирани от Сорос, че наивниците в този сайт да се успокоят малко с коментарите
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мързеливите полу-*** ще им се налага вече да работят....Мъкааа
31
0
 
5
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Споменатите числа са с броя на агитките на гостуващ отбор в "Б" групите /български -не щатски/ !?! Властта в САЩ полага неимоверни усилия да разединят народи / с фалшиви пари/ , а ,мъчително , поставят въпроса :" Как ще си обединят нацията?"... И запомнете -при тях е по -лесно ...имаш пари -обединен си---нямяш ли ...не си !!!
30
0
 
7
 
! Отговори
US маймундан преди 7 години
15$ на час са обявите за участие в тези митинги :)Явно тарифата е за стреани от бившия соц. Нали тъпо преизползват сценариите :):)
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАКТО ОТБЕЛЯЗВАТ НЯКОИ АГЕНЦИИ, ПРОТЕСТОРИТЕ СА ПРЕДИМНО ОТ ТРЕТИЯ ПОЛ, АФРО-МЮСЮЛМАНИ И ИСПАНОГОВОРЯЩИ.
28
3
 
29
 
! Отговори
Snorky преди 7 години
Доброто тържествува този път. Мислех, че евреите отново ще нагласят изборите, но този път не успяха. На всичкото отгоре вероятно ще бъдат повдигнати обвинения срещу вещицата. Крайно време е тя и съпруга й да влязат в затвора за дълго.
27
2
 
17
 
! Отговори
въпросче преди 7 години
Майдан?? Как мислите -кой го организира?
26
2
 
12
 
! Отговори
Роско преди 7 години
,,Вие защо не се радвате на демокрацията!?"
25
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"отказвам от Плевнелиев. Харизвам го на протестиращите с 5 долара зестра даже го давам."Аз пак те заменям теб за зимна течност за чистачки. Предпочитам ароматизирана.
24
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"..хиляди , че дори и стотици..на снимката доста рехаво протестче е отразено.."Вчера само в Бъркли, Калифорния протестираха 1500 студенти. Затварянето на очите пред фактите не е помогнало никому!
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези свраки да си заминават ,там откъдето са дошли!В ход е приказката,който ,не работи не трябва да яде!Много маймуни са на клончето,ще го счупят!
22
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А някои ги омаловажаваха. Нормално е да изразиш радостта си или неодобрението от избора. Аз лично обаче не помня такива протести поне в близкото минало. Ако вие знаете, припомнете ми. Факт е,че нацията е разделена. Да видим какво ще направи Тръмп за да я обедини. Обратното никой няма да му прости.
21
4
 
1
 
! Отговори
дедо преди 7 години
До анонимен 30,Че то имали още комунисти.Не съм ли останал само аз?Идваите ,утрепете ме че да ви олекне ,а мен да отървете от българските мъки.
20
0
 
19
 
! Отговори
дедо преди 7 години
Всичко това значи,ЧЕ ако не бъде избрана баба ви Цеца за български лрезидент,в понеделник да очакваме България да бъде залята от масови протести на боиковистите. Мале,маичице мила къде да се крия,къде да се дяна в понеделник.
19
0
 
31
 
! Отговори
Лелка Василева преди 7 години
Протестиращите-Аз не съм избрал омразата. Любовта ще срази омразата и т. н., добре, но защо въоръжени с камъни трошат автомобили. От любов? *** Василева за коментар?
18
11
 
1
 
! Отговори
сатана преди 7 години
тръмп съумя да се обърне към мен
17
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Красиви", "умити", "умни" и "интелигентни" студенти, ученици и нелегални имигранти в напразен опит за майдан и "американска есен".
16
2
 
22
 
! Отговори
Ханко преди 7 години
..хиляди , че дори и стотици..на снимката доста рехаво протестче е отразено..
15
3
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
В Тексас протестърите са идвали организирано с автобуси. Разни организации пускали обяви в интернет за протестъри на пълен работен ден. Платени.