Крачки назад: Тръмп се отказа да разследва Клинтън

Няма и да отменя здравната реформа на Обама
12 ное 2016 13:01, Петя Славова
226
Крачки назад: Тръмп се отказа да разследва Клинтън
Снимка: Reuters

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп заяви пред вестник "Уолстрийт джърнъл", че обмисля да запази части от здравната реформа, извършена от сегашния държавен глава Барак Обама, предадоха световните агенции.

В първото си интервю, откакто спечели президентските избори във вторник, Тръмп обясни, че важна причина за промяната в позицията му за пълно отменяне на Закона за достъпно здравеопазване е била вчерашната му среща в Белия дом с Обама. Президентът демократ предложил на своя наследник, избран като кандидат на републиканците, да запази части от нормативния акт.

Още по темата

"Казах (на Обама), че ще прегледам предложенията му, и от уважение към него ще направя това", заяви Тръмп пред "Уолстрийт джърнъл".

Той уточни, че възнамерява да запази два текста от здравната реформа, която бе вътрешнополитически приоритет номер едно за Обама - забраната застрахователите да отказват да покрият разходите на пациент заради предшестващо състояние и възможността навършили пълнолетие хора да могат да ползват по-дълго време застраховките на своите родители.

По време на кампанията Тръмп нарече приетия през 2010 г. закон "ужасно нещо" и обеща да го отмени изцяло. "Трън в очите" на републиканците, здравната реформа на Обама има за цел да намали броя на американците без медицинска застраховка, въвеждайки субсидирана от държавата система.

Бъдещият президент на САЩ, който ще встъпи в длъжност през януари, каза още в интервюто, че възнамерява да запази работни места в страната, като евентуално наложи мита на стоките, произведени от американски компании, прехвърлили дейността си в чужбина.

Тръмп призна, че не е мислил много по обещанието, което направи по време на предизборната кампания, да назначи специален прокурор, който да разследва неговия основен опонент на изборите, демократката Хилари Клинтън. На първо време мисля как да реша проблемите на САЩ в областта на здравеопазването и заетостта, както и да засилят граничния контрол, а не за това да разследвам скандала с електронната поща на Клинтън, каза той, цитиран от БТА.

Тръмп увери, че иска Съединените щати да бъдат страна, в която всички се обичат. Целта ми е да сплотя американците и да реша проблемите на страната, каза той.

Тръмп заяви, че скоро ще проведе телефонен разговор с руския президент Владимир Путин. По-рано прессекретарят на Путин Дмитрий Песков каза, че руският президент не планира контакт с победителя на президентските избори в САЩ, докато той не встъпи официално в длъжност през януари.

По време на кампанията Тръмп похвали Путин като силен лидер. Представители на руските власти пък приветстваха изненадващата победа на милиардера. Това предизвика опасения у редица съюзници на Съединените щати, че Тръмп може да се откаже от ангажименти в сферата на колективната отбрана.

Бъдещият президент на САЩ каза в интервюто, че възнамерява да се съсредоточи в Сирия върху борбата срещу джихадистката групировка "Ислямска държава", а не да се опитва да свали от власт президента Башар ал Асад.

"Моята позиция за Сирия се различава от възгледите на много хора", отбеляза той.

Тръмп не даде подробности, но посочи, че вероятно няма да следва политиката на Обама за оказване на подкрепа на т. нар. умерена опозиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
23
 
! Отговори
хммм преди 7 години
защо пък да е крачка назад? Тия от днесбг не се спряха да плюят по Тръмп. Хубаво е да имате някаква позиция по въпроса, но мисля че започнахте да прекалявате. То вашето е уливане вече, всички разбрахме че сте купена медия, може да спрете.
43
1
 
3
 
! Отговори
реалност преди 7 години
До селянинзад кадър ще управлява вицето, Тръмп е само за зрителите, а щабът ще замита дискретно издънките
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Републиканците ще искат да спечелят и следващите избори и за това ще има някаква промяна
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ ИЗБРАХА ТРАЛЯЛЯНАЛЪМП, ЗАЩОТО ИМ ОБЕЩАВА НАПЪЛНО НЕРЕАЛНИ НЕЩА!!!ТАКА И ВЪВ АНИМАЦИЯТА СИМПСЪН ИЗБРАХА ЗА КМЕТ ХОУМЪР КОЙТО ГИ ИЗЛЪГА НА ИЗБОРИТЕ С НЕРЕАЛНИ ОБЕЩАНИЯ И РЕЗУЛТАТА БЕШЕ, ЧЕ ГРАДА ИМ ПРОГНИ ОТВЪТРЕ И ТРЯБВАШЕ ДА ПРЕМЕСТЯТ ЦЕЛИЯ ГРАД С 30 КИЛИОМЕТРА :D
40
4
 
2
 
! Отговори
селянин преди 7 години
Тръмп разбира от въшна политика ,колкото дедовците на село, други ще вземат решения, вместо него
39
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 54Човек на никой не му пука за вкисналата ти русия
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само утайките гласуват и се радват на популисти.
37
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Където пише Клинтон , замествайте с Путин и се полу4ава .
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като построи стената ела ми се обади
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Невероятно е как българите се мислят за по умни от американците но и те се хващат на очевидните глупости на един шоумем.
34
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наивниците с една мозъчна гънка,да очакват още много "изненади" от Тръмпи.Тази стара хиена,така ще го натресе на ботксовото джудже,че то ще се чуди от къде му е дошло.
33
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До дТя вече се разпадна един път от това по-голяма *** едва ли може да стане
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно, поредния циркаджия.
31
0
 
4
 
! Отговори
д преди 7 години
До 37 ти се моли да Русия да не се разпадне,защото най-много ще намаже Китай,и после жал ми става заСАЩ
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте възгледите на вицето му Майк Пенс/бивш губернатор на Индиана/, ще познаете какво ще изпълни.
29
0
 
12
 
! Отговори
До 39 преди 7 години
Явно въобще не знаеш, че всеки щат участва във федерацията защото има и точно определен брой гласове в колегията.А щатската колегия се съобразява с вота на гражданите в своя щат, а не в друг.Това е направено като компромис, защото всеки щат е като отделна държава и да се пази териториалната цялост на САЩ.
28
3
 
4
 
! Отговори
Калашников преди 7 години
Това му е най-галямата грешка и ще съжалява някога.Първата задача би трябвало да е да радпореди разследване -кой създаде Ислямска държава и всички замесени да бъдат окошарени.
27
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРЕДСТОИ СПЕЦИАЛНО ГЛАСУВАНЕ ПРЕД ДЕКЕМВРИ В КОЕТО ТРЪМП СЕ ОЧАКВА ДА БЪДЕ ОБЯВЕН ЗА ПРЕЗИДЕНТ!! ЗА МОМЕНТА ТРЪМП НЕ Е ИЗБРАН ЗА ПРЕЗИЕДНТ НА САЩ!НАЙ-ВЕРОЯТНО СЛЕД ТОВА ГЛАСУВАНЕ АКО ТРЪМП СЕ ОБЯВИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ТО ЩЕ ИМА ОТДЕЛЯНЕ НА ПОНЕ 1 ЩАТ И САЩ ПРИКЛЮЧВАТ В ТОЗИ СИ ВИД!
26
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТРЪМП НАЙ-ВЕРОЯТНО НЯМА ДА ВСТЪПИ В ДЛЪЖНОСТ В САЩ ТЪЙ КАТО ПРЕДИ ТОВА ЩЕ СЕ ОТДЕЛИ ПОНЕ 1 ЩАТ ОТ ВСИЧКИТЕ!!!!НЯМА ДА ВСТЪПИ ТЪЙ КАТО ТОЙ ГУБИ ИЗБОРИТЕ В САЩ КАТО ЦЯЛО СЪС 150 ХИЛЯДИ ГЛАСА ПОВЕЧЕ ЗА КЛИНТЪН!!!!
25
4
 
1
 
! Отговори
споразумение преди 7 години
До Анонименот 15 минути първоначално, та чак до час и половина набиване на канчето - гарантирали са му чисто данъчно досие, относителна безопасност и други екстри към най-готината работа в САЩ, включително разрешение да оскубе градинката на Мишел, за да си направи голф.