Руска тв: Какво да очаква Путин от новия екип на Тръмп

Оправдани ли са очакванията за затопляне на отношенията Русия-САЩ?
11 ное 2016 21:55, Елка Василева
57
Руска тв: Какво да очаква Путин от новия екип на Тръмп
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Доколко са оправдани очакванията в Москва за затопляне на отношенията със САЩ през управлението на следващия президент републиканец, пита се руската опозиционна телевизия "Дожд" под заглавие "Новите ястреби: какво да очаква Путин от новия екип на Тръмп", съобщава Би Би Си.

Според източници на Ен Би Си нов държавен секретар след Джон Кери може да стане бившият председател на Камарата на представителите в Конгреса Нют Гингрич. По време на кампанията той защитаваше Тръмп от обвиненията в прекомерни симпатии към Путин, посочва "Дожд" и го цитира: "Путин е факт. В един момент ще признаем, че този човек съществува и да му лепим етикети не е най-добрата стратегия".

През 2014 г. Гингрич оповести собствен план за въздействие върху Путин - предложи например да се намали зависимостта на Европа и Украйна от руския газ и съществено да се вдигне добивът, което да срине цената на суровините, а режимът на Путин по думите му зависи от тях. Препоръча също да се увеличи военната мощ на САЩ, за да "покажем, че признаваме: Путин е по-опасен, отколкото смятахме". Гингрич обаче е против военен конфликт с Русия, се казва в материала.

Друг кандидат за първи дипломат на САЩ е сенаторът от щата Тенеси Боб Коркър, призовавал по време на кампанията Тръмп да гледа резервирано на комплиментите от Путин. Не бива да допуснем Путин да успее в своята агресия, той трябва да си плаща за нея, докато не промени своя курс, убеден е политикът, чието интервю през Си Ен ЕН обобщава "Дожд".

Според мрежовото издание БъзФийд държавен секретар може да стане и бившият посланик на САЩ в ООН Джон Болтън. Той също се обявява за по-твърда политика спрямо Русия и обвинява администрацията на Обама, че е твърде мека. Преди победата на Тръмп Болтън заяви неведнъж, че Путин би желал да види като президент на САЩ "слабата" Хилари Клинтън, а не "силния" Тръмп, добавя руската телевизия.

Сред кандидатите за поста министър на отбраната на САЩ аналитици посочват сенатора от Алабама Джеф Сешънс, член на комисията по въоръжените сили. През март Сешънс изрази тревога, че Русия може да продължи "агресивната си политика в Европа", тогава "трябва да й бъде изпратен сигнал, че ще плати скъпо за това поведение". По думите му, ако Минските споразумения не бъдат изпълнени, САЩ и Европа ще трябва да се обединят и "да дадат на Русия по-решителен отпор".

Американски медии сочат освен това за бъдещ външнополитически съветник на Тръмп Стивън Хадли, заемал този пост през управлението на Джордж Буш младши. "Русия трябва да бъде наказана за политиката си, но не и изолирана", цитира "Дожд" негово изявление отпреди две години. Хадли приканваше същевременно Вашингтон да подкрепи страните, "страдащи от руския натиск", посочва телевизията.

Бившият кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани може да стане според Ен Би Си генерален прокурор на САЩ. По думите на Джулиани Тръмп не е казвал, че руският президент е добър човек. За такъв не го смята и самият бивш кмет. "Путин е аморален, опасен индивид", но с него "човек може да се разбере", твърди Джулиани.

"За мен Путин е убиец, но не е безумен убиец. Той е типичен автократ. Както се очаква всъщност от човек, прекарал живота си в КГБ и може би убивал хора в КГБ. Не се съмнявам, че е поръчвал убийства по цял свят, но същевременно с него може да се разбере човек, защото той не е луд", уточнява политикът, сочен за следващ генерален прокурор на САЩ.

"Уолстрийт джърнъл" назовава и друг кандидат за поста - губернатора на Ню Джърси Крис Кристи, бивш съперник на Тръмп, отказал се от надпреварата в негова полза.
По думите на Кристи в отговор на руската агресия той "би върнал войските в Полша и би активизирал военната дейност в Балтика, за да отправи ясен сигнал за нашите намерения".

Кристи обвиняваше Путин, че иска да изгради персийска империя съвместно с Иран. Той заявяваше, че следващият президент на САЩ трябва да е готов да извади от калъфа ядрения арсенал, отбелязва руската телевизия.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До един там 35 русия пък една густо населена мани мани а 36 000 рубли ти гарантират по4ти стандарта на РУМЪНИЯ а там сътресения няма и нее имало ако се водим по акъла на рашките с тяхните опорни то4ки НО какво да се прави руснака си е проссто доби4е толкова може
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо, аха "Големите надежди" по Чарлз Дикенс.Ще отидат заедно на лов да гръмнат по някой заек и ще се оправи работата.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И той не знае какво да очаква. Във всеки случай няма да е добро.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе като гледам какви републиканци се гласят да влязат в кабинета на Тръмп, май от Москва не трябва да се радват предварително. Вземете само за пример вицепрезидента Пенс и ще ви стане ясно, че обамата е като 5 годишно момиченце спрямо тях.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимен 34,Продължение-Путин: Няма проблеми приятелю- 7,2млн $, заповядай! Може би трябваше да ги дам на Порошенко, но то май е все едно!
25
0
 
3
 
! Отговори
един там преди 7 години
До Адам Смит,СРЗ в Русия не е 32хили. рубли, а 36хил. Оттам нататък сметката е много проста! Отчети обаче и друг факт- бензина в Русия е 2 пъти по евтин от в България, електроенергията също! Няма как да сравняваш Русия и Канада по икономически показатели! Канада е благополучна страна, в която последните 200години не е имало никакви сериозни политически и икономически сътресения! Не така стоят нещата обаче по отношение на Русия! Не е без значение и факта, че Канада е изключително рядко населена.
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин, към Тръмп:Доналд, Крим наш ?Тръмп: Влад, какво е това ?Путин: Ами, това е най-новото ми "Виолончело", наследство от дядо ми.Тръмп: Окей Влад, но трябва да платиш, както моя дядо на дядо ти за Аляска !
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво да о4аква ли? Ами "среден палец" .
22
1
 
2
 
! Отговори
G преди 7 години
Цитирали ли са "Дождь", след това няма смисъл да се чете
21
11
 
0
 
! Отговори
Адам Смит преди 7 години
До един тамСредната заплата в Русия през 2016 г. е 33 хил рубли. При курс 2.8 лв за 100 рубли = 924 лв. В България в момента е 954 лв. и продължава да расте, а в Русия продължава да намалява.Но самият факт, че жизненото равнище в Русия е сравнимо с това в България, а не с Канада, например, показва абсолютно позорното състояние на руската икономика.
20
11
 
3
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Тръмп е по луд от всички луди така че руснаците да не се радват предварително защото номерата им с дрънкане на оръжие ще е пагубна за тях
19
3
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Не знам с какво е показал, че го предпочита. Нещата стават доста по-сложни отколкото с Хилърито.
18
0
 
4
 
! Отговори
Влади-Мир преди 7 години
Пс: какво може да очаква Императора?!?Ппс:след като аз го пиша, това вече е факт!!Пресантимант му казват;-))
17
1
 
17
 
! Отговори
един там преди 7 години
До Адам Смит,За "окупацията" на Крим-ясно, за Сирия, Путин има одобрението на повечето руснаци! За средната работна заплата в Русия си в грешка! Не е по-ниска от тази в България! През 2014 е била около 1400лева, сега е около 1000лева, докато в България е около 950лв.
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хубаво Русия да бъде наказана за деструктивната и политика,ама кой ще накаже американците за това което причиниха на света за последните 15 години...явно никой както се вижда те са безгрешни а както навремето един наш "велик" държавник казваше всяка крива линия успоредна на партийната линия е права линия,та общо взето ткава е ситуацията в света ....
15
19
 
5
 
! Отговори
Адам Смит преди 7 години
"Като цяло смятам, че подлага на лишения руския народ, управлява авторитарно, грубо, в Русия демокрацията е фикция. Обаче, в последите десетина години е постигнал всяка една своя цел..."Това пък откъде го измисли?Окупира Крим, но планът "Новорусия" се провали. Вкара Русия в международна изолация, набърка се в Сирия с неясен изход, руската икономика от седма в света рухна на 15-място, а средната заплата в Русия вече е далеч зад тази в бедна България.Ако това са му били целите, здраве му кажи
14
6
 
6
 
! Отговори
Айзенхауер преди 7 години
Нют Гингрич, Боб Коркър, Джон Болтън, Джеф Сешънс...Ега ти екипа, който се оформя.Май поговорката "внимавай какво си пожелаваш..." ще получи поредно потвърждение. И май ще има да плаче Путин: "Ах, добричката ми Хилари!" Щото Тръмп хич няма да му цепи басма.
13
3
 
23
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен30 Извинявай, колега по форум, но само болен или тотално промит мозък може да мисли, че Русия ще нападне България. За какво сме им? Виж, на Нато и Америка сме нужни само като територия, на ЕС-само като източник на евтина работна ръка, която вече е и със съмнителна квалификация....
12
1
 
7
 
! Отговори
АМИ , ДА.... преди 7 години
ТЕ ---И СТАЛИН И АДОЛФ СИ БЕХА СЪЮЗНИЦИ,БЕ......ХА,ХА,ХААААААААААААААНАЛИ И ДВАМАТА ---И ПУТИН И ТРЪМП---РАБОТЯТ ЗА НАЗИОНАЛНИТЕ СИ ВПК-си.....!НЯМА , НАЧИН ДА НЕ СЕ ЗАТОПЛЯ------ДАЖЕ И ЖЕГА ШЕ НАСТАНЕ, ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА....!
11
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СПОКОЙНО! Лаят от злоба и безсилие!С инсталирането на ПРО в Румъния, на Путин вече му е ясно, че СОБСТВЕНИТЕ му ракети ще падат на главата му-затова се гърчи! Януари 2017г. САЩ и НАТО разполагат в Полша, литва и Естония корпус "Атлантическа решимост-Север", а в Румъния и България корпус "Атлантическа решимост-Юг" в отговор на Руската агресия спрямо съседите си. Ясно Ви е какво следва, ако Русия нападне България...