Най-вероятните кандидати за администрацията на Тръмп

"Ню Йорк таймс" посочи кои могат да заемат постовете
13 ное 2016 11:55, Елка Василева
3
Най-вероятните кандидати за администрацията на Тръмп
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

След избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ не секват прогнозите в американски и чужди медии за евентуалния състав на неговата администрация. В. "Ню Йорк таймс" представи "кратък списък" на най-вероятните кандидати за различните министерски постове.

Списъкът е съставен въз основа на оценки на журналисти на изданието, отбелязва ТАСС. Ето кои са най-вероятните фигури за основните министерски постове според нюйоркския всекидневник.

Държавен секретар:

Петима са кандидатите за най-висшия американски дипломатически пост. Това са Джон Болтън, бивш посланик на САЩ в ООН по времето на Джордж Буш-младши, Боб Коркър, сенатор от Тенеси и председател на комисията по външни отношения в Сената, Нют Гинрич, бивш председател на Камарата на представителите, Стенли Маккристъл, бивш командващ контингентите на САЩ и НАТО в Афганистан и Залмай Халилзад, бивш посланик на САЩ в Афганистан, смятан за първия мюсюлманин, заемащ високопоставен пост в американската дипломация.

Министър на финансите:
Четири са имената за поста, изброени в списъка. Това са Томас Барак-младши, основател и президент и изпълнителен директор на инвестиционната компания Колъни кепитъл, Джеб Хенсарлинг, депутат от Тексас и председател на комисията по финансови услуги в Камарата на представителите, Стивън Мнучин, бивш изпълнителен директор на Голдман сакс и финансов ръководител на предизборната кампания на Тръмп и Тим Поуленти, бивш губернатор на щата Минесота.

Министър на отбраната:

Петима са в списъка на изданието и това са Кели Ейот, досегашен сенатор в Ню Хемпшър и член на комисията по въоръжени сили в Сената, генерал Майкъл Флин, бивш директор на Агенцията за военно разузнаване, Стивън Хадли, съветник по националната сигурност на Джордж Буш-младши, Джон Кил, бивш сенатор от щата Аризона и Джеф Сешънс, сенатор от Алабама, влиятелен противник на имиграцията.

Главен прокурор и министър на правосъдието:

Три са посочените в списъка имена и това са Крис Кристи, губернатор на Ню Джърси, Рудолф Джулиани, бивш кмет на Ню Йорк и Джеф Сешънс.

Министър на търговията:
Предложени са три имена и те са на Крис Кристи, на Дан ДиМико, бивш изпълнителен директор на Нукор корпорейшън, която е производител на стомана, и Луис Ейзънбърг, заемащ ръководен пост в инвестиционната група Гранит кепитъл.

Министър на вътрешните работи:

Пет са имената за поста, а именно Робърт Грейди от инвестиционната компания Грифън инвестърс партнър, Ян Брюър, бивш губернатор на Аризона, Харолд Хам, изпълнителен директор на петролната и газова компания Континентъл ризърсис, Форест Лукас, президент на компанията Лукас ойл прадъктс, произвеждаща автомобилни масла, и Сара Пейлин, бивш губернатор на Аляска и кандидат за вицепрезидент през 2008 г.

Министър на енергетиката:
Три са имената за поста, като освен тези на Робърт Грейди и на Харолд Хам, фигурира името и на Джеймс Конотън, изпълнителен директор на технологичната компания Нотилъс дейта текнолъджис и бивш съветник по околната среда на президента Джордж Буш-младши.

Министър на здравеопазването:

Четири имена са посочени в тази категория и те са на Майк Хъкаби, бивш губернатор от Арканзас и кандидат за президент през 2016 г., Бен Карсън бивш неврохирург и кандидат за президент през 2016 г., Боби Джиндал, бивш губернатор на Луизиана и Рик Скот, губернатор на Флорида и бивш изпълнителен директор на голяма верига от болници.

Министър на вътрешната сигурност:
Четири имена са предложени тук и това са Джо Арпайо, досегашен шериф на окръг Марикопа в щата Аризона, Дейвид Кларк-младши, шериф на окръг Милуоки, Майкъл Маккол, депутат от Тексас и председател на комисията по вътрешна сигурност в Камарата на представителите и Джеф Сешънс.

В списъка се съдържат и предложения за директор на ЦРУ, за постоянен представител на САЩ в ООН и за съветник по националната сигурност.

За директор на ЦРУ предложенията са четири, а именно Майкъл Флин, Питър Хокстра, бивш председател на комисията по разузнаването в Камарата на представителите, Майк Роджърс, бивш председател на комисията по разузнаването в Камарата на представителите и Франсис Таунсънд, бивша съветничка за националната безопасност при Джордж Буш-младши.

За представител на САЩ в ООН предложените в списъка имена са две - Кели Ейот и Ричард Гренъл, бивш говорител на представителя на САЩ в ООН от времето на Джордж Буш-младши.

За съветник по националната сигурност се предлага само едно име, това на Майкъл Флин.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой още не се е вързал.На псевдодемократскитетролове им се иска.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И къде е промяната и смяната на естаблишмента? *** и те му се вързаха.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България си има много повече управници, затова народа едва диша и изнемогва. Всички алчни и крадливи,