Тръмп ще отмени до 70% от указите на Обама

Джейсън Милър се отказа от поста шеф на комуникациите на Белия дом
26 дек 2016 08:12, Елка Василева
80
Тръмп ще отмени до 70% от указите на Обама
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп ще отмени 60 до 70 на сто от указите на своя предшественик Барак Обама, след като встъпи в длъжност на 20 януари, заяви съветник на Тръмп, цитиран от ТАСС.

"Смятам, че президентът Обама започва да разбира, че наследството му започва да се свива като надуваема кукла, въздухът от която изтича", заяви Нют Гингрич, съветник на новоизбрания президент.

60 до 70 на сто от указите на Обама ще бъдат анулирани от Тръмп, добави Гингрич пред телевизия "Фокс нюз". Той изрази увереност, че с помощта на умели юристи Тръмп ще успее да постигне отмяната или забавяне на влизането в сила дори на тези укази на Обама, които не подлежат на преразглеждане или анулиране.

По-рано Джейсън Милър, който беше избран в четвъртък за директор на комуникациите на Белия дом при администрацията на Тръмп, обяви, че се отказва от поста, за да посвети повече време на семейството си, предаде Франс прес.

"След като изкарах последната седмица със семейството си, най-дългият период с тях от март 2015 г., е ясно, че в момента те трябва да бъдат мой първи приоритет", заяви 41-годишният Милър, който се очаква скоро да стане баща за втори път. Той подчерта, че това не е добър момент да започва толкова отговорна работа като директор на комуникациите на Белия дом. Вместо него постът ще бъде зает от Шон Спайсър, един от сегашните говорители на Тръмп.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: САЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До Байкин Дава дава ,и за разплод дава на не доминиращият етнос и на банкрутиралите банки дава -САЩ и си отхранва прогресивно набъбващата администрация.Много си писал ,глупости си писал.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Лъжеш като дърт ***.н. Най скъпият телевизор беше 1050 лева. Телевизорите Кристал се изнасяха в Холандия,Белгия ,Франция Демокрацията не се гради с лъжи .Какви празни магазини ? Явно не си бил роден затова лъжеш та се късаш. . С 10 лева си отиваш с два пълни сака .
41
0
 
2
 
! Отговори
Американ преди 7 години
До До Байкин(56)Бре бе, тиквo! Ела виж тука, в родината на съвременния капитализум, как е, тогава се изхождай!
40
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До Байкин--38 Ами като беше толкова хубаво защо го развалихте тоя комунизъм ? Кой бяга от хубавото бе умник ? Забрави ли празните магазини . Ами как си купувахме телевизори. ?Един телевизор София струваше 1500 лв. А Кристал струваше 2 500 лв. Колко заплати беше това. Руските *** струваха 1050 лв. Връзки и БАКШИШ. КОРУПЦИЯ. Ами ТЕЛЕФОН ?30 г. писах молби за телефон и все нямаше техническа възможност. Нещо създадено в Русия не ми го хвали. *** работа.
39
4
 
6
 
! Отговори
Врабец преди 7 години
Доста оак.ан.о има в Белия дом след не-бялото момче там, та сега ще се наложи да се чисти...
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КЛИШЕТА, КЛИШЕТА... ПОСТОЯННО СЕ ПРЕДЪВКВАТ ЕДНИ И СЪЩИ НЕША.
37
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До Байкин 384. Валутата си я маниполирахме ние самите. Всъщност, имаше две валути. Едната беше така наречената валута по първо направление. Това беше вътрешната купонна система на СИВ. С нея се плащаха заплатите на хората в СИВ и те си купуваха стоки произведени в СИВ, когато ги имаше на пазара разбира се. Втората валута беше така наречената валута по второ направление. Това включваше всички конвертируеми западни валути и японска йена.До тези валути ,редовия гражданин на СИВ нямаше достъп.
36
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
3.Опитвахме се да копираме дискови устройства от американците, да ги произвеждаме и продаваме на СССР. Това беше пагубно защото похарчихме огромни средства за една технология която просто не беше по силите ни. Резултатът беше, че тези устройства не работеха. След като ги произвеждахме една година руснаците се усетиха че не стават за нищо и се стигна до там че Брежнев лично скастри Живков че ги лъжем. Това беше началото на края на завода в Ст.Загора, който ги произвеждаше.
35
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До Байкин 38Или лъжеш или не познаваш соца.1.Електрокари продавахме само в СИВ или ги подарявахме в Африка, арабските страни и Куба защото им отпускахме заеми които те никога не ни ги върнаха.2. Санкции нямаше. Имаше само забрана за внос от запад на военна техника и напреднали технологии които могат директно да се използват за военни цели. Това е напълно разбираемо след като им бяхме обещали да ги обесим с въжето което те ще ни продадът. Цитатът е на Ленин.
34
3
 
9
 
! Отговори
некой преди 7 години
Че имаше (и е имало) много глупости 'тогава' - така е. А сега няма ли? Но реално погледнато - построените магистрали тогава (смятайте - преди 40 и повече години) се ремонтират 'гордо' с Европейски средства сега. Докато на 'неговите' магистрали - ремонтите почват не по късно от месец след рязането на лентата. Кога в 'гаранция' кога за сметка на данъкоплатците. Примери - колкото искаш.
33
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При социализма всичко беше "мижи да те лажем". Абсолютна разсипия и загубено време в глуха линия, встрани от естественото развитие на света.
32
5
 
9
 
! Отговори
странно преди 7 години
Много хора (по точно поста, защото може да го пише и един човек) по списък изреждат 'лошите неща' направени от БТ, но когато говорят за направеното от БХ - са много общи, нищо конкретно (освен може би завода за смет който бе 'заченат' 2008 в първия мандат на БХ и завършен в третия му).Единственното което БХ можа да направи по бързо от БТ е натрупването на дълг. Това което БТ направи за 30 години - БХ успя за 2!
31
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 33Електрокарите ги купуваха за да ги претопят и вземат желязото им.
30
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДаже и навремето нямаше такива промити мозъци като теб . Ти даже не си човек , който може да направи някаква пропаганда на БКП-БСП., защото си необразован и неграмотен .
29
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАбе червена тикво как може да лъжеш като дърт ***. Българските електрокари както и Руските коли се продаваха предварително в т.н. СИВ . Те не ставаха за нищо , но трябваше да се произвежда нещо . Знаеш ли , че Италия изкупуваше огромни количество Българско стъкло, а след това го изхвърляше в морето и оставаше дървената опаковка . Това червените *** сте много неграмотни .
28
16
 
6
 
! Отговори
До Благодарение на Г преди 7 години
А Бай ти Тошо с чии средства строи, бе? Със заграбените от комунистите земя и средства за препитание на цял един народ. И с целия този ресурс направиха икономика, която произвеждаше скъпи ***, кото можеха да продават само на други прошляци като нас, които нямаха друг избор, освен да ги купуват.При първия си досег с реалната пазарна икономика, всичко построено от прехваления ви Тошо фалира и се затри от самосебе си, а което не се затри само, го затриха любимите ви комунисти.
27
11
 
28
 
! Отговори
Благодарение на ГЕРБ преди 7 години
Я кажете, какво толкова е построил Борисов с български пари?1. Борисов лично не е построил абсолютно нищо. Всичко построено е построено с европейски средства.2. Въпросните строежи нямат отношение към икономиката. Казано накратко зала "Арена-Армеец" няма да допринесе за ръста на българската икономика. Там ше ходят някакви хора да люпят семки и това е всичко.3. Европа ни построи магистрали, които обаче са пусти. По тях няма движение на стоки, защото икономиката ни е мъртва още от 2009 година!!
26
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И останалите 30% да отмени няма да сбърка.
25
6
 
2
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Ей, големи сте.Под статия за магарета можете да спорите цял ден за делфини и колибрита...С километраж ли ви изчисляват надника или ?Тръмп много обича да говори страшни и шокиращи неща, а като се оакже, че му се е получило - почва да гАзнисва и да увърта. И той като ИДИЛ поема отговорност за неща, за които сефте чува.Лошото е, че ккк са пред банкрут и скоро няма да има файда да популиже задМици.
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРАВИЛНО ЩЕ ПОСТЪПИ. БРАВО.И ПРИ НАС ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА СЕ ОТМЕНИ НЕКАДЪРНАТА ЕВРЕЙСКА РЕФОРМА НА ЗДРАВНАТА СИСТЕМА.