Тръмп и Флин – една раздяла заради липса на доверие

US-президентът знаел от седмици, че съветникът му не казва всичко
15 фев 2017 07:20,
12
Тръмп и Флин – една раздяла заради липса на доверие
Снимка: архив Reuters

Раздялата между Доналд Тръмп и доскорошния му съветник по националната сигурност Майкъл Флин не се дължи на закононарушение, а по-скоро на липса на доверие.

Това съобщи говорителят на Белия дом Шон Спайсър, цитиран от Ройтерс и БТА.

Майкъл Флин подаде оставка с мотива, че е въвел в заблуждение Белия дом за контактите си с Русия. Бившият съветник по сигурността не е споделил пред колегите си, че е обсъждал с руския посланик в САЩ възможна отмяна на санкциите срещу Москва.

Още по темата

Сега от Белия дом обясниха, че президентът  Тръмп е знаел от седмици това, но не го е накарал незабавно да подаде оставка.

Тръмп бил информиран в края на януари, че Флин не е казал на вицепрезидента Майк Пенс цялата истина за разговора си с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк, състоял се преди встъпването в длъжност на президента, посочи Спайсър.

Флин подал оставка в понеделник, след като Тръмп изгубил доверие в него и го помолил да напусне поста.

Юридическият консултант на Белия дом разгледа случая и заключи, че не става дума за закононарушение, а по-скоро за въпрос на доверие, отбеляза Спайсър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
Срещу Флин работеше човек на Обама пише "The Washington Free Beacon" дълго време за да не допусне Флин да побликува документите за сключване на ядрената сделка между Обама и Иран !
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анти пропагандиА кой сайт да четем бе шморци? Ройтерс да не съм четял. Я препоръчай един. Бретбайт ли ще ми преполъчаш? Уошингтън пост става ли? Я кажи. Щото те питаха на 10 февруари Тръмп дали знае за доклада и тай каза не. Ню Йорк таймс става ли? я кажи. Щото при тях в момента излезе, че не е само Флин, а още поне 3-*** човека от предизборния екип на Тръмп са имали контакти през годината с руски дипломати -Пол Манафорт, Картър Пейдж и Роджър Стоун. Кажи на теб кой ти е верния източник?
7
6
 
5
 
! Отговори
Анти пропаганди преди 7 години
Стига сте вярвали на пропагандни сайтове като ройтерс и търсете верни източници !Не посещавайте сайта reuters
6
8
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Надеждите на жужето останаха напразни... - чичко Доналд ще излезе по-лош и от Обама-та... - империята на злото ще си остане в пълна изолация и под строги санкции, докато не върне Крим... - колкото по-рано, толкова по-добре за него...
5
11
 
2
 
! Отговори
Петър Папазов преди 7 години
Тръмп е тежък ипохондрик. Ще свърши в лудницата. Клинтънчетата го знаят и го използват.
4
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е гадняр. Иска Крим да се върне на Украйна. Той не е чел историята. Чукча писатель, чукча не читатель.
3
3
 
7
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
Още ще има които ще си подат оставка в обкръжението на Тръм докато направи екип и заработи администрацията .
2
0
 
8
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
но пък любимеца на ***....ама как точно се казват...***...инки....
1
9
 
11
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
На този много му скърцат талпите! Лошото е, че пръстчето му е много близо до червения бутон за ядрените ракети. За 3 седмици успя да нарави САЩ за подигравка из целия свят. Но това е нормално за Х'амриканско - все пак добитъкът, обитаваш този ахър избра Жоро Храста за президент, видя го колко е некадърен мaлoyмника, и го преизбраха за втори мандат! Сега пък този нарицистичен егоцентричен мегаломаниак, който си е самовнушил, че е поне с три ризи над Чак Норис!