САЩ с оферта към Русия: Да стабилизираме заедно Сирия

Вашингтон предлага създаването на зони, забранени за полети
6 юли 2017 08:07,
69
САЩ с оферта към Русия: Да стабилизираме заедно Сирия
Снимка: Reuters

Съединените щати предложиха на Русия да обсъдят съвместни усилия за стабилизиране на обстановката в разкъсваната от война Сирия, включително създаването на зони, забранени за полети. Това предадоха световните агенции, цитирани от БТА..

"Ако двете страни работят заедно за установяване на стабилност на земята, това ще положи основите за напредък по уреждането на политическото бъдеще на Сирия", каза държавният секретар на САЩ Рейс Тилърсън в изявление, публикувано в навечерието на срещата на върха на Г-20 в Хамбург.

Той призна, че Вашингтон и Москва имат редица неизгладени различия за Сирия, но подчерта, че те имат възможността да създадат стабилност в тази страна.

Форумът в северния германски град ще даде възможност за първа среща между американския президент Доналд Тръмп и руския му колега Владимир Путин. Една от темите на разговорите им ще бъде именно Сирия, посочи Тилърсън.

Освен зоните, забранени за полети, САЩ предлагат на Русия и други "съвместни механизми" в Сирия, например разполагането на наблюдатели на земята и доставки на хуманитарна помощ. В същото време Вашингтон подчерта, че Москва има задължението да предотврати използването на химически оръжия от сирийските правителствени сили.

В конфликта в Сирия Русия е основен съюзник на президента Башар ал Асад и нейната военна подкрепа му помогна да вземе надмощие срещу бунтовниците и джихадистите. През април САЩ нанесоха ракетни удари по сирийска военновъздушна база, след като обвиниха правителствените сили, че са убили десетки цивилни при химическа атака.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Теле - Шоп преди 6 години
Стабилизирането се получава след избухването на ядрена война !Някъде около 10 години по-късно всички ще си говорят за времето преди големият взрив .Как технологиите са били напреднали , а хората изостанали в развитието си .И всичко започва с рестарт лък и стрела ,*** и дълбока оран на земята .Лозето искало мотика не комп . а жената искала коор .Кравата си иска бик .
46
0
 
4
 
! Отговори
Хахахаха преди 6 години
Виц на десетилетието. Опитайте се да се сетите за една стабилизирана държава от САЩ - Кореа, Виетнам, Ирак, Афганистан, Сирия, Гренада ... до каквото се докосне САЩ здраво не остава.
45
0
 
1
 
! Отговори
Разумен преди 6 години
До Чъки - 39 А , бе ти Лобисти - жалък Глобални на тия от международната Мафия- Г- 7 - от коя Галактика си се пръкнал , бе ...?! Та ще слагаш в един кюп Мохамедани / Аллах и Живият Бог - Създателя !?!.. И Неговия Единороден Син - и Историческата Личност Номер 1 - Който е Исус Христос ?!!.. Ти от Великия Взрив ли изригваш тия глупости , дето Новата Модерна Философия на жалките Глобалистчета - дето разтури ха народи и държави - А сега - не могат ги оправи...?!.. И тая измислена философия..
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин ще оправи Тръмп катомомченце -това го пишат американскитемедии.
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато видяха дебелия край насопата започнаха културно дапредлагат оферти. А негрьо какги квалифицираше?
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Позната история 46Нали! Както в края, вече при победата се примазаха, сега ПАК! Абе, правилно им казват.....и!!!!
41
4
 
14
 
! Отговори
Позната история преди 6 години
Краварите също като при Втората Световна Война искат да се наместят когато руснаците са обърнали тренда.Ааа са големи чакали тия кравари!
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде бе,разделяйте я тази Сирия ,та дано мирнат вече!
39
7
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 33Да това на хартия работи но на практика не само търговията с 3 страни - Китай, Индия и Бразилия - това е търговия с повече от половината човечество на планетата. А Въпросните три страни може и да нямат най-върхови технологии но имат нещо по-важно свободни капитали които да инвестират е РФ за да се създадат въпросните технологии(ако трябва ще се откраднат както прави Китай примерно).
38
11
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ShoppТи нещо не си наясно с ИСТОРИЯТА.Руснаците Гарантираха на АСАД че няма да оставят крайбрежието (тоест своите бази на крайбрежието ще останат) и Сирийския режим ще му е гарантирано само да живурка в два града на крайбрежието дори не и ДамаскСлед това станаха почти едновременно две неща1. ИД в разцвета на силата си каза, но съвсем сериозно следваща спирка са Афганистан и Кавказ(А Руснаците знаят много добре какво е пълномащабна криза в Кавказ)2. Асад клекна още 100 години бази в Сирия
37
5
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Калеко Алеко 38В Русия какво има като обществен строй - ОЛИГАРХИЧЕСКИ КАПИТАЛИЗЪМВ САЩ какво има - КОРПОРАТИВЕН МОНОПОЛЕН КАПИТАЛИЗЪМИсторически Втория се е пръкнал от Първия Значи ако вземе за вярно твоето твърдение изобщо да не вярваме на САЩ ама дори и на запетайките, Те са по-по-най от Русия...
36
9
 
17
 
! Отговори
jimmy преди 6 години
САЩ лъжат! не трябва да им се вярва!
35
13
 
12
 
! Отговори
чъки преди 6 години
Братя българи събудете се.Много от вас са поробени от исляма и убийцте от Кремъл.Разберете,няма бог,няма Алах и Исус.Има планети,звезди и галактики.Тази кутийка на която пишете не е изобретена от Бог и сигнала не идва от неговото царство.Изобретена е от човек а сигнала се предава чрез неща наречени сателити,които летят там горе в небето където си мислите че живее вашия бог.Няма нужда да бъдете християни или мюсумани,може да сте хора които обичат семействата си,приятелите си и хората.
34
16
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Да се опитваш да стабилизираш нещо с помощта на раССия, си е една кауза Пердута .... Спомняме си как *** стабилизираха навремето положението в бившите си сателити - Унгария, Чехословакия и Полша, това пак си ставаше с танкове и зелени човечета, и в крайна сметка пак се стигна до пълен крах на системата им, така че братушките да си налягат зад.ниците, и да чекат на бензина да му се дигне цената, че да има с какво да купуват краставиците, чушките и доматите на Ердоганя !
33
6
 
12
 
! Отговори
ОЙ преди 6 години
Пък примера с демократизацията на Афганистан дето се изтегляха 20-тина пъти и примера с Ирак дето се демократизира така че на ден *** по толкова колкото мряха за няколко месеца при бай ти Садам.Какво да говорим стотина години ще се демократизират още по тоя ред.
32
24
 
4
 
! Отговори
Shopp преди 6 години
САЩ се намесиха в Сирия чак след като *** изпрати войски в подкрепа на терориста Асад.
31
4
 
13
 
! Отговори
ОЙ преди 6 години
САЩ предлагат кооперация само ако са на зор.Те организираха тарапаната сега ще уреждат какво????Не може да има дълъг мир с тяхно участие поради конфликта на интереси.САЩ твърдо поддържат Израел срещу Иран.Ислямска държава кой я създаде и финансира ?Сирия само е място на схватката.Е как да стане мирът питам?
30
5
 
9
 
! Отговори
PD преди 6 години
Това с наблюдателите на земя, кърти мивки!А иначе новината е: САЩ предлага да поделят далаверата, обаче няма да мине номера. В Сирия, ще има ред,със или без САЩ. Просто със е по бързия и лесен начин. А държави клонинги от търговско имперски касти, никъде не са оставили ред след себе си.
29
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп продължава да си губи времето с Русия. Оставете я тая бананова държава да се дави сама в морето от политически глупости които сътвори през последните 3 години. Въведете график на ескалиращи санкции срещу Русия, нека си знае ако до 1.9.17 не напусне Крим и Донбас каква санкция ще последва, след това до 1.1.18 какво ще последва до 1.3.18 и т.н докато не освободи насила заграбените територии или не се разпадне окончателно под натиска на санкциите. Не се занимавайте с руските прoстаци.
28
5
 
10
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До Анонимен"Самата САЩ е творение на Сатаната,а американците само привидно изглеждат хора,иначе са сатанински изчадия..."Айде да не се увличаме!Американците са си що годе нормални хора,на които е внушено,че са свръх-нация.Всичко идва от е.в.ре.й.ския им мениджмънт,който спокойно може да бъде наречен сатанински.Впрочем,вече имаше една свръх-нация,дето претендираше за световно господство и всичко свърши зле!Очертава се повторка...