Ким Чен-ун за Тръмп: Един умопобъркан, който ще си плати!

Пхенян заплаши да изстреля най-мощната водородна бомба
Обновена: 22 сеп 2017 08:11 | 22 сеп 2017 08:10,
307
Ким Чен-ун за Тръмп: Един умопобъркан, който ще си плати!
Снимка: Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нарече американския президент Доналд Тръмп "умопобъркан" и го предупреди, че ще плати скъпо за заплахите, които отправи срещу Северна Корея.

Това предадоха световните агенции, цитирайки севернокорейската агенция КЦТА.

Според Ким, Тръмп е негоден да изпълнява прерогативите на върховен главнокомандващ на САЩ. Той го определи още като мошеник и гангстер, който обича да си играе с огъня.

Още по темата

"Ще накарам мъжа начело на върховното командване на САЩ да си плати скъпо за речта, в която призова за пълно разрушение на Корейската народно-демократична република", се казва в изявление на Ким Чен-ун, цитирано от БТА.

То е направено в отговор на речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН във вторник. В нея той нарече Ким Чен-ун "Човек ракета, потеглил на самоубийствена мисия" и каза, че ако САЩ бъдат принудени да защитават себе си или своите съюзници, то те няма да имат друг избор, освен да разрушат напълно Северна Корея.

Ким Чен-ун определи речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН като поведение на умопобъркан. Той каза, че изказването на Тръмп го е убедило, вместо да го уплаши или да го спре, че пътят, който той е избрал, е правилен.

Той допълни, че обмисля какъв отговор да даде на речта на Тръмп и че този отговор ще бъде отвъд очакванията на американския президент.

Междувременно севернокорейският външен министър И Йон-хо обяви, че страната му може да извърши най-мощното изпитание на водородна бомба в Тихия океан като отговор на заплахите на Тръмп.

Министърът направи това изказване в Ню Йорк, където е за годишната сесия на Общото събрание на ООН.

В отговор на въпрос на репортери дипломат номер едно на Пхенян уточни: Това може да бъде най-мощната детонация на водородна бомба в Тихия океан. Ние нямаме идея какви действия биха могли да бъдат предприети, тъй като те ще бъдат наредени от лидера Ким Чен-ун.

Пхенян извърши най-мощния си ядрен тест на 3 септември и каза тогава, че е изпитал водородна бомба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Водородна бомба в Тихия океан! Каскетите ще получат най-якия оргазъм през живота си!
5
12
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
напълно споделям мнението на дребосъка за тръмп,такава могъща страна да избере този клоун,ама това си е тяхно право и показва умствения им капацитет,пък и той единствен казваше това което хората искаха да чуят и да се случи,но не е човека който да го направи
4
18
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким се изхрачи мощно в муцуната на Тръмп. Само с това изказване ще влезе в историята. А Тръмп, като най големия смотльо.
3
34
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако САЩ ударят Северна Корея от тоя тлъст комунист дали ще остане едно мръсно мазно петно или и това няма да има ?
2
28
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На др Ким не му стиска да се покаже в асамбеята на оон!
1
21
 
51
 
! Отговори
Бръчков преди 6 години
Само краварите ли имат право да дрънкат оръжие из целият свят ? Само те ли могат да разнасят атомният си арсенал навсякъде ? И в С.Корея ли ще изнасят ,,демокрация" ?