Ким Чен-ун за Тръмп: Един умопобъркан, който ще си плати!

Пхенян заплаши да изстреля най-мощната водородна бомба
Обновена: 22 сеп 2017 08:11 | 22 сеп 2017 08:10,
307
Ким Чен-ун за Тръмп: Един умопобъркан, който ще си плати!
Снимка: Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нарече американския президент Доналд Тръмп "умопобъркан" и го предупреди, че ще плати скъпо за заплахите, които отправи срещу Северна Корея.

Това предадоха световните агенции, цитирайки севернокорейската агенция КЦТА.

Според Ким, Тръмп е негоден да изпълнява прерогативите на върховен главнокомандващ на САЩ. Той го определи още като мошеник и гангстер, който обича да си играе с огъня.

Още по темата

"Ще накарам мъжа начело на върховното командване на САЩ да си плати скъпо за речта, в която призова за пълно разрушение на Корейската народно-демократична република", се казва в изявление на Ким Чен-ун, цитирано от БТА.

То е направено в отговор на речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН във вторник. В нея той нарече Ким Чен-ун "Човек ракета, потеглил на самоубийствена мисия" и каза, че ако САЩ бъдат принудени да защитават себе си или своите съюзници, то те няма да имат друг избор, освен да разрушат напълно Северна Корея.

Ким Чен-ун определи речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН като поведение на умопобъркан. Той каза, че изказването на Тръмп го е убедило, вместо да го уплаши или да го спре, че пътят, който той е избрал, е правилен.

Той допълни, че обмисля какъв отговор да даде на речта на Тръмп и че този отговор ще бъде отвъд очакванията на американския президент.

Междувременно севернокорейският външен министър И Йон-хо обяви, че страната му може да извърши най-мощното изпитание на водородна бомба в Тихия океан като отговор на заплахите на Тръмп.

Министърът направи това изказване в Ню Йорк, където е за годишната сесия на Общото събрание на ООН.

В отговор на въпрос на репортери дипломат номер едно на Пхенян уточни: Това може да бъде най-мощната детонация на водородна бомба в Тихия океан. Ние нямаме идея какви действия биха могли да бъдат предприети, тъй като те ще бъдат наредени от лидера Ким Чен-ун.

Пхенян извърши най-мощния си ядрен тест на 3 септември и каза тогава, че е изпитал водородна бомба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 35Изравниха е родината ти , защото дядото ти е изравниЛ ЮК в опит за налагане на диктат и там ?? Вината отново си е твоя ? Второ САЩ по него време са имали атомно оръжие, но не е използвано? Нали си виждал комплексар , като си купи хубава кола ..е това е шишко в момента в очите на богатите и не само :)))
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно че соросодите са против твърдата политика на Тръмп по отношение на кндр. И това е най вероятно защото спрпсидите не одобряват протекционистката политика на Тръмп, която включва спиране на изнасянето на производства в Китай, а всички знаем че кндр е невъзпитаното отроче на Китай. Затова обама и клинтъница го галеха с перце, за да може корпорациите на спокойствие да си изнасят заводите при китайчетата и така да заобикалят капризната Източна Европа.
24
11
 
18
 
! Отговори
Македонски преди 6 години
Дали пък Ким Чен Унне е поне мъничко прав, по отношение на Тръмп!?Той е неуравновесен, робува на прищевки,и не става за главнокомандващ!Що се отнася до Ким- и аз бих отговорил подобаващо на лидер на странс, която преди 65 години е изравнила със земята родината ми, и е клала народа ми!Само яфреното оръжие спирс САЩ да нападне Северна Корея!Какво говоря- само ядреното оръжие възпира САЩ да нападне Русия или Китай при удобен случай!
23
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Дончоооууу, Ким Чен не ти е Садам, Милошевич или Кадафи, пуяк изтрещял.
22
2
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 7 Ооо, изчакай още малко и ще видиш кой къде се е изхрачил и кой е смотльо. Май ще се укаже че смотльото си ти.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 29 Ако? Само че и баба ми ако имаше дръжка щеше да е мъжка, ***.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има водородни бомби хвърляни в океана вече, цунами дето ще обиколи земята е само по филмите.
19
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали ако блъсне толкова силно дждуджето Путин ще трябва да го търсят после през две зали в трета.
18
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алооо хамерикански подлoги в сайта, как ще коментирате държанието на вашия изтрещял фашист бай Дончо където избута черногорския президент с ръка за да застане на негово място за да го снимат за обща снимка с други президенти? Що не избута така Владимир тоя ***?
17
14
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Не разбирам какво и е демоклатичното на НДемократична Република К.Нито е народна , най малко пък демократична.Един измъчен, уплашен , беден народ , мачкан от десетилетия от фамилия диктатори.Там живота не струва нищо.Ким е единствения дебел човек.Целия народ работи за него.Освем това е зъл и много отмъстителен.Явно ще се наложи САЩ да спасят този народ от него и обединение на двета Кореи.Друго решение няма.Чавека е луд.
16
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 21 Пълна лъжа. Корея след войната до сега не са имали ядрено оръжие и никой не ги е нападал.Сега , ако бъдат нападнати вината си е тяхна. Не спазват международни закони. Престъпници. За убидите няма да коментирам само показват първите 7 години на това чучуло.
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
един дебел и луд срещу друг тлъст и изперкал
14
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакаме деня, в който ще съобщят как един дрон е застигнал ким в тоалетната
13
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако Ким нямаше ядренно оръцие, досега сащ да са ги нападнали
12
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Дочно си намери майстора- тоя на снимката е два пъти по-откачен от него и изобщо няма да се замисли да му прати атомно оръжие ако го нападне.
11
9
 
24
 
! Отговори
Ураааа преди 6 години
Кремъл тържествува. Избра си Тръмп за президент на САЩ и сега му гледа сеира!
10
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 13 дебелия може да направи най-голямата услуга на човечеството- да пусне няколко атомни бомби в САЩ.
9
16
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким ги разби психологически ....
8
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спрете дебелия преди да е направил най-лошото
7
26
 
27
 
! Отговори
Спомен преди 6 години
И Кадафито се дърви дърви на Буш и накрая го вадиха от дупката брадясал !Така стана и със Садамча,Милошевич ред други бабаити!В световен мащаб ,трябват едни правила,валидни за всички,иначе все някога ще се унищожим!Всеки мисли,че той е правият!