Русия: Потвърдено – САЩ се месят в изборите в България!

Москва не се занимавала със смяна на режими по света
13 апр 2018 08:30, Елка Василева
231
Русия: Потвърдено – САЩ се месят в изборите в България!
Снимка: архив, Reuters

Русия не се занимава със смяна на режими и не се меси във вътрешните работи на други държави за разлика от САЩ, заяви руското посолство във Вашингтон, цитирано от ТАСС.

Комюникето бе публикувано след изслушването на номинирания от американския президент Доналд Тръмп за нов държавен секретар Майк Помпейо в Сената вчера.

"Бихме искали още веднъж да заявим, че Русия не се занимава със смяна на режими, намеса във вътрешните работи на други държави, постановъчни "революции". Подобни технологии са усвоили в съвършенство САЩ, които натрупаха богат опит в тази сфера", заяви руското посолство във Вашингтон.

То отбеляза, че по време на изслушването на Помпейо в комисията по външните работи към Сената отново са прозвучали "недоказани обвинения срещу Русия за намеса в американските изборни процеси". При това високомерно "бе направен контраст между това, с което се занимават САЩ (насърчаване на демокрацията и правата на човека) и Русия (подкопаване на западната демокрация и подпомагане на свои кандидати), се посочва в комюникето.

Руското посолство във Вашингтон обвинява САЩ, че "редовно нарушават суверенитета на други страни, намесват се във вътрешните им работи. Любима тактика на американските разузнавателни служби е намесата в изборните процеси в чужди държави и осъществяване на преврати с цел сваляне на нежелани режими."

Както подчертават дипломати, "списъкът със заслугите (на САЩ) и примерите за "лошо поведение" в целия свят впечатляват", пише още в комюникето.

По думите (на въпросните дипломати) "има документално потвърдени факти за намеса на САЩ в избори в Албания, Аржентина, Бразилия, България, Великобритания, Хаити, Гвиана, Гватемала, Гърция, Доминиканската република, Индонезия, Исландия, Иран, Коста Рика, Камбоджа, Лаос, Ливан, Малайзия, Мавриций, Малта, Непал, Никарагуа, Панама, Перу, Румъния, Сан Марино, Словакия, Сомалия, Тайланд Украйна, Уругвай, Чили, Шри Ланка и Ямайка", посочи руското посолство във Вашингтон.

От гледна точка на Помпейо едва ли не всички действия на Москва на международната арена сега са насочени към "подкопаване на демокрацията на Запад" и Вашингтон "не може да позволи" Русия да реализира възможното си желание да стане нов световен лидер. Според него американската администрация трябва да "даде отпор" на руските власти "във всеки регион" и "на всеки вектор: в киберпространството, икономиката", отбелязва ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде ми е поста, в който бях написал за новите бойни дрехи на руската армия?
134
32
 
8
 
! Отговори
Уф.. преди 6 години
стига с Вашите лъжи..М.Захарова,и оня господин- говорител на Путин с "ЧЕСТНИТЕ СИНИ ОЧИ"- за съжаление- очите му говорят друго и е смешен,когато "опровергава'...Как да не се месите;1.Потокът "МИГРАНТИ" е част от ХИБРИДНАТА война за ОБЪРКВАНЕ на ЕС.2.НОЩНИЕ ВОЛКИ!!!! Опит да се представи по "МОДЕРЕН" начин, за младежта привлекателен,ХИБРИДНАТА ВОЙНА.КАКВИ мотори карат тези "ХРИСТИЯНИ"? КАКВО работят? Кой ги храни толкова обилно,че са всички дебели и погледите им-"готов съм да те смачкам"( от гр
133
5
 
20
 
! Отговори
Леко обратен преди 6 години
До анонимен 139.Ела да се гушкаме,не се занимаваи с тия Руски грубияни.Остави мъжете да мислят за воина.
132
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смачкайте Северната бензиностанция, докато не е направила още по-големи простотии....
131
11
 
21
 
! Отговори
Дани преди 6 години
Тука се показа щто за народ сме.Никога няма да бъдем сплотени както ни учи хан Умортак.Точно затова и наще братя славяни ни намразиха.Гнило племе сме.
130
35
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Су 35Скоро всички руски агенти ще търкате наровете в затвора докато се научите с честен труд да си изкарвате прехраната, а не с гадни руски лъжи и руска пропаганда и агитация.
129
12
 
43
 
! Отговори
Еми преди 6 години
България и Русия братя до гроб.Виктор Юго го е казал,не можеш да бъдеш приятел с някои които говори на друг език.Западът никога няма да бъде наш брат.
128
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов купи ли най скъпите американски помпи и оборудване на неработещият си хъб?? Купи ги. Направи ли един хубав оборот на американския бизнес при липса на реални перспективи за възвращаемост? Направи. Ами това е благодарността му към тези които го качват на власт и държат там с изборни измами.
127
34
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия първо да поиска прошка за трагедиите, които причини на толкова много народи!!!
126
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Су 05Просто е чужд агент и провокатор. Не му обръщайте внимание. Простотата му личи отдалече. Мислете с главите си, не с очите си.
125
10
 
32
 
! Отговори
Су 35 преди 6 години
*** : Докато Русия мачкаше имератор Наполион,збирщината от престъпници(сащ) воюваше с индянци с лъкове.Наи огромната страна винаги е била Русия и винаги ще бъде.
124
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Су 35Само пълен oлигофpен може да бъде подконтролен на руската пропаганда и агитация. А oлигофpена мoдеpатор да престане да служи на поробителя Русия и да трие коментари.
123
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти им спасяваш посланиците , те хапят и плюят :))) Колко пъти още трябва , за да разберем , че тея не са хора. Колко години още?
122
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 108Веднага си го разбрал по своему! Някой да е казал нещо за любов? Не, ще му пръсна *** с една здрава гьостерица, за да не пише повече никога гадости! Не там, където аз мога да ги прочета! Да си вземе червилото обратеняка и да пише на плочките в собствената си тоалетна! Не и тук! Ясно?
121
17
 
11
 
! Отговори
Емигрант преди 6 години
Гледам някакъв русофилистик,че написал,че понеже САЩ ни били господари и видите ли се разпореждали с българите като тяхна собственост,арестували ги и т.н.Ами когато Раша се разпореждаше,даже нямаше да минеш през съд и адвокат,направо агентите на КГБ щяха да те засмучат в късна доба и никой нищо да не чуе и да знае за теб!Питам се на кого ли го обяснявам?На платените рузки ибрици или на "заблудени" с рубли и комсомолски мечти ***,петоколонници!!
120
10
 
13
 
! Отговори
Горан преди 6 години
В този саит има двама трима обратни които ги еее много страх да не се върне режима които ги хвърляше на прасетата в беляне.
119
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СтарцитЕ с промити мозъци изпомряха и балканите вече се усещат, как русияя мъти водите на балканите. Хората не са слепи. Карат ни за религия, писменост , стари граници, етнически проблеми . Ама то всичко се връща един ден другари. Рано или късно, ще ви застигне ...равновесието.
118
13
 
14
 
! Отговори
Су 35 преди 6 години
До ваня .Е как кои наркотиците бе Ванче.Само наркоман и обратен биха плювали срещу велика РУСИЯ.
117
10
 
11
 
! Отговори
до Ради преди 6 години
Много точно и за да може краварите да прибират едни пари и да ни пазят и да си продават на държави като нас бракмите.
116
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЛудЛуд си, щом сам го казваш. Пише се АФганистан. Това е обърната страница за Русия. Те се покаяха, а афганците ги уважават като честни, смели бойци. "Шуравите се биеха като мъже!", казват и поддържат надгробните им паметници. Докато американците пикаят, да, пикаят, уринират върху труповете на убити афганци! Източният блок съществуваше като противовес на бандитското НАТО.