Аятолах Хаменей: Нито война, нито преговори със САЩ!

"Америка никога не остава вярна на своите обещания"
13 авг 2018 16:15, Елка Василева
97
Аятолах Хаменей: Нито война, нито преговори със САЩ!
Аятолах Али Хаменей. Снимка: архив, Reuters

Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей забрани каквито и да било преки преговори със Съединените щати, предаде Ройтерс.

Той отхвърли предложението за разговори без предварителни условия, отправено миналия месец от президента на САЩ Доналд Тръмп.

"Забранявам воденето на каквито и да било преговори с Америка. . . Америка никога не остава вярна на своите обещания, дадени в преговори. . . просто казва празни думи. . . и никога не се отказва от целите си в преговори", заяви аятолах Хаменей, цитиран от иранската държавна телевизия.

Иранският върховен лидер отбеляза, че "представители на американските власти говорят от известно време за нас с цинизъм", предаде Франс прес.

"Освен санкциите (американците) говорят за война и преговори. Нека кажа по този повод няколко думи на народа: НЯМА ДА ИМА ВОЙНА, НИТО ПРЕГОВОРИ СЪС СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ", написа на английски в акаунта си в Тwitter аятолах Хаменей, цитиран от Франс прес.

Иранският върховен лидер каза, че САЩ "преувеличават възможността за война с Иран", предаде Ройтерс.

"Няма да има война. Ние никога не сме започвали война и (Съединените щати) няма да влязат във военна конфронтация с Иран", подчерта той.

Иранският върховен лидер направи това изявление на фона на спекулациите, че страната му може да се върне на масата за преговори, след като Съединените щати се оттеглиха от международното споразумение за иранската ядрена програма и възстановиха санкциите срещу Иран, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Иран няма да промени своята политика в Близкия изток въпреки засилващия се американски натиск да ограничи дейностите си в региона, обяви днес иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф, цитиран от Ройтерс.

Той каза пред катарската телевизия Ал Джазира, че "Иран няма да промени своите политики в региона заради американските санкции и заплахи".

Иранската организация за атомна енергия (ИОАЕ) посъветва ръководството Иран да остане в споразумението от 2015 г. за ядрената си програма, предаде ДПА.

След като САЩ се оттеглиха едностранно от сделката, Европейският съюз застана на страната на Иран и политически, и икономически. Ако Иран напусне споразумението, той ще загуби тази поддръжка, каза говорителят на ИОАЕ Бехруз Камалванди.

Сделката ограничава ядрената програма на Иран в замяна на вдигане на международните санкции срещу него, припомня ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иран при Аятоласите е увеличил повче от два пъти наслението от 79г, до сега.. При младежите над 50% са с висше образование .. Имат универистети в топ 300 по шанхайската класация по няколко направления..И кой е по-умен Българария , Запада или Иран..
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До: жалко за тебДа бе, всичкит войни в световната история са започнали след 1776.И без Щтатите света щеше да е един земен рай, където хората живеят в мир и разбирателство и взаимноизгодно сътрудничество ... Пусть всегда будет солнце!
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЛИЗО ДО ИРАН ИМА ЕДИН МАЛЪК, НО МНОГО *** НАРОД.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иран пречи на ***
26
5
 
16
 
! Отговори
жалко за теб преди 5 години
До 100 рубли = 1 ДОЛАРНа какво казваш браво ???? Само този век , след 2002 -а година - >>> стотици хиляди до над милион жертви , заради войни, започвани или инсперирани от САЩ , милиони бежанци , милиони гладуващи , унищожени цели държави , милиони страдащи хора по света заради налаганите еднострано !!!! от САЩ санкции за щяло и нещяло , и т.н и т.н . Всичко това заради гнусните икономически и политически интереси на една шепа хора зад океана ....
25
12
 
8
 
! Отговори
хахо преди 5 години
цивилизованите държави като русия по як виц от тоя едвали някога ще бъде измислен
24
4
 
3
 
! Отговори
елка василева преди 5 години
Аятолах Хаменей: Нито война, нито преговори със САЩ! ще повдигна въпроса в ООН и Суадитска Арабия заедно със Доналд Тръмп лично и активно да участваме на гей парад във Риад и Емен
23
24
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Аятолаха май ще ходи скоро при Аллаха...
22
9
 
6
 
! Отговори
2.3 ст. за рубла преди 5 години
Без коментар ...
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лирата се обезцени с над 20% за седмица!Добре, че спестяванията ми са в стерлинги, а не в турски :)
20
7
 
31
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Чувствам че накрая ще останат Израел,САЩ и Великобритания срещу целия Свят....То бива наглост,ама тяхното хептен отгоре.
19
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този форум е компрометиран от руски спам.Ало, ***?
18
17
 
6
 
! Отговори
Боил преди 5 години
2,3 стотинки за рубла!Ще изчакам да падне под 2ст. към сряда и започвам да изкопувам недвижимост обратно от братушките
17
31
 
8
 
! Отговори
100 рубли = 1 ДОЛАР преди 5 години
Браво на САЩ властелините на света
16
26
 
7
 
! Отговори
100 рубли = 1 ДОЛАР преди 5 години
Браво на САЩ властелините на света
15
31
 
7
 
! Отговори
100 рубли = 1 ДОЛАР преди 5 години
Браво на САЩ властелините на света
14
47
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никви преговори с ауутолясии. Санкции до дупка докато го окичатт, като салам. След, като не спазват световните закони за НЕ РАЗВИТИЕ на ядрено оръжие ...Само бой по каската.
13
34
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Даде назад аятолаха.
12
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно. Никога никакви преговори със САЩ. Подадеш ли им пръст те захапват ръката до лакътя.
11
4
 
30
 
! Отговори
До 9 преди 5 години
Намерих снимки !!!! Даже от индипендънт - уважаван официоз: та там има снимка на Осама Бин Ладен със чаршафите му там и статия озаглавена "Един борец за свобода".После пък го обявиха за терорист - краварска му работа !п.с.independent ; 6.12.1993; това е вестникът и датата на статията, като на сайта на индипендънт е изтрита снимката (цензурата не спи), но пък цялата статия и оригиналната снимка я има и на други места ....