Тежка тайна на католическата църква – перверзни отчета, насилвали деца

Над 1000 жертви на сексуално посегателство и почти никакви наказания...
Обновена: 15 авг 2018 20:56 | 15 авг 2018 20:41,
188
Тежка тайна на католическата църква – перверзни отчета, насилвали деца
Снимка: Pixabay

"...Оставил настрана всички свети помисли, молитви и самобичувания, замислил се за красотата и младостта на девойката, а след това седнал да размишлява как да се държи с нея и с какви средства да си послужи, та тя да не разбере, че той се стреми да получи каквото ще й поиска, подтикван от сладострастие. Затова най-напред я подпитал това-онова, убедил се, че тя още не познавала какво нещо е мъж и наистина е такава наивна, каквато изглеждала; а после намислил по какъв начин - уж че служат богу - да я склони да изпълни неговото желание." - Джовани Бокачо, "Декамерон".

Свещеник изнасилва 7-годишно момиченце в болницата. Божи служител склонил 9-годишно дете към орална любов и след това прочистил устата на момченцето със светена вода. Друго момче е било принудено да се изповяда пред свещеник, който системно го изнасилвал.

Тези деца не са част от "Декамерон". Те са част от една далеч по-зловеща и истинска история. А в нея са включени още над хиляда такива деца и 300 свещеници. Всичко това става ясно след публикуването на доклад на американските власти. Данните са за период от 70 години и обхващат шест епархии в Пенсилвания. Това е най-мащабното разследване срещу католическата църква. Обвинени са служители на църквата в системно покриване на оплаквания за насилие, сред които и архиепископа на Вашингтон.

Още по темата

Броят на насилените деца от божи служители може би е много по-голям. Голяма част от данните, обаче, са загубени с времето, а някои от жертвите отказват да търсят правата си. Към днешна дата епархиите се стремят незабавно да отнасят оплакванията до органите на реда. Очевидно е, че духовенството се стреми да въведе промяна. Въпреки това, обаче, голяма част от духовниците отказват публично да поемат отговорност.

"Свещеници са изнасилвали момчета и момичета – невръстни деца. Служителите на Бог, които носят отговорност за тях не само не са направили нищо по въпроса, а са покрили историята", пишат властите в доклада.

- Това ще е нашата малка тайна, чадо. - казал свещеникът.
- Да, отче. - кимнало детето и коленичило пред олтара. Храмът се изправил пред момиченцето с цялото си величие. Пред него се изправил и свещеникът – изпълнителят на божията воля, онзи, който трябва да опази света чист от прегрешения, но не може да опази собствените си помисли от похотта и плътското желание.

Ако е грях да пожелаеш жена, то да пожелаеш дете е престъпление. Момиченцето започнало да плаче.

- Шшшт... Не се бой, чадо мое. Бог така е пожелал. - казал отецът и бавно прокарал ръката си под роклята на детето.

Повечето случаи, обаче, са с изтекла давност. Това означава, че властите не могат да направят нищо и на престъпниците, по-точно – на противните педофили, не могат да бъдат повдигнати обвинения. Над 100 от свещениците дори вече са мъртви. Много други са пенсионирани отдавна и са освободени от духовно служение.

Властите успяват да повдигнат обвинения само на двама. Сред тях е и свещеник, признал се за виновен.

Изслушани са десетки свидетели и са разгледани близо половин милион страници, част от вътрешна документация на епархиите, включително и доклади на епископи до официални представители на Ватикана, които разкриват детайли за насилници, които да бъдат оповестени публично и да бъдат предадени на властите.

Епископите, както и други водачи на католическата църква, упорито и системно се опитвали да се предпазят от лош PR, както и финансови пречки. Заради това решението било не да се докладва на полицията, а жертвите да бъдат принудени да запазят мълчание. Обвинените духовници са били изпращани в "лечебни заведения", които да пречистят служителите на църквата и те отново да се върнат към служба.

Принудителното мълчание се разпространило и отвъд църквата – полиция и прокурори често пъти са отказвали да разследват обвинения от уважение към църковните служители или пък директно отхвърляли оплаквания.

"Ако за отглеждането на едно дете е необходим цял град, за насилието му отговорност носят всички негови граждани", - "Спотлайт", носител на Оскар за най-добър филм.

След публикуване на доклада във вторник архиепископите изразиха своето съжаление към жертвите. Те подчертаха, че нещата наистина са се променили и разкриха, за пръв път, списък със свещеници, обвинени в сексуално посегателство.

Сексуалният тормоз над малолетни от страна на църквата е нещо като публична тайна. Всички знаят за него, но повечето или се страхуват, или се срамуват да говорят по темата. През 2015 г. след премиерата на филмът "Спотлайт", носител на Оскар за най-добър филм, темата за насилието в църквата е поставена на фокус.

Лентата е създадена по действителен случай и разказва историята на група журналисти от изданието "Бостън глоуб", които започват собствено разследване по сигнал, който се оказва повърхността на нещо много по-голямо. Журналистите достигат до мрачни разкрития, които показват как насилието в католическата църква е много по-голямо и по-перверзно, отколкото някой е предполагал.

"Всички казват, че това е физическо насилие. Не, то е много повече от това – това е духовно насилие. Свещениците би трябвало да са „добрите герои“ във филма." - "Спотлайт", носител на Оскар за най-добър филм.

За жалост, обаче, това е много далеч от истината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОсманОсмане, ти си гледал немско/ западноевропейско/ американско ПОРНО, там за съжаление, порно актьорите , носят кръстчета на вратовете си, изговарят напразно името на Бога по време на полов акт/ на чу/ка/не/то. И всичко това го правят умишлено, с цел да злепоставят Християнството. Аз съм благодарен, че съм православен християнин и българин. Влизам спокойно в нашите храмове и църкви, българските свещеници си имат свои жени и деца, те са добри и имат морал и достойнство.
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Бачковският не подбират дори и Инвалиди и не се крият. Където оня поп си показа членът по нета! Православието е много по - греховно!
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
цункайте брадата на Маркс и сънувайте как се разправяте със всичкото зло на този свят и... ставате част от злото, което сте ликвидирали.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 33Дрънкаш глупости. Православието НЕ е секта, а Истинската христова Вяра и Църква.
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен" А не е ли извращение при кръщенето дядо поп да ти опипа пикалцето?" Клеветиш. Само в твоята глава има такива долни и скерни мисли. Православните свещеници кръщавват малките деца в леки дрешки , момиченцата са в леки бели дълги тениски и туники или рокли, а отдолу по ***. Малките момченца са по ***. Не съм виждал свещеник да опипва сладострастно малко дете- момиче/ момче по време на Свето Кръщение.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Т.н " Божии служители" не са най добрата част от човеците. Всяко правило си има изключение но повечето са бо'клуци
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не е християнство, то ще е мюсулманство - хората имат нужда от религия.След падането на комунизма на изток хората бързо наваксват с религията.
26
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова се радвам и съм благодарен на Христа Бога, че съм българин,че моята Родина е България, и че съм православен християнин! Такива извращения не съм виждал в България, защото ние, българите и балканците, за разлика от някои други, имаме достийнство, но педофили и извратеняци не сме!Светата Православна Църква е ПРОТИВ педофилията и всякакви извращения! Това, че има някои монаси, които са скрити ге/йове и злепоставят Православната Църква, но не вредят на хората както католиците.
25
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само в Православната Църква такива извращения няма..А не е ли извращение при кръщенето дядо поп да ти опипа пикалцето?
24
6
 
11
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Религията е най-мощното и ефктивно ръжие на най-богатите хора в света!!!Гаранция ви давам, че ако паднат религиите, хората , ще живеят по-свободно и справедливо!!!Агент Уейн Моузес!ЦРУ!!!
23
3
 
10
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Във всяка религия има такива "божии служители". В Турция преди дни заловиха на калъп ходжа с една закрита мюсюлманка уж "чели Корана" заедно. Полицията едвам ги спаси от линч защото е голям грях да го правиш в джамията.Аз като бях по млад - тинейджър (ползвам тази омразна американска дума) съм гледал еротични "меко казано" филми и ми направи впечатление , че "актьорите" носеха разпятие на шията докато работят. Чисто гол мъж само по разпятие. Това е извратено дори за мюсюлманин като мен.
22
4
 
7
 
! Отговори
†баба Гуси† преди 5 години
Нашата тайна обаче се пази.
21
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само в Православната Църква такива извращения няма.
20
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко по малко завесата над християнството се вдига.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗА ПЕДОФИЛИЯТА ОСОБЕНО В КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА ИМА ЦЕЛИ ФИЛМИ И ТО НЕ ДОКУМЕНТАЛНИ!НО ДА НЕ СЕ ПРАВИМ НА ИНТЕРЕСНИ, ЧЕ ПОВЕЧЕТО В АРАБСКИЯ СВЯТ СИ ВЗИМАТ ЖЕНИ НА 9 ГОДИНКИ!
18
2
 
12
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Е, поне наште отчета в Троянския манастир само пълнолетни момчета "изповядват".
17
4
 
10
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Най-големите мръсотии идват от поповете и ходжите !
16
2
 
16
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Тайна ли? Че те от три века насам Ватикана и юдео -лихварите содомити са дупе и *** Сегашният папа целува през деня краката на камиларите, а нощно врем какво мислите целува? За какво са тези толкова много 16 годишните момчета уж като хористи във Ватикана...
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕГАТИ И ТАЙНАТА!!!ТАЯ ТАЙНА СЕ ЗНАЕ ОТ МНОГО ВЕКОВЕ :D
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ахъм, Тръмп да се намеси и да забрани католическата църква в САЩ.